Promyczkowy przed ogródek
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
Dzisiaj byłam na targu zapytać się co to za róże ostatnio kupiłam i okazało się że to podobno Chopin, no zobaczymy jak będą kwitły w przyszłym roku, a tak przy okazji na dzień dobry powiedziałam że dzisiaj już nic nie kupuję, a pan na to że dla ładnej dziewczyny to i ładne rośliny
i wręczył wierzbę iwę no i dobrałam jeszcze 5 szt porzeczek i znów z w portfelu ubyło.... Dobrze że zima idzie to nie będzie mi się chciało już na targ zajeżdżać......

Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Sylwia witam sie u Ciebie chyba pierwszy raz
Widać dużo pracy i serca wkładasz w ogród,choć roślinki jeszcze małe,ale sie odwdzięczą w przyszłości z nawiązką
Jak zobaczyłam twoja maciejkę to od razu mi się moja przypomniała,którą wysiałam,a później zapomniałam i wyrwałam myśląc że to chwasty
Mam tak samo jak jestem na targu,czy w szkółce zawsze coś nowego przytargam
-- 17 paź 2012, o 02:22 --
i na koniec obiecana rabata gdzie trafił mój drugi buczek
[/quote]
Mam pytanie co to za niebieski iglak za bukiem?

Widać dużo pracy i serca wkładasz w ogród,choć roślinki jeszcze małe,ale sie odwdzięczą w przyszłości z nawiązką

Jak zobaczyłam twoja maciejkę to od razu mi się moja przypomniała,którą wysiałam,a później zapomniałam i wyrwałam myśląc że to chwasty

Mam tak samo jak jestem na targu,czy w szkółce zawsze coś nowego przytargam

-- 17 paź 2012, o 02:22 --
i na koniec obiecana rabata gdzie trafił mój drugi buczek

Mam pytanie co to za niebieski iglak za bukiem?
- promyk
- 200p
Witaj Gabrysiu u mnie tak to już jest z nami ogrodoholikami
że ciągle nam mało i mało roślin i nie umiemy się oprzeć i przejść obojętnie obok sprzedawanych roślin.... Szkoda że wyrwałaś maciejkę bo choć nie pozorna to cudnie pachnie i dość długo kwitnie.... ja sama mam problem z odróżnieniem jej od chwastów gdy jest jeszcze mała dlatego rabaty na której rośnie dość długo nie plewię po zimie aż w końcu można rozróżnić co jest co
A co do tego iglaka to świerk kujący Glacua Globsa czy coś takiego, jutro postaram się zrobić zdjęcie w przybliżeniu..

A co do tego iglaka to świerk kujący Glacua Globsa czy coś takiego, jutro postaram się zrobić zdjęcie w przybliżeniu..
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Z dużym zaciekawieniem czytałam o Twoim wyjściu na targ i mocnym postanowieniu, byłam ciekawa czy się złamiesz. Wszyscy tak mamy. 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się dzisiaj złamałam i kupiłam parę cebul tulipanów przecenili w OB 

Dziękuję , poczekam na fotkę 
Wiem ,że maciejka pięknie pachnie,tylko sama widzisz jaki ze mnie ogrodnik

Wiem ,że maciejka pięknie pachnie,tylko sama widzisz jaki ze mnie ogrodnik

- promyk
- 200p
Jolu Dlatego też nie jeżdżę już w tym roku na targ
tylko przez all sobie coś zamówię...
Tak serio to przydałyby mi się jeszcze 3 krzaczki czerwonej porzeczki bo ostatnio kupiłam tylko czarne i białe więc będę musiała się znowu udać lub sobie zamówić, no ale tak już jest że jak coś zamawiam no to szkoda żeby więcej za przesyłkę było niż za roślinki więc pewnie coś dobiorę.... albo M wyślę po te porzeczki to na pewno tylko z nimi wróci....
O Gosia się skusiła na tulipanki... no ładnie ładnie... dobrze że ja do Obi rzadko zaglądam bo pewnie mimo że nie mam już gdzie sadzić tzn nie ma wyznaczonych rabat bo w tych co są to już tych cebulowych trochę jest pewnie na wiosnę okaże się że wyszedł jeden groch z kapustą.. bym i ja coś jeszcze dokupiła.... Chyba w przyszłym roku będę musiała jakieś znaczniki sobie porobić gdzie mam cebulowe i dużo dużo zdjęć żeby mieć jako takie rozeznanie co gdzie jeszcze dosadzić...
Gabrysiu no myślę że ze mnie podobna, ja to często wyrywam liliowce bo myślę że to jakaś trawica później ich od nowa wsadzam bo mi się przypomina że gdzieś tu powinny być i następnym razem znowu to samo....

O Gosia się skusiła na tulipanki... no ładnie ładnie... dobrze że ja do Obi rzadko zaglądam bo pewnie mimo że nie mam już gdzie sadzić tzn nie ma wyznaczonych rabat bo w tych co są to już tych cebulowych trochę jest pewnie na wiosnę okaże się że wyszedł jeden groch z kapustą.. bym i ja coś jeszcze dokupiła.... Chyba w przyszłym roku będę musiała jakieś znaczniki sobie porobić gdzie mam cebulowe i dużo dużo zdjęć żeby mieć jako takie rozeznanie co gdzie jeszcze dosadzić...
Gabrysiu no myślę że ze mnie podobna, ja to często wyrywam liliowce bo myślę że to jakaś trawica później ich od nowa wsadzam bo mi się przypomina że gdzieś tu powinny być i następnym razem znowu to samo....

