Ogródek Gosi cz. 10
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Nie zapominam Gosiu, nie zapominam, cichem podczytuje, ale przyznaję, że przegapiłam moment założenia nowego wątku.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te Twoje przetaczniki zawsze mnie zadziwiaja
ja bylam dzisiaj na obchodzie ale jest tak smutno, ze nawet nie mam parcia zeby cos jeszcze robic. Chyba w jakas stagnacje ogrodkowa wpadlam 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Martuś, ja bardzo lubię kolory października. Szczególnie kiedy świeci słońce. Ale lubię też wieczorne spacery, kiedy leciutka mgła otula miasto i pod nogami słychac szelest liści. To mnie bardzo uspakaja.
Buniu, witaj w moim ogródku
Bardzo lubię berberysy szczególnie jesienią.
A ta trawka to prawdopodobnie owies wiecznie zielony
Ewa, a u mnie dzisiaj miało padać, a świeciło znowu piękne słoneczko, ale wiało straszliwie i zimno przez to było.
Kasiu, niestety już rozpoczął. Dostałyśmy z Kasią Agatrą dzisiaj. Jestem bardzo zawiedziona. W zeszłym roku były to porządne wyrośnięte roślinki, a w tym same korzenie. Fakt, że w paru przypadkach po 2 roslinki, ale za to części w ogóle nie było, albo mniej niż zamawiałyśmy.
Izuś, witaj
ta roslinka to szałwia omączona. Niestety jednoroczna, ale jest naprawdę zjawiskowa. Kocimiętka u mnie też słabo rosła. Natomiast szałwia omszona radzi sobie doskonale. I bardzo ładnie się rosiewa, więc niewielkim kosztem po jakimś czasie miałabyś sporo roslinek, ale musiałbyś je zostawić na zimę.
Aguś, to mnie pocieszyłaś. Myślałam, że już nic z nich nie będzie. Będe cierpliwie czekała.
Zupełnie nie znam nazw.
Jolu, powiem Ci, że jestem zawiedziona postępowaniem Podstolca w tym roku. Nie dosyć, że nikogo nie powiadomił o wysyłce to jeszcze rośliny w porównaniu z poprzednim rokiem są nieprzygotowane. Może w tym roku miał zbyt dużo zamówień?
Asiu, dobrze, że zaglądasz
Jula, to nie przetacznik to szałwia omączona. U mnie też jest jakoś smutno, brudno. Chyba ta zima nas wykończyła emocjonalnie. Ja liczę, ze w sobotę będzie dobra pogoda do pracy.
Buniu, witaj w moim ogródku

Bardzo lubię berberysy szczególnie jesienią.
A ta trawka to prawdopodobnie owies wiecznie zielony
Ewa, a u mnie dzisiaj miało padać, a świeciło znowu piękne słoneczko, ale wiało straszliwie i zimno przez to było.
Kasiu, niestety już rozpoczął. Dostałyśmy z Kasią Agatrą dzisiaj. Jestem bardzo zawiedziona. W zeszłym roku były to porządne wyrośnięte roślinki, a w tym same korzenie. Fakt, że w paru przypadkach po 2 roslinki, ale za to części w ogóle nie było, albo mniej niż zamawiałyśmy.

Izuś, witaj

ta roslinka to szałwia omączona. Niestety jednoroczna, ale jest naprawdę zjawiskowa. Kocimiętka u mnie też słabo rosła. Natomiast szałwia omszona radzi sobie doskonale. I bardzo ładnie się rosiewa, więc niewielkim kosztem po jakimś czasie miałabyś sporo roslinek, ale musiałbyś je zostawić na zimę.
Aguś, to mnie pocieszyłaś. Myślałam, że już nic z nich nie będzie. Będe cierpliwie czekała.
Zupełnie nie znam nazw.
Jolu, powiem Ci, że jestem zawiedziona postępowaniem Podstolca w tym roku. Nie dosyć, że nikogo nie powiadomił o wysyłce to jeszcze rośliny w porównaniu z poprzednim rokiem są nieprzygotowane. Może w tym roku miał zbyt dużo zamówień?
Asiu, dobrze, że zaglądasz

Jula, to nie przetacznik to szałwia omączona. U mnie też jest jakoś smutno, brudno. Chyba ta zima nas wykończyła emocjonalnie. Ja liczę, ze w sobotę będzie dobra pogoda do pracy.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Gosiu ja też na to liczę. 
Ta szałwia omączona jest naprawdę śliczne.
Daj namiary na źródło jej, nasionka czy sadzonki.

