Takie widoki to z chęcią bym zobaczył na żywo tylko pewnie nie starczyłoby mi kasy i miejsca na wszystkie moje zachcianki

Takie widoki to z chęcią bym zobaczył na żywo tylko pewnie nie starczyłoby mi kasy i miejsca na wszystkie moje zachcianki
Kiedyś, jakieś 10 lat temu Warszawski Oddział PTMK organizował tygodniowe wycieczki po czeskich kolekcjach kaktusów. Mi 2x udało się na coś takiego załapać jako wypełniacz autobusu. Kosztowało to wtedy chyba ze 200zł + jakieś dodatkowe koszty, szczegółów nie pamiętam. Odwiedzaliśmy około 5 kolekcji dziennie, co dawało po 1,5÷2h na każdą ze zbirek. Dawało to obejrzenie jakiś 30-40 najlepszych czeskich kolekcji w czasie takiej wycieczki. Dla mnie, ówczesnego świeżaka było to coś pięknego. Udało mi się wtedy zobaczyć wiele bardzo fajnych roślin. Taki wyjazd mogła przebić tylko podróż za ocean.Martada pisze: Szkoda tylko, że tak mało czasu na podziwianie i pytania było bo zanim się dobrze rozejrzałam to inni już zaczynali płacić a ja naprawdę niedouczona jestem![]()
A czyje to było? Ta kolekcja podoba mi się zarówno ze względu na zawartość, jak i prześliczną szklarnie. Żal ściska, że człowiek też by chciał coś takiego mieć na ogrodzie, ale to wygląda na minimum 5k... Może kiedyś...