Czy jest planowana masakra na Polakach ? !!

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czy jest planowana masakra na Polakach ? !!

Post »

Administratorze, mówisz że Ty nie zaszczepisz się jeżeli będzie to obowiązkowe- powiedz jak tego chcesz uniknąć?? my też chcemy. Przynajmniej ja :)

"Wakcynolog Merck przyznaje, że w szczepionkach są wirusy powodujące raka, SV40, AIDS i inne."

Aids jest wywoływany przez 1 wirus- hiv. Czyli musieliby wstrzykiwać ludziom ten właśnie wirus- tylko nie wiem czy ma to sen w depopulacji skoro żyje się z nim nawet kilkadziesiąt lat o ile bierze się leki, obecnie uznany jest jako choroba przewlekła porównywalna z cukrzycą...
Awatar użytkownika
kropka75
100p
100p
Od: 17 paź 2011, o 11:01

Post »

Administratorze...
Teraz nie, ale kto wie co byłoby gdyby te nowe pomysły weszły w życie. ;:202

A grzywnę mogą sobie wsadzić w... buty. Ja nie mam z czego płacić grzywien, wydaję wszystko na dziecko. I nie tylko swoje, terapia integracji sensorycznej odbywa się głównie dzięki pomocy, jaką uzyskuję.

Ja też nie wierzę.

Nadal sądzę, że to jakiś kretyński pomysł, który za chiny ludowe nie przejdzie, nigdy. Obym się nie myliła...
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety przejdzie. Zwróć uwagę jak ogromna jest dezinformacja i niewiedza społeczeństwa. Dowód : liczb głosów ZA przy głosowaniu za tymi przymusowymi szczepieniami .
I podpis naszego premiera też jest Proszę bardzo ;:202 - http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/0/ ... le/293.pdf
... mamy to co chcieliśmy..... :idea:

Adrian. Pytasz co możemy zrobić. Sami niewiele. Tylko wszyscy razem możemy cokolwiek. Na niższym poziomie działania: możemy dzielić się tym w internecie na innych blogach, forach, podawać linki do źródeł i dokumentów, do tego, czego już się dowiedzieliśmy i po prostu informować innych o prawdziwych celach tej akcji i zagrożeniach. :idea:

I jeszcze raz od POCZĄTKU obejrzeć WSZYSTKIE LINKI W TYM WĄTKU - Warto , zapewniam Cię. :idea: :idea: :idea:

Pozdrawiam serdecznie
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
kropka75
100p
100p

Post »

Do Premiera sobie maila rano napisałam.

Tylko kto to przeczyta... :roll:
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Najlepszy dowcip jaki słyszałem w tym tygodniu. Dziękuję Kropko za ten post , dałaś mi megadawkę dobrego humoru :;230
Admin.
Awatar użytkownika
kropka75
100p
100p

Post »

Administrator pisze:Najlepszy dowcip jaki słyszałem w tym tygodniu. Dziękuję Kropko za ten post , dałaś mi megadawkę dobrego humoru :;230
Cieszę się. :D

Ubawię Cię jeszcze mocniej. Przed wczorajszą debatą senatorów napisałam maile do wszystkich. :D I nie tylko ja. Dużo ludzi z akcji Stop Szczepieniom.

I też pewnie gówno z tego wynika, ale napisałam. :)
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem pełna podziwu dla Ciebie ''kropko75'' ;:180
Pozwól iż zacytuję króciutki fragment z Twojego bloga który jako jeden z wielu bardzo mnie ujął...

''- Pochwalę się jeszcze jednym postępem. Ogroooomnym. Ostatnio Daniel (jak ma humor oczywiście) potrafi bez oporu podać rękę na cześć. Na niedzielnej trawce przywitał się z ciotką, podając jej rękę, a gdy się nachyliła, dostała jeszcze buzi, nie proszona. o_O Potem cześć dostał wujek. Koleżanka Martynka już nie, ale za to została posmyrana po włosach... (serce mnie zapikało, bo nie robił tego chyba rok, nie dotykał innych dzieci)''

Takie niby zwyczajne zachowanie nad którym zbytnio się nie rozczulamy -my rodzice zdrowych dzieci-a w tej sytuacji serce pęka z radości!! Tyle słów się ciśnie po przeczytaniu Waszej szczepionkowej historii....jednak wiem że małymi kroczkami zwyciężycie! Z serca Wam tego życzę ;:167