Ta szałwia omączona jest naprawdę śliczne.
Daj namiary na źródło jej, nasionka czy sadzonki.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu ja dziś oczyściłam irysy i liliowce z brzydkich liści , zaraz w ogrodzie ładniej się zrobiło.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na swoją paczkę jeszcze czekam
Nie spodziewam się niczego więcej poza kłączami, tylko tyle chciałabym dostać. Za to duże i we właściwej ilości 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosia witaj z rana...
Otrzymałam wczoraj paczkę od pana M...cóż..same korzenie,myslałam,że padnę...może się mylę i nie będę narzekała z czasem,ale uważam,że to trochę nie w porządku,żadnego ustalenia wysyłki,powiadomienia nie dostałam...nie zamawiałam w poprzednim roku .więc nie mam porównania...no nic czas pokaże jak sobie poradzą moje jeżówki ....

Otrzymałam wczoraj paczkę od pana M...cóż..same korzenie,myslałam,że padnę...może się mylę i nie będę narzekała z czasem,ale uważam,że to trochę nie w porządku,żadnego ustalenia wysyłki,powiadomienia nie dostałam...nie zamawiałam w poprzednim roku .więc nie mam porównania...no nic czas pokaże jak sobie poradzą moje jeżówki ....

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Trochę się zaniepokiłam czytając o zachowaniu p. Marka, wyjeżdżam w weekend i nie chciałabym, żeby pod moją nieobecność przybył kurier... z drugiej strony zdziwiłabym się gdyby przy tej pogodzie p. Marek miał wyrośnięte zielone rosliny, bo nawet w szklarniach jest jeszcze dość zimno, tylko faktycznie się pośpieszył...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witaj Gosiu !
Myślę, że zamawiane rośliny są jakie są bo warunki były niesprzyjające .Długotrwała zima , brak słońca nie pozwoliły roślinom odpowiednio się rozrosnąć a czas wysyłki gonił bo kalendarzowo już czas...
bądź dobrej myśli ,poświęć roślinom trochę troski a będzie dobrze!

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Goś, trudno mi porównać zamówienia bo pierwszy raz kupowałam u p.Marka ale generalnie jestem zadowolona. Wszystkie roślinki ok i zawsze +1. Pewnie ta wariacka zima też miała wpływ na jego logistykę a raczej jej brak. Paczkę kurier wrzucił mi do ogródka bo oczywiście nikogo w domu nie było. Część posadziłam do doniczek, resztę dzisiaj planuję. Potem z doniczkami łatwiej mi będzie przymierzać co gdzie bo jak zwykle z zaplanowanych zakupów to ledwie 1/3 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, chyba masz rację, że trzeba wyjśc i po prostu posprzątać, a rabaty będa wyglądały zupełnie inaczej.
Czekam z niecierpliwością na weekend. Mam nadzieję, że pogoda popisze.
Ewuś, mnie już przeszło. Byłam zaskoczona tym, że kłącza są zupełnie bez ziemi. W tamtym roku były odpowiednio zabezpieczone. Teraz trzeba było szybko je sadzić, bo były gołe biedaki. Czasem były włożone do po 2 sadzonki. Przynajmniej to sie nie zmieniło. Chyba zbyt gwałtownie zareagowałam
Aniu, właśnie wszyscy zostali postawieni przed faktem dokonanym. Zaczynam podejrzewać, że to wszystko sprawka jego ludzi. Napisał że jest za granicą i że dośle brakujące rosliny później. W zeszłym roku byłam zachwycona sadzonkami.
Asiu, myślę, że w weekend nie będą prowadzili wysyłek. Raczej możesz się spodziewać paczki jutro, albo w piątek. W sumie to sadzonki chyba są w porządku, ale niegdy nie kupowałam takich gołokorzeniowych, no chyba, że w marketach, ale widać, że sadzonki są żywe, ale w ogóle nie rozwinięte. Tak jakby zostały wykopane prosto z ziemi. Jeśli jest taka pogoda i sadzonki są niewyrośnięte, to nie powinien wysyłać, bo przecież wszyscy mają tak samo. Mógł trochę poczekać. Nikt nie oczekiwał, że przy takiej pogodzie będzie wysyłał zgodnie z planem.
Maryniu, masz rację. Ale wydaje mi się, że on mógł poczekać. Trochę podgonić roslinki i dopiero wysyłac. Może marudzę, ale pamiętam zeszłoroczne. Mam nadzieję, a nawet wierzę, że wszystko bedzie z nimi dobrze.
Już je posadziłam do doniczek.
Jolu, dobrze, ze kurier wrzucił paczkę. Nie musiałaś pędzić na złamanie karku. Wiem, ze masz spore zakupy. Ja skromniutko. Masz rację, trochę przesadziłam z emocjami. Faktycznie sadzonki w sumie nie są złe, bo dodaje coś od siebie
Niestety nie mam jeszcze nowych zdjęć zatem na dobranoc
Tak było w maju zeszłego roku

