Henryku.Juz jakis czas temu chcialam sie przywitac ,ale ogladajac Twoje piekne kwitnienia oraz niewatpliwie swietne fotki,postanowilam zaczac od poczatku,czyli od watku nr.1....Dzis skonczylam przegladac wszystkie i powiem tylko jedna...Wspaniala ,roznorodna kolekcja,zachwycajace kwitnienia i piekne zdjecia .Pomijam fakt jak Art wyzej wspomniala ,ze watki prowadzone z humorem ,swietnie sie czyta .Tak wiec witam sie z Toba serdecznie i wiem juz ze zawsze będę Twoim gosciem z wielka przyjemnoscia
Ja rowniez chcialam sie przywitac. Niestety nie widzialam wszystkich Twoich watkow( chyba, bo przez 2 lata najpierw Was podgladalam), ale na pewno zajze do nich niebawem
No i nie dotrzymałem słowa ,ani jednego zdania ...
Ach ta skleroza
Ja ciągle na rozdrożu :likwidować prawie wszystko i zaczynać od nowa,czy likwidować i ...likwidować.Pewnie ten pierwszy etap i tak mnie nie ominie.
Jednak póki co pokażę kolejne skromniutkie kwitnienie:
Kwitnie jeszcze jeden storczyk,ale,że to jego początki,pokażę go gdy otworzy wszystkie pąki.
Oczywiście nie może obyć się bez szczególnie serdecznego powitania nowych gości i podziękowania za tak miłe słowa. Zapraszam,zapraszam jak najczęściej.
Henryku, miło Cię znów widzieć!
Dendrobium urocze, dla takiego koloru warto cieszyć się choćby jednym kwiatkiem.
Zaraz, zaraz, a dlaczego likwidować? Pamiętam, że jakiś czas temu miałeś kłopoty z kolekcją, myślałam jednak, że problem zażegnany. Bo chyba nie zamierzasz zdradzić storczyków na rzecz innych roślin (chyba że dla skrętników to wybaczę)
Pozdrawiam!
Podziwiam Twoją rękę do dendrobium phalaenopsis. Jak zwykle są urocze a ostatnie, pomazane rewelacyjne. Teraz żałuję, że gdy jeszcze miała jakieś, które nie padły nie wysłałam do Ciebie Ja się kompletnie z tym rodzajem nie dogaduję. D. nobile rosną, nawet próbują kwitnąć ale te po prostu marniały i zeszły
valdessa-piękne imię;witam u mnie i jestem mile zaskoczony. Moje storczyki mogą kogoś zadziwić!Dzięki wielkie.
gianna,no niestety,to chyba nie do opanowania.A na skrętniki zerknę do Ciebie.Nic nigdy nie wiadomo. . .
Kama,Karnowa,dziękuję i zaraz coś pokażę.
Małgosiu,nie uwierzę,że mogę w czymś być lepszy od Ciebie.Mimo wszystko nie ukrywam,że bardzo miło czyta się takie zwierzenia. Chwilowo to ostatnie dendrobium,dzisiaj już powrót do phali.
Teraz zapraszam na kolejną sesję.Może będzie trochę przydługa ale pewnie pamiętacie czemu.
To jeden z moich najstarszych storczyków,jeszcze trochę w pączkach ale ... to taka furtka na ewentualną kolejną sesję.
Zwróćcie uwagę na zmianę wybarwienia w miarę "starzenia się" kwiatów.Trochę szkoda.