Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

ups... ;:oj chyba troszeczkę się spóźniłam do nowego wątku :;230 Pozdrawiam właścicieli pięknego i gustownie urządzonego ogrodu...
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

dominikams pisze:...po zrobieniu wstępnym, wg sprawdzonego przepisu na sałatkę [...] wyszło mi paskudztwo (nie wykluczam, że źle przepis zanotowałam), strasznie mocno octowe. Dorobiłam więc buraków (chyba ze 4 kg), dodałam dwa słoje tej zrobionej, jakoś tam doprawiłam i wreszcie jestem ukontentowana=50]
To się nazywa prawdziwa improwizacja!
dominikams pisze:Ja też chcę przepis na sałatkę z kurkumą! Choć wykorzystałam już prawie wszystkie słoiki, a było ich sporo :lol:
Zapraszam tu

Aguś
- Dzięki za reklamę :)
Obejrzałam wstecz Twoje zdjęcia i no... już dłużej nie wytrzymam bez tej Aspirinki! Widział ją kto gdzie w sklepie natentychmiast?

A te ogórki Dominiki to co za jedne? Jest tu gdzieś przepis? A może wrzucicie do mojego samochwalskiego?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga no normalnie mnie dobiłaś-kto to widział takie zdjęcia robić.Nie mogę oczu oderwać od portretów róż a te trawki tak sfocone,że czuje się tą delikatność i ich niesamowitą urodę.
Koty -widać golym okiem-ksiązęta :D
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No dobra,nadeszła chwila prawdy......... :D
Aguś, bardzo się cieszę, że mogłam Cię poznać osobiście, dziękuję za pomoc, no uratowałaś mój honor. :D M przez miesiąc miałby ze mnie ubaw.
Jestem naprawdę zachwycona Twoim ogrodem, jeżeli tak prezentuje się nie odszczurzony, to lepiej, że nie widziałam go po odszczurzeniu, bo do końca życia nie wyleczyłabym kompleksów. :roll: Wszystko masz tak pięknie skomponowane, najlepszym dowodem jest to, że już z samochodu nie widząc jeszcze numeru domu wiedziałam, że to jest to miejsce. Mój M również jest pod wrażeniem, całą drogę słuchałam, jaki masz cudowny.............trawnik. :;230 Nie zobaczył, ani jednego chwasta i oczywiście teraz na naszym szykuje się trawnikowa rewolucja. 8-) Pozdrów od nas M, tworzycie naprawdę wspaniałą parę, czuć bijące od Was ciepło. ;:196
Donoszę jeszcze uprzejmie, że nie przejechałam obojętnie koło Twojego ogrodniczego i zakupiłam trawę. :oops:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Beatko, uff - nie zjechałaś mnie; dziękuję za łaskawą ocenę ;:196 Naprawdę w ogrodzie jestem na co dzień pedantyczna i taki nieskoszony trawnik (a dzisiaj jak wiesz, byliśmy zajęci czym innym) jest dla mnie powodem do wstydu, albo przynajmniej szczerego rumieńca... Jedyna zaleta tegoż, że w dłuższej trawie Twój M. nie zauważył chwastowiska ;-)
Cieszę się, że mogliśmy pomóc - mała rzecz, a chodziłabyś podminowana, że coś nie jest skończone ;-)
Dziękuję za wszystkie miłe słowa oraz prześliczne upominki! Muszę znaleźć dobre miejsce dla różyczki :)
Do następnego razu ;-)
Aneczko, naprawdę aż tak podobają Ci się zdjęcia? Bardzo mi miło... wiem, że decyzja o zmianie aparatu była słuszna, ale ja się wciąż uczę. Czasem coś mi wychodzi, bo fotki zbliżeniowe traw także mnie się podobają :) Zapraszam częściej!
MaGorzatko, obawiam się, że w zwykłym ogrodniczym będzie ciężko o Aspirinkę... Teraz jest czas zamówień jesiennych; może zastukaj do Gosi-deirde?
Myją się słoiki właśnie (zakupiłam po południu jeszcze 24 szt, bo zapasy wykończyłam) i zaraz zabieram się za przekładanie sałatki oraz pasteryzację.
Joluś, miło mi Cię znowu widzieć! Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za uznanie dla naszej pracy ;:196
Ewulek, ja też się boję zwierząt w sieci, a jest ich mnóstwo :? Kończ ten remont dziewczyno, bo przecież od poniedziałku do pracy wracasz ;:196
Dominiko, mój M. chciał żebyśmy spróbowali powekować trochę, będzie to później konsumował, więc sam od początku zapowiedział że zrobimy to razem... nieoceniona pomoc, taka druga para rąk. Twój też się zaangażuje, zobaczysz. Będziesz działać z sałatką z kurkumą?
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Agnieszko!
Czyżbyś miała następny wątek?...niesamowite jak Ty to robisz? Bo przecież pracujesz, dopieszczasz dom i ogród, robisz przetwory na zimę i jeszcze prowadzisz tak bogata korespondencję. Ja dziś też pasteryzowałam tylko że leczo i jestem tak padnięta że nawet włosy mnie bolą. Siłą woli zajrzałam na FO, bo dawno mnie tutaj nie było i stęskniłam się okrutnie. Oczywiscie największą niespodzianką jest Twój Następny wątek i jak zwykle piękne zdjęcia. :wit
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu, ja musiałam improwizować, bo ta sałatka stałaby do przyszłego roku :;230