Czekam z niecierpliwością na weekend. Mam nadzieję, że pogoda popisze.
Ewuś, mnie już przeszło. Byłam zaskoczona tym, że kłącza są zupełnie bez ziemi. W tamtym roku były odpowiednio zabezpieczone. Teraz trzeba było szybko je sadzić, bo były gołe biedaki. Czasem były włożone do po 2 sadzonki. Przynajmniej to sie nie zmieniło. Chyba zbyt gwałtownie zareagowałam
Aniu, właśnie wszyscy zostali postawieni przed faktem dokonanym. Zaczynam podejrzewać, że to wszystko sprawka jego ludzi. Napisał że jest za granicą i że dośle brakujące rosliny później. W zeszłym roku byłam zachwycona sadzonkami.
Asiu, myślę, że w weekend nie będą prowadzili wysyłek. Raczej możesz się spodziewać paczki jutro, albo w piątek. W sumie to sadzonki chyba są w porządku, ale niegdy nie kupowałam takich gołokorzeniowych, no chyba, że w marketach, ale widać, że sadzonki są żywe, ale w ogóle nie rozwinięte. Tak jakby zostały wykopane prosto z ziemi. Jeśli jest taka pogoda i sadzonki są niewyrośnięte, to nie powinien wysyłać, bo przecież wszyscy mają tak samo. Mógł trochę poczekać. Nikt nie oczekiwał, że przy takiej pogodzie będzie wysyłał zgodnie z planem.
Maryniu, masz rację. Ale wydaje mi się, że on mógł poczekać. Trochę podgonić roslinki i dopiero wysyłac. Może marudzę, ale pamiętam zeszłoroczne. Mam nadzieję, a nawet wierzę, że wszystko bedzie z nimi dobrze.
Już je posadziłam do doniczek.
Jolu, dobrze, ze kurier wrzucił paczkę. Nie musiałaś pędzić na złamanie karku. Wiem, ze masz spore zakupy. Ja skromniutko. Masz rację, trochę przesadziłam z emocjami. Faktycznie sadzonki w sumie nie są złe, bo dodaje coś od siebie

Niestety nie mam jeszcze nowych zdjęć zatem na dobranoc
Tak było w maju zeszłego roku

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu piekne zdjęcia ,myśle że już niedługo znowu zobaczymy kolorowe łepuszki tulipanów 
-- 10 kwi 2013, o 19:12 --
Gosiu piekne zdjęcia ,myśle że już niedługo znowu zobaczymy kolorowe łepuszki tulipanów

-- 10 kwi 2013, o 19:12 --

Ach, zobaczyć tulipany na żywo, w słonecznym ogrodzie... marzenie póki co.
Gosiu, dziś na AXN zaczyna się nowy serial - Hannibal. O 22-ej
Gosiu, dziś na AXN zaczyna się nowy serial - Hannibal. O 22-ej

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ja nie mam porównania ,jeśli chodzi o sadzonki od pana M,ale byłam lekko zdziwiona,że woreczki przyszły...tak naprawdę myślałam,że będą w doniczkach
No ale nie marudzę już...na razie pozytywnie na stawiona jestem...czas pokaże co wyrośnie z tych korzonków

No ale nie marudzę już...na razie pozytywnie na stawiona jestem...czas pokaże co wyrośnie z tych korzonków