- promyk
- 200p
A zdjęcia jutro, bo dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień... Posadziłam zakupione porzeczki i wierzbę a że u mnie ziemia licha to musiałam trochę dołki pozaprawiać gliną i obornikiem... bo znowu świeża dostawa była....
Resztę przekopałam na części pod mieczyki i w tunelu foliowym tylko teraz nie wiem co dalej czy tak pozostawić przez zimę tą ziemię z obornikiem w namiocie czy od czasu do czasu polać wodą oczywiście do póki nie ma mrozów bo tam sucho jak pieprz w tej chwili jest.... Jeszcze przepikowałam brateczki w paletkach, na jutro mi stokrotki pozostały do porozsadzania.. no zobaczymy jak to wszystko mi przezimuję... I zdawałoby się że powinnam paść na łóżko i smacznie spać a tu tylko plecy bolą a sen jakoś nie przychodzi...

Gliny to ci u mnie dostatek
To czekam na fotki

To czekam na fotki

- promyk
- 200p
Gabrysiu szkoda że te koszty przesyłki takie duże to byśmy robiły wymianę ty mi wiadro gliny a ja ci piachu...
a tak glinę w wiadrach od teściów przywożę, zawszę to troszkę dłużej wilgoć się będzie utrzymywać...
Obiecany iglaczek

Takie widoki zastałam jak już mgła opadła
W porannej rosie skąpane...

i mój ostatni nabytek... wierzba, już nie mogę się doczekać milusieńkich kotków

oraz moję maluchy Gosiu udało się
tylko jak je teraz przezimować

Obiecany iglaczek

Takie widoki zastałam jak już mgła opadła
W porannej rosie skąpane...

i mój ostatni nabytek... wierzba, już nie mogę się doczekać milusieńkich kotków

oraz moję maluchy Gosiu udało się

Sylwia dzięki za fotkę
No i doszło następne chciejstwo

No i doszło następne chciejstwo

- promyk
- 200p
Tak to już jest z tym forum że nasza wiedza się powiększa ale i lista chciejstw się wydłuża...
na mojej to już końca nie widać.... i sama mam ochotę na jeszcze jednego takiego świerka tylko tak się zastanawiam czy teraz czy może na wiosnę go kupić... bo przecież mam już nic nie kupować...
Czy u Was też jest taka inwazja biedronek jak u mnie... skórkowane już nawet nie daję rady ich zliczyć tyle siedzi na ścianie domu a pchają się ręcami i nogami
do środka i to te tzw arlequiny.... bbbrrrrrrrr chyba przestanę lubić biedronki...

Czy u Was też jest taka inwazja biedronek jak u mnie... skórkowane już nawet nie daję rady ich zliczyć tyle siedzi na ścianie domu a pchają się ręcami i nogami

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio co to za roślinki tak ładnie Ci powschodziły, bo nie doczytałam.
Myślę, że zimą trochę Ci się powyciągają z braku światła.
Wierzba Iwa bardzo dobry zakup.
Jej kotki wiosną cudownie wyglądają.
Rosła u mnie 10 lat, ale dostała rdzy i musiałam wykopać.
Miłej soboty.
Myślę, że zimą trochę Ci się powyciągają z braku światła.
Wierzba Iwa bardzo dobry zakup.
Jej kotki wiosną cudownie wyglądają.
Rosła u mnie 10 lat, ale dostała rdzy i musiałam wykopać.
Miłej soboty.

Sylwia no ja kupię na wiosnę tego świerka.
A co do listy chciejstw to chyba moja też sie nie kończy i ciągle coś dodaje
A biedronek też u mnie całe mnóstwo...
A co do listy chciejstw to chyba moja też sie nie kończy i ciągle coś dodaje

A biedronek też u mnie całe mnóstwo...
- promyk
- 200p
Tajeczko to bratki, trochę za późno je wysiałam i dlatego się martwię jak zimę przetrzymają, ale jak to kiedyś pisałam u Gosi w zeszłym roku posiałam chyba z 15 torebek i wzeszło mi w sumie może ze 20 szt i zwątpiłam..... a te dwa opakowania tak sobie leżały aż w końcu postanowiłam spróbować i udało się
Mam nadzieję że i u mnie wierzba długo będzie cieszyć oczy a dzieci w końcu będą miały bazie bo o dziwo z nimi u nas ciężko podobno bobry większość wierzb pościnały.
Gabrysiu może to i lepszy pomysł przełożyć zakupy na wiosnę bo jak się nie uda mu pierwszej zimy przetrzymać to szkoda bo trochę kosztuję, a tak będzie miał więcej czasu na przyjęcie.
A lista chciejstw pomyśl jak będzie wyglądać po zimie gdy będziemy mieć tyle czasu na przemyślenia i buszowanie po forum

Mam nadzieję że i u mnie wierzba długo będzie cieszyć oczy a dzieci w końcu będą miały bazie bo o dziwo z nimi u nas ciężko podobno bobry większość wierzb pościnały.
Gabrysiu może to i lepszy pomysł przełożyć zakupy na wiosnę bo jak się nie uda mu pierwszej zimy przetrzymać to szkoda bo trochę kosztuję, a tak będzie miał więcej czasu na przyjęcie.
A lista chciejstw pomyśl jak będzie wyglądać po zimie gdy będziemy mieć tyle czasu na przemyślenia i buszowanie po forum