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adminku zaraz -zaraz a może właśnie ''IM'' konieczna jest jakaś szczepionka na racjonalne myślenie?!
Czy nie powinni być Ci rządzący objęci obowiązkowymi ''nowymi'' szczepieniami?
Tak w dniu objęcia stanowiska malutki pakiecik szczepień na ukierunkowanie umysłu dla dobra własnego kraju i ludzi w nim żyjących....+ wszczepienie wirusów zabijających wszelakie skłonności korupcyjne ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
kropka75
100p
100p

Post »

Dziękuję Nirali. ;:196

Faktycznie, o takich "sukcesach" nie myśli się mając zdrowe dziecko. Nie myśli się nawet, gdy się nie wie, że dziecko jest chore, gdy jest jeszcze małe. To naturalna rzecz, która przychodzi i jest.
Tylko czasem okazuje się, że nie przychodzi...
nirali pisze: Adminku zaraz -zaraz a może właśnie ''IM'' konieczna jest jakaś szczepionka na racjonalne myślenie?!
Czy nie powinni być Ci rządzący objęci obowiązkowymi ''nowymi'' szczepieniami?
Zdurnieliby do szczętu wtedy. :)
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Nirali
Kolejny raz ośmiałem się do łez. :;230 Brawo za słuszne spostrzeżenia. Wbrew pozorom wiele w tym mądrej myśli. ;:333

Wrcacając do tematu:
Powstaje biomedyczna Dolina Krzemowa http://tvp.info/informacje/biznes/powst ... wa/7914762

fragment:
"Warszawa ma się stać wylęgarnią biomedycznych biznesów - takie plany snują ..."

Nie mam pytań...

oraz sprzedaż Lux-Medu :idea: http://tvp.info/informacje/biznes/kto-k ... ed/6904987
Admin.
Griseum
200p
200p
Od: 22 sie 2008, o 14:34

Post »

Link podany przez Admina: http://orka.sejm.gov.pl/Druki7ka.nsf/0/ ... le/293.pdf

A tam czytamy:

Równolegle z uzgodnieniami międzyresortowymi projekt został przesłany do zaopiniowania następującym podmiotom:
1) Konsultantowi Krajowemu w dziedzinie epidemiologii;
2) Konsultantowi Krajowemu w dziedzinie chorób zakaźnych;
3) Konsultantowi Krajowemu w dziedzinie mikrobiologii lekarskiej;
4) Konsultantowi Krajowemu w dziedzinie pielęgniarstwa epidemiologicznego;
5) Konsultantowi Krajowemu w dziedzinie medycyny transportu,
6) Narodowemu Funduszowi Zdrowia;
7) Krajowemu Centrum do spraw AIDS;
8) Narodowemu Instytutowi Zdrowia Publicznego ? Państwowemu Zakładowi Higieny;
9) Instytutowi Gruźlicy i Chorób Płuc;
10) Centrum Diagnostyki i Leczenia Chorób Przenoszonych Drogą Płciową Warszawskiego
Uniwersytetu Medycznego;
11) Narodowemu Instytutowi Leków;
12) Państwowemu Instytutowi Weterynarii;
13) Międzywydziałowemu Instytutowi Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni;
14) Naczelnej Radzie Lekarskiej;
15) Naczelnej Radzie Pielęgniarek i Położnych;
16) Naczelnej Radzie Diagnostów Laboratoryjnych;
17) Naczelnej Radzie Aptekarskiej;
18) Izbie Lekarsko-Weterynaryjnej;
19) Polskiemu Towarzystwu Epidemiologów i Lekarzy Chorób Zakaźnych;
20) Polskiemu Stowarzyszeniu Pielęgniarek Epidemiologicznych;
21) Stowarzyszeniu Epidemiologów Polskich;
22) Polskiemu Towarzystwu Zakażeń Szpitalnych;
23) Stowarzyszeniu Higieny Lecznictwa;
24) Ogólnopolskiemu Stowarzyszeniu Higienistek Dyplomowanych Medycyny Szkolnej;
25) Polskiemu Towarzystwu Medycyny Morskiej, Tropikalnej i Podróży;
26) Sekretariatowi Ochrony Zdrowia Komisji Krajowej NSZZ ?Solidarność?;
27) Ogólnopolskiemu Porozumieniu Związków Zawodowych;
28) Federacji Związków Zawodowych Pracowników Ochrony Zdrowia;
29) Federacji Związków Pracodawców Ochrony Zdrowia ?Porozumienie Zielonogórskie?;
30) Federacji Związków Pracodawców Zakładów Opieki Zdrowotnej RP;
31) Pracodawcom Rzeczypospolitej Polskiej;
32) Konfederacji Polskich Pracodawców Prywatnych;
33) Stowarzyszeniu Menadżerów Opieki Zdrowotnej;
34) Forum Związków Zawodowych;
35) Radzie Krajowej Federacji Konsumentów;
36) Business Centre Club;
37) Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych ?Lewiatan?.

