Jeśli interesuje Cię czarna Vanda to może poszukaj pod nazwą Vanda Black Magicvaldessa_kane pisze:No ale chyba ją zidentyfikowałam - wygląda, na Vandę dark spotty.

Jeśli interesuje Cię czarna Vanda to może poszukaj pod nazwą Vanda Black Magicvaldessa_kane pisze:No ale chyba ją zidentyfikowałam - wygląda, na Vandę dark spotty.
Korzystam z podpowiedzi Joanny i skopiowalem ten ponizszy temat do Wystaw storczykow 2013.Art pisze:To pierwszy wątek, do którego zaglądnęłam dzisiejszego wieczoru i taka miła niespodzianka![]()
Po pierwsze, piękna i zadbana kolekcja Phalaenopsis (nigdy nie potrafię wybrać faworyta, a właściwie faworytkę)
Każdy storczyk ma coś interesującego w sobie - to kolor, to kształt, to obfitość kwitnienia, czasem zapach...i jak tu wybierać ???
Wielkie dzięki za zdjęcia z Berggarten![]()
Zjawiskowe kwitnienia przepięknych okazów, niedostępnych do oglądania na co dzień. Prawdziwa uczta dla oczu.
No i nie bez znaczenia jest jakość zdjęć![]()
![]()
Nie pomyślałeś Januszu, żeby te zdjęcia umieścić w specjalnym wątku dotyczącym Wystaw ? Tu w osobistym wątku z czasem się zgubią dla ogółu
Taka czarna Vanda chyba jeszcze jest w jednym z wrocławskich sklepów. Nie sprzedała się (180 zł) i kilka dni temu widziałem ją tańszą o 50% i już bez kwiatów. Jak gdzieś znajdę jej zdjęcie to dodam.valdessa_kane pisze:teraz to niech mi ktoś powie jak się nazywa ta czarna vanda z 6 zdjęcia, bo koniecznie muszę taką mieć... zakochałam się obłędnie i szaleńczo!