a jak się przedszkole rozrośnie

Dzięki KasiuNadzieja pisze:Ładne przedszkole.
Dzięki Oleńko. No wiesz, jakby Ci to powiedzieć ... W końcu nie byle kto się nimi opiekował jak sobie były listkami na większych roślinkachAleksandraBdg pisze:Jasiu, widzę,że listki i sadzonki super rosną!!
Naprawdę bardzo szybko!! Gratulacje!
Dziękuję Aniupieczarah pisze:piękne Adenium thaiczy ono też brało udział w świetlnym eksperymencie??
Te powyższe to jeszcze nic ale spójrz tutaj -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p3692894 ... (listki) już większość puściła korzonki a na kilku pojawiły się super mini roślinkipieczarah pisze:a jak się przedszkole rozrośnie
AleksandraBdg pisze:Janku,
gratulacje![]()
Wiesz z tym to jest różnie. Moja lupa widziała już miniaturki po 10 dniach ale bywa też tak, że "żywego" listka jest jakieś 2 - 3mm i dopiero coś się pokazuje. Z reguły jest to już wtedy tylko jedna mini roślinka. Najdłużej co czekałem na maluszka to troszkę ponad 4 tygodnie. Z reguły jest to od 14 do 18 dniAleksandraBdg pisze:Długo czekałeś na młode rośliny z listków?
Dzięki KasiuNadzieja pisze:Fajne
Kasiu, kupiłem na all ale niestety tego sprzedawcy nie polecam... Kupiłem 6 czy 7 roślinek i na każdej TYSIĄCE mszyc, nawet na owadożernej. Prawdziwa inwazja. Oni raczej powinni sprzedawać mszyce a nie roślinki... Jeśli chcesz mogę Ci odstąpić listek albo zaczekasz aż podrosną moje maluchyNadzieja pisze:Pachypchytum bracteosum super. Gdzieś go dorwał, poluje na niego od dłuższego czasu.
Kama86 , dziękuję za wizytę , miły wpis i oczywiście zapraszam jak najczęściejKama86 pisze:Janku. Obejrzałam sobie twój wątek i jestem pod wrażeniem twoich roślinek i eksperymentów
![]()
Kilka wyników twoich "badań" jest naprawdę pomocnych w opiece nad np. adeniaskami.
Będę podglądać twoje zielone poczynania, pozdrawiam