Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Nie zapominam Gosiu, nie zapominam, cichem podczytuje, ale przyznaję, że przegapiłam moment założenia nowego wątku.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te Twoje przetaczniki zawsze mnie zadziwiaja :shock: ja bylam dzisiaj na obchodzie ale jest tak smutno, ze nawet nie mam parcia zeby cos jeszcze robic. Chyba w jakas stagnacje ogrodkowa wpadlam ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, ja bardzo lubię kolory października. Szczególnie kiedy świeci słońce. Ale lubię też wieczorne spacery, kiedy leciutka mgła otula miasto i pod nogami słychac szelest liści. To mnie bardzo uspakaja.

Buniu, witaj w moim ogródku :wit
Bardzo lubię berberysy szczególnie jesienią.
A ta trawka to prawdopodobnie owies wiecznie zielony

Ewa, a u mnie dzisiaj miało padać, a świeciło znowu piękne słoneczko, ale wiało straszliwie i zimno przez to było.

Kasiu, niestety już rozpoczął. Dostałyśmy z Kasią Agatrą dzisiaj. Jestem bardzo zawiedziona. W zeszłym roku były to porządne wyrośnięte roślinki, a w tym same korzenie. Fakt, że w paru przypadkach po 2 roslinki, ale za to części w ogóle nie było, albo mniej niż zamawiałyśmy. :roll:

Izuś, witaj :D
ta roslinka to szałwia omączona. Niestety jednoroczna, ale jest naprawdę zjawiskowa. Kocimiętka u mnie też słabo rosła. Natomiast szałwia omszona radzi sobie doskonale. I bardzo ładnie się rosiewa, więc niewielkim kosztem po jakimś czasie miałabyś sporo roslinek, ale musiałbyś je zostawić na zimę.

Aguś, to mnie pocieszyłaś. Myślałam, że już nic z nich nie będzie. Będe cierpliwie czekała.
Zupełnie nie znam nazw.

Jolu, powiem Ci, że jestem zawiedziona postępowaniem Podstolca w tym roku. Nie dosyć, że nikogo nie powiadomił o wysyłce to jeszcze rośliny w porównaniu z poprzednim rokiem są nieprzygotowane. Może w tym roku miał zbyt dużo zamówień?

Asiu, dobrze, że zaglądasz :D

Jula, to nie przetacznik to szałwia omączona. U mnie też jest jakoś smutno, brudno. Chyba ta zima nas wykończyła emocjonalnie. Ja liczę, ze w sobotę będzie dobra pogoda do pracy.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu ja też na to liczę. :D
Ta szałwia omączona jest naprawdę śliczne.
Daj namiary na źródło jej, nasionka czy sadzonki. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko, nasionka. Źródło znane :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu ja dziś oczyściłam irysy i liliowce z brzydkich liści , zaraz w ogrodzie ładniej się zrobiło.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na swoją paczkę jeszcze czekam :roll: Nie spodziewam się niczego więcej poza kłączami, tylko tyle chciałabym dostać. Za to duże i we właściwej ilości :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosia witaj z rana...:)
Otrzymałam wczoraj paczkę od pana M...cóż..same korzenie,myslałam,że padnę...może się mylę i nie będę narzekała z czasem,ale uważam,że to trochę nie w porządku,żadnego ustalenia wysyłki,powiadomienia nie dostałam...nie zamawiałam w poprzednim roku .więc nie mam porównania...no nic czas pokaże jak sobie poradzą moje jeżówki .... :uszy
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Trochę się zaniepokiłam czytając o zachowaniu p. Marka, wyjeżdżam w weekend i nie chciałabym, żeby pod moją nieobecność przybył kurier... z drugiej strony zdziwiłabym się gdyby przy tej pogodzie p. Marek miał wyrośnięte zielone rosliny, bo nawet w szklarniach jest jeszcze dość zimno, tylko faktycznie się pośpieszył...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Gosiu ! ;:196 Myślę, że zamawiane rośliny są jakie są bo warunki były niesprzyjające .Długotrwała zima , brak słońca nie pozwoliły roślinom odpowiednio się rozrosnąć a czas wysyłki gonił bo kalendarzowo już czas... ;:173 bądź dobrej myśli ,poświęć roślinom trochę troski a będzie dobrze!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, trudno mi porównać zamówienia bo pierwszy raz kupowałam u p.Marka ale generalnie jestem zadowolona. Wszystkie roślinki ok i zawsze +1. Pewnie ta wariacka zima też miała wpływ na jego logistykę a raczej jej brak. Paczkę kurier wrzucił mi do ogródka bo oczywiście nikogo w domu nie było. Część posadziłam do doniczek, resztę dzisiaj planuję. Potem z doniczkami łatwiej mi będzie przymierzać co gdzie bo jak zwykle z zaplanowanych zakupów to ledwie 1/3 ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, chyba masz rację, że trzeba wyjśc i po prostu posprzątać, a rabaty będa wyglądały zupełnie inaczej.
Czekam z niecierpliwością na weekend. Mam nadzieję, że pogoda popisze.