A ogórki to zwykłe kiszone, tylko sprawdzony przepis, który ja zresztą wykorzystałam pierwszy raz w tym roku i to nie jest mój przepis, tylko przepis koleżanki, a właściwie jej mamy.

Sałatka z kurkumą mnie kusi, ale jak sobie pomyślę o przerabianiu ogórków, to trochę mi słabo, po tych 40 kilku kilogramach :;230

Aaaa, Aguś, znalazłam miejsce na żółtolistnego klona ;:138 Teraz tylko muszę wybrać, jaki. Z tego wszystkiego zapomniałam, jaki jest ten drugi, którego brałam pod uwagę ;:219 Pierwszy to Kelly's Gold.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dominiko, nasza sałatka właśnie się pasteryzuje w piekarniku... wyszło 12 litrowych słoików, a ogórków według Twojego przepisu 22 :) Sporo pracy przy tym wszystkim było, ale frajdy też... jeszcze żeby weki się udały i smakowały - będę wtedy naprawdę happy i odważę się może na wypróbowanie kolejnych specjałów... Jutro robię dwa gary leczo - jeden do zjedzenia, drugi do słoików :) Jesteś ze mnie zadowolona? ;-) Starałam się ;:137
Domini, klon Kelly's Gold jest wspaniały i niesamowicie efektowny! Brakuje mi takiego akcentu w ogrodzie, najchętniej gdzieś w spokojnym, zielonym miejscu go widzę... może się skuszę, bo z klonami moja przygoda na pewno nie jest zakończona! :) Przypomnij sobie proszę nazwę tego drugiego... No i jestem szalenie ciekawa jak wkomponujesz u siebie te drzewa...
Jolciu, witam serdecznie :wit Dawno u Ciebie nie byłam, wybacz... Dziękuję za tyle sympatycznych słów pod adresem mojego ogrodu... Zauważam, że czym więcej zajęć, tym lepsza ich organizacja ;-)
Zdradź swój pomysł na leczo, proszę... ja najpierw podsmażam kawałki chudej, dobrej jakości kiełbaski, z piórkami cebuli... dodaję kolorową paprykę, cukinię, bakłażana, a na koniec pomidory... doprawiam na słodko-ostro. Jutro też zawekuję :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ło matko, toś zaszalała na całego ;:oj :lol: :lol: Będzie co jeść zimą :tan

Dam znać, jak przypomnę sobie nazwę tego drugiego klona.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Coś mi ostatnio wątki uciekają.
Nie było mnie tylko chwile, a tu nowy wątek.
Kociambry boskie.
Podziwiam zacięcie kulinarne. Ja w tym roku nie będe miała nawet ogórków kiszonych.
Przez brak samochodu nie moge zrobić stosownych zakupów. :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Brawo Agnieszko należą Ci się wyrazy uznania. Wszystko dzięki FO! A zrobisz nam zdjęcie tych pyszności?
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

ło matko !!!!!!!!gdzieś mi uciekły aż 3 strony!!!!!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No kto to widział tyle spać!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Czytam o jakimś nowym przepisie na kiszenie ogórków,ale nie mogę znależć.Aguś,możes powiedzieć gdzie to jest,bo lubię kiszone ogórki,ale mam te tradycyjne.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Poniedziałek to jeszcze najmniejszy problem :wink: Czekają mnie jeszcze zakupy z dzieckiem, jak zwykle na ostatnią chwilę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”