Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

To jest przepiękny wrzos od Zbyszka. Latem jest złotawy. Czekam na podanie odmiany ale obawiam się że nieznana.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anabelle sa piekne - to moja ulubiona hortensja ;:167 wybaczaj jej nawet to, ze u mnie sie poklada troche i trzeba wiazac.
Jolu jak bedziesz dalie wysadzac, to namocz je na godzine w wodzie.
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Jola odmiana NN ale u siebie wstawiłem zdjęcia z lipca i września - łatwiej namierzyć
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, śliczne masz hortensje, moje chyba za bardzo w słoneczku rosną i troszke mają przypalone listki :oops: .Jak śnieg? U mnie topnieje a co ważnie, nie przybywa !!!
Miłego weekendu :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale przysięgnij, że fotki zimy to już ostatnie :roll: W zeszłym roku miałam o tej porze krokusy ;:145 Teraz marzę, żeby śnieg zniknął.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Aprilku, zniknęłaś mi ale już Cię mam... :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, znowu mi zginęłaś. Nie cierpie tego. Ja nie umiem funkcjonować bez powiadomień.
Ale miałaś zimę :shock:
U mnie też taki śnieg, ale na Twoich sosnach to wygląda gorzej.
A cyklamena na dzień wystawiaj już na dwór. A na noc tylko przykrywaj. On i tak u Ciebie stał dłużej. U mnie padł po tygodniu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Weekend miałam niesamowicie pracowito-zabawowy. Goście u M na imieninach. Padam na nos i jestem baaaardzo niewyspana. Ale udało się świetnie i bardzo podobały się może aranżacje wnętrza części sypialnej. Gdybym chciała to mam robotę, bo byli tacy co chcieli mnie u siebie zatrudnić ;:306

Marzenko, walkę z sypialnią ukończyłam. Mam starte kostki u rąk bo farbę nanosiłam szczoteczką do rąk ale warto było. Teraz chwila oddechu i szybko skrzynie na taras. Muszę tylko dokupić desek. Oczywiście relacja będzie. Cieszę się że dalie u Ciebie przetrwały bo moje niestety nieszczególnie. Zobaczymy czy zakwitną bo trochę podmarzły. A kolory lubię odważne bo beże i żółte znudziły mi się. Każdy ma różne etapy kolorystyczne w swoim życiu ;:224
Julek, ja zdecydowanie wolę limelight bo się nie pokładają. Poza tym uwielbiam kwiaty w zielono limonkowym kolorku. Dalie moczę nawet dłużej niż godzinkę, bo w zeszłym roku całą noc ;:333 Kwitły niesamowicie ;:196
Zbigniewie, i tak cieżko rozpoznać odmianę. Potrzeba fachowca. Ja się nie znam na wrzosach. Te są wyjątkowo urocze i warto ich poszukać.
Reniu, moje hortensje rosną w cieniu i półcieniu, dużo podlewam. Jak mają za sucho to od razu po nich widać bo się zwieszają. Kolekcja będzie stale powiększana bo świetnie się w moim lesie czują. Śniegu mam jeszcze maaaasę. Nawet rodzina z drugiego końca W-wy była wczoraj i mówili że u nich jest znacznie mniej. Znaczy się cały śnieg Mazowsza trafił do mnie :twisted: Dobrego tygodnia :wit ja po weekendzie muszę odpocząć :lol:
Ewo, postaram się oczywiście. Też mam dość tego białego. Prognozy są niezwykle optymistyczne :tan Dziś w nocy miało być 5-7 na minusie a było tylko 2. Ja krokusów w ogóle nie mam ;:223 i muszę koniecznie ten błąd naprawić. Choć też bym pewnie nie miała z nich pożytku w tym sezonie. Martwię się o tulipany, które zaczęły wychodzić i przysypał je śnieg z dachu ;:131
Parysko, witaj. Też Cię ostatnio zaniedbałam :oops: Ale dobrze że się przypominasz bo nie darowałabym sobie Twoich cudnych fioletowości. Mam nadzieję że nie uszczupliłaś tego kolorku w swoich nasadzeniach, jak się odgrażałaś. To były przpiękne łany ;:167
Gosiaczku, spokojnie, mnie też dawno tu nie było bo pogoda nie nastrajała. Teraz powoli wracam do nałogu ;:306 Wiem że cyklameny lubią chłodek, ale już na dwór? Rano było -2. To chyba zbyt chłodno ;:218 Zacznę go po troszku hartować jak wrócę z pracy. Ale to na krótko, parę godzin i znów do domku. Dzięki za przypomnienie.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Jolu, może pokażesz nam swoją piękną sypialnie ;:180 ;:180 ;:180
U mnie śniegu już dużo stopniało, ale jeszcze zalega :evil:
Miłego poniedziałku
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No właśnie masz rację, ze każdy przechodzi etapy w życiu w różnych kolorach. Pierwszy kolor w sypialni to żółty był, teraz 3 ściany czerwony i jedna beż. Żółcie zostały na korytarzu i w "moim" pokoju. Też chcę tam dać teraz czerwone akcenty.
A cóż to za farba, ze trzeba ją w taki szczególny sposób nanosić ;:oj ? Poproszę o zdjęcia efektu końcowego.
Dalie chyba trochę podeschły, ale raczej nie podmarzły. Jak podmarznięcie rozpoznać? Przed posadzeniem namoczę swoje i powinny dać radę. Dam im dodatkowo popieczarkowej w dołki i królicze bobki.
Ja u siebie jakieś resztki do prac w drewnie przeznaczam, bo to takie amatorskie wyroby. Poza tym po budowie pałętają się jakieś pozostałości i to właśnie wykorzystuję.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Tak, tak ! domagamy się zdjęć sypialni :heja .
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, Marzenko, Gat, - jesteście dziewczyny bardzo miłe że chcecie oglądać moją pracę ale nie robiłam fotek jeszcze. Poza tym nie wiem czy to tak wypada. To moje baaardzo prywatne pomieszczenia a poza tym to forum ogrodnicze nie wnętrzarskie :oops:
Marzenko, farbę nanosiłam szczoteczką bo robiła się fajna struktura. Najpierw malowałam kolorem lawendowym a na to nakładałam szarosrebrną farbę robiąc takie nieregularne pasy w dół. Ponieważ drzwi mam drewniane ZEBRANO, czyli drobne prążki w dół, to ten sam efekt musiał być na ścianie. Podobnie szarostalowa tapeta nad łóżkiem minimalnie prążkowana strukturą, sprawiająca wrażenie miękkiego materiału. Reszta ścian w zimnym brązie z dodatkiem niebieskich akcentów typu grzejnik wertykalny i luksfery do łazienki. Czyli całość odcienie zimne. Wyszło dość ciekawie jak goście przyznali. Jeszcze brakuje mi kilku drobiazgów ale efekt już jest zadowalający.
Poprzednią sypialnię miałam niebieską i jak widać nie umiem się z tym kolorem rozstać ;:306
Dalie, gdyby przemarzły to byś od razu zauważyła bo po prostu robi się papka po rozmarznięciu.

Ze względu na protesty dot białych zdjęć to: Sierpień w moim przedogródku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Takie zdjęcia to ja rozumiem :D Dziś dosypało (na co to komu? :evil:) i stopniało. Tylko się zezłościłam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,moze skusisz się jednak na zdjęcia końcowe,tak pieknie cię prosimy. ;:168
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Dołączam się do prosby o zdjęcia z efektem końcowym, już sam opis jest bardzo intrygujący.... ;:172
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”