Ewuś, mnie już przeszło. Byłam zaskoczona tym, że kłącza są zupełnie bez ziemi. W tamtym roku były odpowiednio zabezpieczone. Teraz trzeba było szybko je sadzić, bo były gołe biedaki. Czasem były włożone do po 2 sadzonki. Przynajmniej to sie nie zmieniło. Chyba zbyt gwałtownie zareagowałam

Aniu, właśnie wszyscy zostali postawieni przed faktem dokonanym. Zaczynam podejrzewać, że to wszystko sprawka jego ludzi. Napisał że jest za granicą i że dośle brakujące rosliny później. W zeszłym roku byłam zachwycona sadzonkami.

Asiu, myślę, że w weekend nie będą prowadzili wysyłek. Raczej możesz się spodziewać paczki jutro, albo w piątek. W sumie to sadzonki chyba są w porządku, ale niegdy nie kupowałam takich gołokorzeniowych, no chyba, że w marketach, ale widać, że sadzonki są żywe, ale w ogóle nie rozwinięte. Tak jakby zostały wykopane prosto z ziemi. Jeśli jest taka pogoda i sadzonki są niewyrośnięte, to nie powinien wysyłać, bo przecież wszyscy mają tak samo. Mógł trochę poczekać. Nikt nie oczekiwał, że przy takiej pogodzie będzie wysyłał zgodnie z planem.

Maryniu, masz rację. Ale wydaje mi się, że on mógł poczekać. Trochę podgonić roslinki i dopiero wysyłac. Może marudzę, ale pamiętam zeszłoroczne. Mam nadzieję, a nawet wierzę, że wszystko bedzie z nimi dobrze.
Już je posadziłam do doniczek.

Jolu, dobrze, ze kurier wrzucił paczkę. Nie musiałaś pędzić na złamanie karku. Wiem, ze masz spore zakupy. Ja skromniutko. Masz rację, trochę przesadziłam z emocjami. Faktycznie sadzonki w sumie nie są złe, bo dodaje coś od siebie :oops:

Niestety nie mam jeszcze nowych zdjęć zatem na dobranoc
Tak było w maju zeszłego roku
Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu piekne zdjęcia ,myśle że już niedługo znowu zobaczymy kolorowe łepuszki tulipanów :wit

-- 10 kwi 2013, o 19:12 --

Gosiu piekne zdjęcia ,myśle że już niedługo znowu zobaczymy kolorowe łepuszki tulipanów :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, zobaczyć tulipany na żywo, w słonecznym ogrodzie... marzenie póki co.

Gosiu, dziś na AXN zaczyna się nowy serial - Hannibal. O 22-ej :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu ja nie mam porównania ,jeśli chodzi o sadzonki od pana M,ale byłam lekko zdziwiona,że woreczki przyszły...tak naprawdę myślałam,że będą w doniczkach ;:224
No ale nie marudzę już...na razie pozytywnie na stawiona jestem...czas pokaże co wyrośnie z tych korzonków ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”