Aprilkowy las cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz.3
To jest przepiękny wrzos od Zbyszka. Latem jest złotawy. Czekam na podanie odmiany ale obawiam się że nieznana.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anabelle sa piekne - to moja ulubiona hortensja
wybaczaj jej nawet to, ze u mnie sie poklada troche i trzeba wiazac.
Jolu jak bedziesz dalie wysadzac, to namocz je na godzine w wodzie.

Jolu jak bedziesz dalie wysadzac, to namocz je na godzine w wodzie.
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Jola odmiana NN ale u siebie wstawiłem zdjęcia z lipca i września - łatwiej namierzyć
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu, śliczne masz hortensje, moje chyba za bardzo w słoneczku rosną i troszke mają przypalone listki
.Jak śnieg? U mnie topnieje a co ważnie, nie przybywa !!!
Miłego weekendu

Miłego weekendu

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale przysięgnij, że fotki zimy to już ostatnie
W zeszłym roku miałam o tej porze krokusy
Teraz marzę, żeby śnieg zniknął.

Aprilku, zniknęłaś mi ale już Cię mam... 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jolu, znowu mi zginęłaś. Nie cierpie tego. Ja nie umiem funkcjonować bez powiadomień.
Ale miałaś zimę
U mnie też taki śnieg, ale na Twoich sosnach to wygląda gorzej.
A cyklamena na dzień wystawiaj już na dwór. A na noc tylko przykrywaj. On i tak u Ciebie stał dłużej. U mnie padł po tygodniu.
Ale miałaś zimę

U mnie też taki śnieg, ale na Twoich sosnach to wygląda gorzej.
A cyklamena na dzień wystawiaj już na dwór. A na noc tylko przykrywaj. On i tak u Ciebie stał dłużej. U mnie padł po tygodniu.
-
Weekend miałam niesamowicie pracowito-zabawowy. Goście u M na imieninach. Padam na nos i jestem baaaardzo niewyspana. Ale udało się świetnie i bardzo podobały się może aranżacje wnętrza części sypialnej. Gdybym chciała to mam robotę, bo byli tacy co chcieli mnie u siebie zatrudnić
Marzenko, walkę z sypialnią ukończyłam. Mam starte kostki u rąk bo farbę nanosiłam szczoteczką do rąk ale warto było. Teraz chwila oddechu i szybko skrzynie na taras. Muszę tylko dokupić desek. Oczywiście relacja będzie. Cieszę się że dalie u Ciebie przetrwały bo moje niestety nieszczególnie. Zobaczymy czy zakwitną bo trochę podmarzły. A kolory lubię odważne bo beże i żółte znudziły mi się. Każdy ma różne etapy kolorystyczne w swoim życiu
Julek, ja zdecydowanie wolę limelight bo się nie pokładają. Poza tym uwielbiam kwiaty w zielono limonkowym kolorku. Dalie moczę nawet dłużej niż godzinkę, bo w zeszłym roku całą noc
Kwitły niesamowicie
Zbigniewie, i tak cieżko rozpoznać odmianę. Potrzeba fachowca. Ja się nie znam na wrzosach. Te są wyjątkowo urocze i warto ich poszukać.
Reniu, moje hortensje rosną w cieniu i półcieniu, dużo podlewam. Jak mają za sucho to od razu po nich widać bo się zwieszają. Kolekcja będzie stale powiększana bo świetnie się w moim lesie czują. Śniegu mam jeszcze maaaasę. Nawet rodzina z drugiego końca W-wy była wczoraj i mówili że u nich jest znacznie mniej. Znaczy się cały śnieg Mazowsza trafił do mnie
Dobrego tygodnia
ja po weekendzie muszę odpocząć
Ewo, postaram się oczywiście. Też mam dość tego białego. Prognozy są niezwykle optymistyczne
Dziś w nocy miało być 5-7 na minusie a było tylko 2. Ja krokusów w ogóle nie mam
i muszę koniecznie ten błąd naprawić. Choć też bym pewnie nie miała z nich pożytku w tym sezonie. Martwię się o tulipany, które zaczęły wychodzić i przysypał je śnieg z dachu
Parysko, witaj. Też Cię ostatnio zaniedbałam
Ale dobrze że się przypominasz bo nie darowałabym sobie Twoich cudnych fioletowości. Mam nadzieję że nie uszczupliłaś tego kolorku w swoich nasadzeniach, jak się odgrażałaś. To były przpiękne łany
Gosiaczku, spokojnie, mnie też dawno tu nie było bo pogoda nie nastrajała. Teraz powoli wracam do nałogu
Wiem że cyklameny lubią chłodek, ale już na dwór? Rano było -2. To chyba zbyt chłodno
Zacznę go po troszku hartować jak wrócę z pracy. Ale to na krótko, parę godzin i znów do domku. Dzięki za przypomnienie.

