Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Ostrożnie piel, lobelia mogła się wysiać :D Rutewkę mam od niedawna, kwitła mi pojedynczym kwiatkiem. Takie gęste jak u Ciebie robią wrażenie :D
Wieje :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bombeczki ;:224 ;:215 ;:138
Zdradź, na czym je robiłaś?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Małgoś irysy i mnie wzięły i poczyniłam zamowienie :;230 no wariatka jestem bo jak taka kępa mi urośnie to przesłoni inne rośliny.No nie mogłam się oprzeć japońcom no i drugi grzech-żólwik Lyoni i (tu się rozgrzeszam) malutkie liliowce-tylko 3 szt.
U mnie dzisiaj już świątalnie-stroiki zrobione,ciasteczka upieczone.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Lubię zimę, te piękne widoki gdy jest chłodniej, ale jak patrze na te fotki to coś we mnie pęka i chce lata ;:145
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, Ty już w 9 części siedzisz?! :D Zwiedziłam, cudne piwonie podziwiałam - mam takie same, to wdzięczna i dzielna roślina. Bańki świetne. :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewo, ja mam coś mało siewiek lobelii. W tym roku miałam tylko jedną. Może dlatego, że wyrzucałam je zawsze jesienią. W tym roku zostawiłam do wiosny jak wszystkie inne jednoroczne.
Rutewke dostałam od jednej z naszych forumowiczek. Myślałam, że to orlik.
Jakież było moje zdziwienie kiedy zaczęła wypuszczac taki kwiatostan.

Asiu, bombki są zrobione z kulek styropianowych. Można je dostać w pasmanteriach albo papierniczych. Miałam mały wybór ozdób, ale można stworzyć cudeńka.
Nie wiem tylko, czy nie taniej kupowac to wszystko jest na all.

Ania, jesteś niesamowita ;:oj
Znalazłaś miejsce jeszcze na irysy i liliowce? Czytałam u Ali Georginii, że chcesz kupić jeszcze tawułki.
Bardzo je lubię, ale one mnie nie.

Rewi, ja też chciałabym jak najszybciej lato, ale na razie martwię się, że to białe nam się rozpuści. Kiedyś było nie do pomyślenia, żebym cieszyła się ze sniegu

Maju, jakoś tak leci ten czas. ;:173
Piwonie mnie jakoś nie kochają. Mam 7 krzaczków z czego tylko 3 kwitły

Acropolis. Chyba mało popularna róża, a ja ją tak lubię za ten jej pudrowy kolor
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jazz juz bardziej różowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bremer Standtmusikanten ;:167
Obrazek

Jeszcze jedna piwonia. Na razie zakwitła tylko jednym kwiatkiem, ale i tak się cieszę, bo to nowy nabytek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu piękna ta pudrowa róża. ;:303
Nie wiedziałam, że oprócz wspaniałego ogrodu masz także zdolności manualne.
Bombki przecudnej urody. ;:303
Moja Mama pięknie wyszywała, robiła na szydełku firany, haftowała obrusy i pisała pisanki dla całej wsi, a ja nic, a nic się do niej nie wdałam. :oops:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Akropolis chyba podbiła moje serce kolorem - cudo!!
Bardzo ładne bombeczki. Fajny pomysł z tym styropianem, mam bardzo dużo paciorków, cekinów, koralików bo kiedyś robiłam sobie sama biżuterię i sporo tego kupowałam. Zapał na biżuterię minął a elementy zostały..
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Gosik, ta Twoja rabata nie to ze jest plytka - ona po prostu ma na razie zaburzone proporcje wysokosciowe :wink: Masz piekne dojrzale tlo ale ono jest monstrualne wzgledem nasadzen przed nim ;:108 dlatego optycznie wydaje sie, ze ta rabata jest plytka, bo dominuje tyl a pozniej spada odrazu prawie do kostek :wink: Pomysl zeby stworzyc jeszcze jedno pietro pomiedzy ale nie na calosci rabaty, tak zeby ten spadek nie byl taki radykalny... ale to pietro nie moze byc z waskich kolumnowych nasadzen a raczej potrzeba dwa miedzy-akcenty bardziej krzaczaste albo wysoko kepowe. Jak myslisz o trawach w tamtym miejscu, to moze faktycznie posadz z dwa miskanty ale z takich wysokich.
Mnie ogolnie, to tam by dwa krzaczorki pasowaly - bo ja wiem, cos z krzewuszek moze albo porzeczka ozdobna a nawet wieksza rozyca krzaczasta -tyle ze z takich o mniejszych kwiatkach albo jednoplatkowe ... moze jakas dzikuska ktora powtarza?

ps bombki Ci sie udaly ;:333 nabierzesz wprawy, to bedziesz cuda na kiju robic ;:108
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

I ja wpadłam do Ciebie Gosiu z rewizytą, masz wiele róż których ja nie mam, dlatego lubię takie oglądać i podziwiać w innych ogrodach.
Podobał mi się widoczek z irysami syberyjskimi na 2 str, masz ładne różaneczniki i powojniki, to są te które u mnie słabo rosną.
Gosiu jak zastosujesz na wiosnę biohumus, o którym u mnie wspominałaś, to wszystko będzie Ci rosło i kwitło na potęgę.
Oby jakoś przetrwać do tej wiosny.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Teresko, dziękuję bardzo :oops:
To są na razie próbki. Nie wiem, czy cos zdołam jeszcze wymodzić do świąt. Zamierzam w przyszłym roku zaopatrzyć się wcześniej w materiały, bo tutaj miałąm marny wybór. Wpadłam jak po ogień do jednego sklepu.
Wcale nie mam żadnych zdolności. Jako jedyna w rodzienie jestem przeciętna. Poza tym cała moja familia coś robi. Mama i teściowa maluje, teściowa pisze wiersze, moja siostra robi ozdoby świąteczne i z filcu, ale takie naprawdę ekstra, a moja bratowa robi cudowną biżuterię. Tylko ja się wyrodziłam, bo to co ja zrobiłam nie można nazwac arcydziełem.

Maju, polecam te kulki. Jest jeszcze dużo innych wzorów. jeśli masz koraliki możesz poszaleć.

Jula, ale, żeby wprowadzić tam krzaczki to będę musiała poszerzyć tę rabatę, bo nie chcę wyrzucac roslin już tam rosnących. Taki własnie miałam pomysł. Miskanty tak, ale własnie one miały tworzyc niższe piętro. Dlatego chciałam te do 1,5 m. No i chciałam tam posadzic fortegille. I potem zejśc na niższe iglaki, które przejdą potem w kolejne rośliny.
Dzięki trochę mi poukładałas w głowie ;:196
Z tymi cudami to bym nie przesadzała :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Gosiu...natychmiast idź Kobieto do lekarza ...nawrót choroby niczego dobrego nie wróży , a tu lada moment święta .
Zdrowa , uśmiechnięta Gospodyni , to szczęśliwy , gościnny i ciepły dom ;:196
Pozdrawiam i szczególnie życzę powrotu do formy - dużo zdrówka ...kuruj się Gosiu , kuruj ;:168 ;:167 .

Piękną masz tę Akropolis ....a pamiętasz , kto śpiewał piosenkę " Akropolis adieu ...mona mu " ?
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Gosiu, dużo zdrówka. Kuruj się kochana ;:41 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja pamiętam :D Mireille Mathieu :D
Akropolis prześliczna, ale mnie czaruje przetacznik-mój nadal chudy, może w przyszłym roku da się go zauważyć :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Bingo Ewuś ...to były czasy ...prawda ?