Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Jule pisze:Kurka dlaczego te zloty sa takie dlugoterminowo planowane :wink: przeciez czlek nie wie co bedzie w czerwcu robil :twisted:
Czosnki cacane ;:172
Jula, po to tak wcześnie o zlocie piszemy, żebyś nic nie planowała innego tylko jechała.

Kasia, czuję się matką chrzestną wątku :;230
Jak to dobrze, że jesteś grzeczną dziewczynką i dałas się namówić.
Takie widoki by nas ominęły :roll:
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

te latarenki cacy :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

robaczek_Poznan pisze: Agness, witaj :wit Szukałam Twojego wątku, ale widzę, że na razie zamknęłaś podboje ;:174 Na Forum czas szybciej leci, łatwiej przeczekać zimę na ogrodowych wspomnieniach i pogaduszkach :uszy
Kasiu zamknęłam wątek ogrodowy, ale na czas zimy na jego miejsce otworzyłam pogaduchowy , żeby nam milej zimę było przetrwać :D i bardzo, bardzo zapraszam ;:196
Zdjęcia Twoje zapierają dech....są bajeczne, nie mogę przestać się zachwycać ;:180
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, wiosna u Ciebie to rozkosz dla oczu, a potem to już w ogóle odlot z różami do zimy.
Póki co posadziłam na tej rabacie "ramy" z iglaków, trochę cebulowych parę sielskich bylin i zobaczę co Rewi podpowie. Twoja sugestia bardzo mi się podoba ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, wiosną wygląda to u ciebie wszystko jeszcze piękniej. Łany tulipanów mnie zaskoczyły. Czy posadziłaś je między różami? W takich grupach wyglądają rewelacyjnie. I jak pięknie dobrałaś je kolorami...
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Kasiu,cudna wiosenka. Hiacynty z ta latarenką wyglądają słodko
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu witam Cię ! przyszłam z rewizytą i przejrzałam aktualny i poprzedni wątek. Kocham angielskie ogrody, od nich zaczęła się moja przygoda z ogrodem. Oglądanie programu BBC Prime sprawiło, że ogród stał się treścią mojego życia. Masz mnóstwo pięknych róż i towarzyszących im roślin. Wszystko pięknie się komponuje. Architektura Twojego ogrodu, wszystkie podpory są bardzo eleganckie urzekły mnie !. Będę do Ciebie zaglądać, a w zimie prześledzę wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Kolejny mglisty, chłodny, listopadowy dzień za nami. Oby zleciało jak najszybciej do grudnia, potem będzie z górki :D
Różyczki już solidnie namoczone, ale dopiero wróciłam, więc dzisiaj nici z sadzenia ;:174 Może jutro się uda. A tymczasem, kupiłam matę słomianą na ocieplenie różanego klombu na froncie i myślę sobie, czy agrowłókniną też zawinąć? Jeśli ktoś ma doświadczenia w temacie to proszę o podpowiedzi. Kupiłam jeszcze kilka cebulek, bo na samo wspomnienie wiosny usłanej tulipanami zrobiło mi się cieplej na serduchu. Ceny są teraz bardziej rozsądne, a wybór też niezły, polecam wyprzedaże cebulek ;:108 Chciałam kupić nowy karmnik dla ptaszyn, ale nie znalazłam nic fajnego. Podjadę w sobotę na giełdę, może coś upoluję.

