Mój ogród - moja pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - moja pasja

Post »

Aniu ,życzę Ci powodzenia w uprawie batata :D ;:oj
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Josephine O uprawie patata dowiedziałam się z forum ogrodniczego i sama postanowiłam spróbować. :wink: Na razie jest w doniczce w domu a po ostatnich przymrozkach ok. 15 maja wysadzę go do ogródka.

Ewo są to moje pierwsze doświadczenia, zobaczymy co z tego wyrośnie :)

Pozdrawiam Ania :)
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

W oczekiwaniu na wiosnę :wink:

Złotokap
Obrazek

Pięciornik
Obrazek

Lilia Św. Antoniego
Obrazek

Klon Flamingo
Obrazek

Jeżówka
Obrazek
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

I kiedy będą małe patatki? ;:173
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

JOSEPHINE mam nadzieję,że dopiero w jesieni.Uprawa patata jest zupełnie podobna do uprawy naszego ziemniaka.

Miłego dnia :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Czy klonik Flamingo Ci nie przemarza ? widziałam w ubiegłym roku nawystawie Zieleń to życie ,jego brata Red Flamingo ,no mówię Ci cud nad cudy ,ale u mnie by niestety zmarzł. :|
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Ewciu u mnie klonik rośnie bez żadnego zabezpieczenia na zimę,a u nas na wschodzie zimy bywają bardzo mroźne .W ubiegłym roku temperatury spadały poniżej 20 stopni C.To myślę,że i ciebie dałby sobie radę.Na swoim przykładzie mogę stwierdzić,że jest niekłopotliwy przeżył nawet przesadzanie. Z innymi odmianami nie próbowałam.

Miłego dnia Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

:wit Aniu przybiegłam sie zrewanżowac wizytą :tan mnie również tak jak Ewę zachwycił klon flamingo śliczne drzewko jak tak dalej pójdzie to poprzez zagladanie i podziwianie waszych pięknych roślin to mnie miejsca braknie na moich hektarach :heja :tan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Faktycznie klon cudny. Lilia Św Antoniego.. piękna :) A o takim czymś jak patat słyszę pierwszy raz:D
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

anias1 pisze:Witam wszystkich Forumowiczów :)
Dosłownie uwielbiam rośliny ozdobne, byliny, krzewy i iglaki. Nie wyobrażam sobie życia bez roślin, bez ich piękna i różnorodności. Co roku mój ogród powiększa się o coraz to nowsze okazy.
Nie lubię zimy choć niekiedy jest bajkowa i urokliwa. Aby choć troszeczkę umilić ten jakże ponury i mroźny dzień przedstawiam parę fotek z mojego ogródka :wink:

Pozdrawiam Ania :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Anusiu witaj pięknie u Ciebie :D powiedz kochana co to za biała królowa jest na zdjęciu bo się w niej zakochałam ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

Aniu napisz coś więcej o tym patacie ,bo ciekawość mnie zżera co z niego wyrasta :tan
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witaj Aniu
Szkoda ze wiele roślin ucierpiało przy budowie domy :( - mam nadzieję ze szybciutko to nadrobisz. :)
Lilie, ostróżki, goździki, powojniki - wszystkie te rośliny z Twojego postu zagoszczą na mojej działce pierwszy raz w tym roku :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p

Post »

Kasiu myślę,że nie jesteś w mniejszości,mi podobają się niemal wszystkie roślinki i też chciałabym je mieć wszystkie u siebie.A tak na marginesie ten klonik to prezent od mojego M na moje imieniny.Myślę,że powstrzymam się dopiero wtedy gdy mi zabraknie miejsca do sadzenia,ale to jeszcze nieprędko.
Madziu o patacie dowiedziałam się z FO,jeszcze do niedawna patat kojarzył mi się z hasłem krzyżówkowym -słodki ziemniak.
Agatko ten biało kwitnący kwiat to ostróżka.Jak kupowałam sadzonkę to miała kwitnąć na niebiesko,byłam trochę zawiedziona jak okazała się biała.Wzeszłym roku dokupiłam niebieską i szafirową.Agatko jak się dobrze doczytałam i zrozumiałam to tego patata uprawia się podobnie do naszych ziemniaków,z jednym może wyjątkiem można go rozmnażać z sadzonek zielnych,które wypuszcza z bulwy.ja posadziłam swojego do doniczki 13 lutego już zaczął rosnąć i wypuszczać pierwsze listki.Póżniej po ostatnich przymrozkach u mnie po 15 maja wysadzę do gruntu.Na jesieni powinny być inne bulwy.Trzeba je wykopać i przez zimę przechować w piwnicy w skrzynkach z trocinami.Są różne odmiany patatów od tego zależy kolor i kształt liści.Jeśli coś żle napisałam proszę mnie poprawić.
Ewo cieszę się że odwiedziłaś mój ogródek i,że rośliny przypadły ci do gustu,faktycznie trochę roślin ucierpiało ale postaram się zakupić inne na ich miejsce.

-- 4 mar 2013, o 19:50 --

Kasiu myślę,że nie jesteś w mniejszości,mi podobają się niemal wszystkie roślinki i też chciałabym je mieć wszystkie u siebie.A tak na marginesie ten klonik to prezent od mojego M na moje imieniny.Myślę,że powstrzymam się dopiero wtedy gdy mi zabraknie miejsca do sadzenia,ale to jeszcze nieprędko.
Madziu o patacie dowiedziałam się z FO,jeszcze do niedawna patat kojarzył mi się z hasłem krzyżówkowym -słodki ziemniak.
Agatko ten biało kwitnący kwiat to ostróżka.Jak kupowałam sadzonkę to miała kwitnąć na niebiesko,byłam trochę zawiedziona jak okazała się biała.Wzeszłym roku dokupiłam niebieską i szafirową.Agatko jak się dobrze doczytałam i zrozumiałam to tego patata uprawia się podobnie do naszych ziemniaków,z jednym może wyjątkiem można go rozmnażać z sadzonek zielnych,które wypuszcza z bulwy.ja posadziłam swojego do doniczki 13 lutego już zaczął rosnąć i wypuszczać pierwsze listki.Póżniej po ostatnich przymrozkach u mnie po 15 maja wysadzę do gruntu.Na jesieni powinny być inne bulwy.Trzeba je wykopać i przez zimę przechować w piwnicy w skrzynkach z trocinami.Są różne odmiany patatów od tego zależy kolor i kształt liści.Jeśli coś żle napisałam proszę mnie poprawić.
Ewo cieszę się że odwiedziłaś mój ogródek i,że rośliny przypadły ci do gustu,faktycznie trochę roślin ucierpiało ale postaram się zakupić inne na ich miejsce.

Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Aniu Twoja ostróżka jest jak puch.Tak mi się skojarzyło :) .

Pozdrawiam Ala
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu podziwiałam Twojego Flamingo, ja mam go w ogrodzie ale ma dwa pnie i przypomina bardziej krzaka taka forma jak u Ciebie bardzo mi się podoba jest taka uporządkowana.Masz też lilie św.Antoniego- sadziłam je już trzy razy i niestety odmawiały współpracy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”