Witajcie!
Kolejny mglisty, chłodny, listopadowy dzień za nami. Oby zleciało jak najszybciej do grudnia, potem będzie z górki
Różyczki już solidnie namoczone, ale dopiero wróciłam, więc dzisiaj nici z sadzenia

Może jutro się uda. A tymczasem, kupiłam matę słomianą na ocieplenie różanego klombu na froncie i myślę sobie, czy agrowłókniną też zawinąć? Jeśli ktoś ma doświadczenia w temacie to proszę o podpowiedzi. Kupiłam jeszcze kilka cebulek, bo na samo wspomnienie wiosny usłanej tulipanami zrobiło mi się cieplej na serduchu. Ceny są teraz bardziej rozsądne, a wybór też niezły, polecam wyprzedaże cebulek

Chciałam kupić nowy karmnik dla ptaszyn, ale nie znalazłam nic fajnego. Podjadę w sobotę na giełdę, może coś upoluję.
Majka, dzięki! uwielbiam sasanki, są urocze i kwitną bardzo długo! A przekwitłe kwiatostany nawet w maju zdobią rabaty, gdy zaczynają królować czosnki.
Beatko, witaj! zaraz wrzucę kolejną porcję wiosennej energii, mi też przyda się dzisiaj ładowanie bateryjek...
Bozuniu 
Jak dobrze, że jesteś! Przepadłaś bez wieści a my tu tęsknimy
Sweety, cebule sadziłam w ogrodzie jako pierwsze, zanim powstały rabaty kwiatowe. Bardzo je lubię! Posadziłam sporo cebul wzdłuż ściany domu, potem dosadzałam kolejne..i tak co roku. Nie wykopuję ich. Miejsca są trudno dostępne potem, bo staram się aby na rabatach coś się działo cały rok. Szkoda zachodu z wykopywaniem, latem jest tyle pracy w ogrodzie że na zabawy z cebulami nie mam czasu

Jak zaczną "wariować" wykopię i posadzę inne.
Martuś,
Asię będziemy namawiać i oczywiście wszystkich chętnych! W razie czego z Poznania możemy pojechać na 2 auta, więc niniejszym otwieram list chętnych
Bozunia, Asia, Olunia, Ilonka - co Wy na to?
Julek, Ty nie marudź, tylko zapisuj w kalendarzu i jedziemy

Czosnki baaardzo lubię, oo tak!
Ewa gajowa, witam i zapraszam
Madzia, będzie więcej wiosny
Agnieszko Miło, że jesteś!
Ewa, ja też tak odliczam kalendarz zimowy - sieje już w lutym, w lutym też są targi Gardenia, więc najgorszy styczeń...
Gosia, matko chrzestna

haha, powinnam pierścień całować
Anuska! Witam Cię serdecznie w moim ogródku! Te latarenki są solarne, a propos, powinnam je schować na zimę
Agness, dzięki za wiadomość! Oczywiście zajrzę na ploteczki wieczorową porą ;-))
Marzenko, wiosna bezapelacyjnie należy do cebulowych i sasanek, potem już jest większa konkurencja ;-)) Ciekawa jeste, Twojej rabatki, będę zaglądać!
Wando, dziękuję!

Tulipany są posadzone najbliżej domu - przed nimi sasanki, czosnki, a potem rabaty różane. Gdy zaczynają rosnąć róże, tulipany są schowane w tyle i nie rażą tak bardzo zasychające badyle

Na nowej rabacie różanej też powrzucałam trochę cebulek, potem byliny powinny zdominować te miejsca.
Basiu, witaj! Miło mi Cię gościć, zaglądaj kiedy tylko znajdziesz czas. Jesiennych zdjęć było trochę w minionym wątku, teraz wspomnieniowo-wiosennie się zrobiło..Wiedzę to ja mam marną, w ogrodnika bawię się dopiero ok 2 lat ;-))
Monia, szkoda, że zdjęcia hiacyntów nie oddają ich zapachu...
Marysiu, witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję za uznanie i tyle serdecznych słów

Bardzo żałuję, że nie mam tego kanału, brakuje mi programów ogrodniczych w tv. Mało oglądam, ale angielskie ogrody mogłabym podziwiać bez końca..Swoją drogą to zastanawiające, na 200 kanałów w telewizji nie ma żadnej stacji dedykowanej pasji ogrodniczej..przy tylu miłośnikach ogrodów oglądalność byłaby murowana! Same pierdoły klepią, opery mydlane i
szklane pułapki po raz enty, a jedyny program ogrodniczy to
Maja, która trwa 20 min. Żenua.
No to dość marudzenia, lecimy z tą wiosną..