Majka, dzięki! uwielbiam sasanki, są urocze i kwitną bardzo długo! A przekwitłe kwiatostany nawet w maju zdobią rabaty, gdy zaczynają królować czosnki.
Beatko, witaj! zaraz wrzucę kolejną porcję wiosennej energii, mi też przyda się dzisiaj ładowanie bateryjek...
Bozuniu ;:196 Jak dobrze, że jesteś! Przepadłaś bez wieści a my tu tęsknimy ;:168
Sweety, cebule sadziłam w ogrodzie jako pierwsze, zanim powstały rabaty kwiatowe. Bardzo je lubię! Posadziłam sporo cebul wzdłuż ściany domu, potem dosadzałam kolejne..i tak co roku. Nie wykopuję ich. Miejsca są trudno dostępne potem, bo staram się aby na rabatach coś się działo cały rok. Szkoda zachodu z wykopywaniem, latem jest tyle pracy w ogrodzie że na zabawy z cebulami nie mam czasu :;230 Jak zaczną "wariować" wykopię i posadzę inne.
Martuś, Asię będziemy namawiać i oczywiście wszystkich chętnych! W razie czego z Poznania możemy pojechać na 2 auta, więc niniejszym otwieram list chętnych ;:138 Bozunia, Asia, Olunia, Ilonka - co Wy na to?
Julek, Ty nie marudź, tylko zapisuj w kalendarzu i jedziemy ;:71 Czosnki baaardzo lubię, oo tak!
Ewa gajowa, witam i zapraszam ;:196
Madzia, będzie więcej wiosny :uszy
Agnieszko Miło, że jesteś!
Ewa, ja też tak odliczam kalendarz zimowy - sieje już w lutym, w lutym też są targi Gardenia, więc najgorszy styczeń...
Gosia, matko chrzestna ;:196 haha, powinnam pierścień całować :;230
Anuska! Witam Cię serdecznie w moim ogródku! Te latarenki są solarne, a propos, powinnam je schować na zimę :roll:
Agness, dzięki za wiadomość! Oczywiście zajrzę na ploteczki wieczorową porą ;-))
Marzenko, wiosna bezapelacyjnie należy do cebulowych i sasanek, potem już jest większa konkurencja ;-)) Ciekawa jeste, Twojej rabatki, będę zaglądać!
Wando, dziękuję! ;:180 Tulipany są posadzone najbliżej domu - przed nimi sasanki, czosnki, a potem rabaty różane. Gdy zaczynają rosnąć róże, tulipany są schowane w tyle i nie rażą tak bardzo zasychające badyle ;:219 Na nowej rabacie różanej też powrzucałam trochę cebulek, potem byliny powinny zdominować te miejsca.
Basiu, witaj! Miło mi Cię gościć, zaglądaj kiedy tylko znajdziesz czas. Jesiennych zdjęć było trochę w minionym wątku, teraz wspomnieniowo-wiosennie się zrobiło..Wiedzę to ja mam marną, w ogrodnika bawię się dopiero ok 2 lat ;-))
Monia, szkoda, że zdjęcia hiacyntów nie oddają ich zapachu...
Marysiu, witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję za uznanie i tyle serdecznych słów ;:131 Bardzo żałuję, że nie mam tego kanału, brakuje mi programów ogrodniczych w tv. Mało oglądam, ale angielskie ogrody mogłabym podziwiać bez końca..Swoją drogą to zastanawiające, na 200 kanałów w telewizji nie ma żadnej stacji dedykowanej pasji ogrodniczej..przy tylu miłośnikach ogrodów oglądalność byłaby murowana! Same pierdoły klepią, opery mydlane i szklane pułapki po raz enty, a jedyny program ogrodniczy to Maja, która trwa 20 min. Żenua. ;:145

No to dość marudzenia, lecimy z tą wiosną..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To robisz dokładnie tak jak ja :) Tylko u mnie jakby skromniej... Ale do czasu. W tym roku wkopałam 2 wiaderka :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu najpierw powiem, że śliczne zdjęcia robisz!
Niestety teraz nie ma już BBC Prime, teraz zostały stworzone chyba cztery w wersji ja to nazywamy dla głupszych (wschód) i to już nie to samo, przede wszystkim nie ma ogrodów. Jak do nich napisałam , że gotowanie jest ok, ale ile możne oglądać o tym programów to mi odpisali , że jest takie zapotrzebowanie ;:oj Ja oglądam Rok w ogrodzie od lat jakoś te Maje na początku mi nie odpowiadały i zostało mi to! Potrzebny jest program ogrodniczy, ale taki jak nasze forum nie tylko ble ble, ale poradniki, informacje o konkretach, fachowe informacje!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Uwielbiam Twoją wiosnę :D Już mogę się pochwalić, że zmałpowałam sasanki, ale tylko trochę-wysiałam nasiona swoich wzdłuż rabaty z trawami. I wzeszły :tan Maleńkie, pewnie za rok nie zakwitną, ale są. To na szczęście jedna z krótszych rabat, 11m :roll: Jeśli będzie za mało, posieję jeszcze raz.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek Twoje wiosna jest bardzo urocza i tak chciałoby się już ją widzieć i czuć ;:215 taka realistyczna ;:215
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj Kasiu jaką piękną wiosną kusisz zdjęcia cudowne ;:167
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj tak......jeszcze namówimy pozostałe dziewczyny - popieram! ;:138 ;:196
a jak nie będą chciały pojechać to porwać, związać i hop do samochodu :;230
o róże się nie martw.....posadzisz sobie albo jutro albo w weekend bo ma być całkiem znośnie - ja mam zamiar już uszczelnić altankę - pawilon i może przekopać warzywnik :uszy
jej wiosna.....piękna ;:170 ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak ja uwielbiam te Twoje pole tulipanów. Wygląda niesamowicie.
Kasia, no nie śmiej się. Jak to miło, że dałaś się namówić.
A na zlot już nie mogę się doczekać
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”