Marzenko, walkę z sypialnią ukończyłam. Mam starte kostki u rąk bo farbę nanosiłam szczoteczką do rąk ale warto było. Teraz chwila oddechu i szybko skrzynie na taras. Muszę tylko dokupić desek. Oczywiście relacja będzie. Cieszę się że dalie u Ciebie przetrwały bo moje niestety nieszczególnie. Zobaczymy czy zakwitną bo trochę podmarzły. A kolory lubię odważne bo beże i żółte znudziły mi się. Każdy ma różne etapy kolorystyczne w swoim życiu

Julek, ja zdecydowanie wolę limelight bo się nie pokładają. Poza tym uwielbiam kwiaty w zielono limonkowym kolorku. Dalie moczę nawet dłużej niż godzinkę, bo w zeszłym roku całą noc

Zbigniewie, i tak cieżko rozpoznać odmianę. Potrzeba fachowca. Ja się nie znam na wrzosach. Te są wyjątkowo urocze i warto ich poszukać.
Reniu, moje hortensje rosną w cieniu i półcieniu, dużo podlewam. Jak mają za sucho to od razu po nich widać bo się zwieszają. Kolekcja będzie stale powiększana bo świetnie się w moim lesie czują. Śniegu mam jeszcze maaaasę. Nawet rodzina z drugiego końca W-wy była wczoraj i mówili że u nich jest znacznie mniej. Znaczy się cały śnieg Mazowsza trafił do mnie

Ewo, postaram się oczywiście. Też mam dość tego białego. Prognozy są niezwykle optymistyczne

Parysko, witaj. Też Cię ostatnio zaniedbałam

Gosiaczku, spokojnie, mnie też dawno tu nie było bo pogoda nie nastrajała. Teraz powoli wracam do nałogu

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Jolu, może pokażesz nam swoją piękną sypialnie
U mnie śniegu już dużo stopniało, ale jeszcze zalega
Miłego poniedziałku

U mnie śniegu już dużo stopniało, ale jeszcze zalega

Miłego poniedziałku
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No właśnie masz rację, ze każdy przechodzi etapy w życiu w różnych kolorach. Pierwszy kolor w sypialni to żółty był, teraz 3 ściany czerwony i jedna beż. Żółcie zostały na korytarzu i w "moim" pokoju. Też chcę tam dać teraz czerwone akcenty.
A cóż to za farba, ze trzeba ją w taki szczególny sposób nanosić
? Poproszę o zdjęcia efektu końcowego.
Dalie chyba trochę podeschły, ale raczej nie podmarzły. Jak podmarznięcie rozpoznać? Przed posadzeniem namoczę swoje i powinny dać radę. Dam im dodatkowo popieczarkowej w dołki i królicze bobki.
Ja u siebie jakieś resztki do prac w drewnie przeznaczam, bo to takie amatorskie wyroby. Poza tym po budowie pałętają się jakieś pozostałości i to właśnie wykorzystuję.
A cóż to za farba, ze trzeba ją w taki szczególny sposób nanosić

Dalie chyba trochę podeschły, ale raczej nie podmarzły. Jak podmarznięcie rozpoznać? Przed posadzeniem namoczę swoje i powinny dać radę. Dam im dodatkowo popieczarkowej w dołki i królicze bobki.
Ja u siebie jakieś resztki do prac w drewnie przeznaczam, bo to takie amatorskie wyroby. Poza tym po budowie pałętają się jakieś pozostałości i to właśnie wykorzystuję.
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Tak, tak ! domagamy się zdjęć sypialni
.

-
Reniu, Marzenko, Gat, - jesteście dziewczyny bardzo miłe że chcecie oglądać moją pracę ale nie robiłam fotek jeszcze. Poza tym nie wiem czy to tak wypada. To moje baaardzo prywatne pomieszczenia a poza tym to forum ogrodnicze nie wnętrzarskie
Marzenko, farbę nanosiłam szczoteczką bo robiła się fajna struktura. Najpierw malowałam kolorem lawendowym a na to nakładałam szarosrebrną farbę robiąc takie nieregularne pasy w dół. Ponieważ drzwi mam drewniane ZEBRANO, czyli drobne prążki w dół, to ten sam efekt musiał być na ścianie. Podobnie szarostalowa tapeta nad łóżkiem minimalnie prążkowana strukturą, sprawiająca wrażenie miękkiego materiału. Reszta ścian w zimnym brązie z dodatkiem niebieskich akcentów typu grzejnik wertykalny i luksfery do łazienki. Czyli całość odcienie zimne. Wyszło dość ciekawie jak goście przyznali. Jeszcze brakuje mi kilku drobiazgów ale efekt już jest zadowalający.
Poprzednią sypialnię miałam niebieską i jak widać nie umiem się z tym kolorem rozstać
Dalie, gdyby przemarzły to byś od razu zauważyła bo po prostu robi się papka po rozmarznięciu.
Ze względu na protesty dot białych zdjęć to: Sierpień w moim przedogródku

Marzenko, farbę nanosiłam szczoteczką bo robiła się fajna struktura. Najpierw malowałam kolorem lawendowym a na to nakładałam szarosrebrną farbę robiąc takie nieregularne pasy w dół. Ponieważ drzwi mam drewniane ZEBRANO, czyli drobne prążki w dół, to ten sam efekt musiał być na ścianie. Podobnie szarostalowa tapeta nad łóżkiem minimalnie prążkowana strukturą, sprawiająca wrażenie miękkiego materiału. Reszta ścian w zimnym brązie z dodatkiem niebieskich akcentów typu grzejnik wertykalny i luksfery do łazienki. Czyli całość odcienie zimne. Wyszło dość ciekawie jak goście przyznali. Jeszcze brakuje mi kilku drobiazgów ale efekt już jest zadowalający.
Poprzednią sypialnię miałam niebieską i jak widać nie umiem się z tym kolorem rozstać

Dalie, gdyby przemarzły to byś od razu zauważyła bo po prostu robi się papka po rozmarznięciu.
Ze względu na protesty dot białych zdjęć to: Sierpień w moim przedogródku

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Takie zdjęcia to ja rozumiem
Dziś dosypało (na co to komu?
) i stopniało. Tylko się zezłościłam.

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,moze skusisz się jednak na zdjęcia końcowe,tak pieknie cię prosimy. 

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Dołączam się do prosby o zdjęcia z efektem końcowym, już sam opis jest bardzo intrygujący....