Działeczka- marzenia się spełniają !

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka- marzenia się spełniają !

Post »

Aniu,przepiękny jest ten Twój mały raj ;:196 ;:138 ;:3 każdy by taki chciał kochana...więc z tego co zrozumiałam to te wszystkie zioła siałaś wprost do gruntu? to ja zrobie tak w tym roku ;:224 ...kupuję zioła w sklepie niestety. Brak mi troszkę pomysłów,ale bacznie będę je podglądac u Ciebie Andzia,jak tylko mi pozwolisz. Sałatę uwielbiam,więc chyba tez pokuszę się i posieję ją już w domu na rozsady,też nigdy tego nie robiłam,ale to znakomity pomysł,żeby wcześnie mieć warzywka ;:63 .Jeżeli chodzi o warzywnik to moje doświadczenie jest bardzo małe...zawsze skupiałam się tylko na kwiatach przydomowych ;:333 Dom kupiłam całkiem niedawno,stary....właśnie nasz remont dobiegł juz prawie końca,więc najwyższy czas zabrać się za ogrody ;:306 ;:306 ;:306 nie wiem jeszcze jak i co,ale próbuje,próbuje,próbuje i już ;:180 idę w zapartę. Mam nadzieje że pomożesz mi w tym Aniu ;:167 ;:167 ;:167 buziaczki na ten zaśnieżony zimny dzionek. Słoneczka dużo ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
beatas22
100p
100p
Od: 9 kwie 2012, o 20:15

Post »

Aniu naprawdę cudny ten Twój raj. Działeczka o jakiej marzę. Ale jak piszesz, że marzenia się spełniają to może i moje malutkie tez kiedyś się ziści :)
Na chwilę obecną mam taki kawałek ziemi jak Ty, ale jest to wydzielona część działki u teściowej. A ja niestety tak jak bardzo marzę o działce własnej tak i o tym by jej tak często nie oglądać ;:223
Bardzo spodobał mi się pomysł, który pokazałaś z tymi doniczkami na drążku ;:333 i na pewno wykorzystam u siebie na zioła właśnie :lol:
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Beata
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

beatas22- Tak to jest z tymi teściowymi.... Ale pomyśl, że nie do końca jest chyba zła skoro powiła dziecię płci męskiej za którego wyszłaś za mąż.... ;:215 No chyba, ze wszystko odziedziczył po teściu....

Szukaj swojej działeczki, czasem ludzie się zamieniają, powieś wszędzie swoje ogłoszenia, jedź do prezesa Waszych ROD, czasami działkowicze ogłaszają się tylko u nich. Teraz ponoć kryzys, ludzie sprzedają.
Moja działeczka właśnie czekała na mnie. Byłam pierwsza która zadzwoniła i ze względu na przystępną cenę i położenie od razu powiedziałam, ze kupuje, nie widząc jej nawet. A wchodził w grę tylko ten jeden ROD, po za miastem. trzymam kciuki.

;:304
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Albo ostatnio czytałam o kobietce, która odkupiła kawałek pola kukurydzy od rolnika, postawiła domek drewniany i teraz się zagospodarowuje. W sam raz na weekendowe wypady.
Ania
Awatar użytkownika
beatas22
100p
100p
Od: 9 kwie 2012, o 20:15

Post »

U nas na sprzedaż są tylko te piękne, zadbane i nieosiągalne przeze mnie ze względów finansowych. Owszem jest sporo zaniedbanych, nieogrodzonych, bez altanki i to właśnie te mnie interesują najbardziej, bo mogłabym zrobić sobie wszystko od podstaw sama (czego się nie boję). Ale niestety takie choć szpecą są NIE NA SPRZEDAŻ. Rozmawiałam już z nie jednym prezesem o nich ale w odpowiedzi ze skwaszoną miną słyszałam: "taka młoda i chce kopać, co Pani bedzię tu robić? :shock: " ot i tyle
Pozostaje mi walczyć z tym stereotypem, jednak bez skutku :?
A moja teściowa? Nie pisałam, że jest zła. Ale jej dziecię, którym jest mój mąż to jej jedyna zaleta :!:
Pozdrawiam, Beata
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

W takim razie idź do tego kto stoi nad tym prezesem , bo coś mi tu śmierdzi... Zapewne są na sprzedaż ale dla członków jego rodziny.
Po za tym złóż podanie o przydział działki na piśmie, a potem co tydzień jeździj do niego, zobaczysz że coś się znajdzie. Zapytaj o działki, których nikt od lat nie opłaca i z którymi ludźmi nie ma kontaktu, on ma obowiązek po kilkuletnim braku pobytu na działce i bezskutecznej korespondencji z właścicielami po prostu ja odebrać i przydzielić następnym chętnym.
Przypomnij mu o obowiązkach, bo jak nie to złożysz skargę. Trzeba ostro niestety z niektórymi. Cel twój jest szczytny, a on mataczy.
Ania
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Aniu u mnie ta mieta to rozrosła się na cały warzywniak :evil: jak perz :evil:.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Tak Gosiu, bo ona straszliwie sie rozrasta z korzeni. Więc albo co roku okroisz trochę korzenie, albo posadź ją w kilku donicach bez dna i wkop po prostu w ziemie . Ja tak właśnie zrobię. I wsadzę nie bezpośrednio w warzywniku, ale obok w takim cienistym zakątku.
Ania
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

A oto moje dzisiejsze zmagania. Maleńka spała, Mateusz zrobił co swoje czyli słoneczniki i wszyscy byliśmy zadowoleni....

Obrazek

Sałata masłowa, dębolistna i flamenco. Będzie jeszcze rukola i endywia...
Obrazek

Kobea dostała nowy domek, a ziemia przygotowana już dla bobu, który się jeszcze moczy, jutro siew pierwszej partii
Obrazek

Przepikowana szałwia
Obrazek

Tylko małżonek oniemiał po powrocie z pracy. Wcześniej był to nasz wspólny parapet, ale chwilowo jakby nie ma do niego praw... Powiedział, że przecież nic nie mówi.... ;:306 Pocieszyłam go , ze to tylko na kilka miesięcy zaledwie. ;:112

Obrazek

Reszta kobei czeka i szałwia też...
Obrazek
Ania
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196 super ;:63 ;:63 ;:63 ;:138 ;:138 ;:138 wiosennie u Ciebie ;:167
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Jak ci sie ;:306 widzi moja szałwia? Zawodowo, co?
Ania
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspaniała kochana,ja akurat na Szałwi się znam,powiem skromnie ;:306 ;:306 ;:306 ;:167
PROFESJONALISTKA ;:224 z Ciebie ;:304
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

ano właśnie, mam się od kogo uczyć.... Ja zasadziłam taką fioletową i posadzę ją ze starcami ( lub mrozami jak mawiają inni) Nasiona starców kupiłam, ale nie będę ich wysiewać. U nas kosztują 2.5 za szt, a ja wybieram takie które można rozdzielić na 2 i zawsze pięknie rosną. Więc mam je po 1.25 . No chyba, że się kiedyś doczekam ogromniastego parapetu albo jakieś widnej i cieplej piwniczki.....to kto wie.
Ania
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień Dobry Aniu ;:196 wstawaj śpiochu ;:303 ;:303 ;:303 ;:167
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Ja już od 7 na nogach.. Olcia śpi, Mati rąbie drugie śniadanko, a ja tu hycnęłam na chwilkę i zaraz zmykam do wsadzania bobu.
No i prasowanie.....
Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”