I dalej:

"W czasie konsultacji społecznych napłynęło ponad 100 uwag, m.in. od Konsultanta Krajowego w dziedzinie epidemiologii, Konsultanta Krajowego w dziedzinie pielęgniarstwa epidemiologicznego, Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego ? Państwowego Zakładu Higieny, Narodowego Instytutu Leków, Międzywydziałowego Instytutu Medycyny Morskiej
i Tropikalnej, Narodowego Funduszu Zdrowia, Naczelnej Rady Pielęgniarek i Położnych, Naczelnej Rady Aptekarskiej. Uwagi te dotyczyły w szczególności rozszerzenia nadzoru epidemiologicznego np. poprzez wprowadzenie dodatkowych raportów o przebiegu wybranych zakażeń lub chorób zakaźnych oraz wynikach ich leczenia, a także zmian w organizacji zespołów kontroli zakażeń szpitalnych. Uwagi te nie odnosiły się do przepisów objętych niniejszą nowelizacją i będą przedmiotem dalszych analiz w zakresie ich zasadności i możliwości uwzględnienia w ramach przyszłych prac legislacyjnych. Natomiast pozostałe uwagi odnoszące się między innymi do nomenklatury jednostek chorobowych, wskazania medycznych laboratoriów diagnostycznych jako podmiotów uczestniczących w nadzorze wybiórczym (sentinel) zostały uwzględnione."

Ad rem, czyli odnośnie obowiązujących przepisów i zmian, ktore niepodobają się wnoszącym petycję na stronie: http://www.petycjeonline.pl/petycja/sto ... zepien/912

Porównajmy obecnie obowiązującą ustawę i zmiany, które nie podobają się wnioskującym. Tekst obowiązującej ustawy: http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-08-234-1570

I) Twórcy petycji piszą: "Zmiana definicji choroby zakaźnej, co budzi obawy rozszerzenia przymusu szczepień o kolejne szczepionki i daje możliwość ogłoszenia epidemii z błahych powodów, a co z tym się wiąże nałożenia przymusu szczepień na wszystkich obywateli (art.2 ust 2)."
Obowiązuje zapis: "choroby zakaźne - choroby, które zostały wywołane przez biologiczne czynniki chorobotwórcze, które ze względu na charakter i sposób szerzenia się stanowią zagrożenie dla zdrowia publicznego"
W projekcie jest: "choroba zakaźna ? choroba, która została wywołana przez biologiczny czynnik chorobotwórczy"
Faktycznie dziwna zmiana, ale wcześniejsza definicja nie lepsza - też nieostra i stąd możliwe jest wiele interpretacji (co znaczy "zagrażają zdrowiu publicznemu"?). Po prostu skrócili. A epidemia jest zdefiniowana (w obowiązującej ustawie) też nieostro, bo co znaczy "wyraźnie": "epidemia - wystąpienie na danym obszarze zakażeń lub zachorowań na chorobę zakaźną w liczbie wyraźnie większej niż we wcześniejszym okresie albo wystąpienie zakażeń lub chorób zakaźnych dotychczas niewystępujących"
Reasumując: można się czepiać definicji, ale także w obowiązującym już prawie, które nie doprowadzilo do "masakry Polaków".

II) Twórcy petycji piszą: "Określenie obowiązku szczepień ochronnych w art.5 w sposób ogólny, przenosząc go na wszystkich obywateli, a nie tylko dzieci. Intencją tej zmiany jest połączenie przepisów dotyczących stanu epidemii z przepisami ogólnym (art.5 ust.1)"
Czegoś nie rozumiem, proszę o wytlumaczenie. W obecnej ustawie, czytamy (art.5, ust. 1): "Osoby przebywające na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej są obowiązane na zasadach określonych w ustawie do:"
W projekcie czytamy: "Osoby przebywające na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej są obowiązane na zasadach określonych w ustawie do"
Dalej w punktach wymienione jest "do czego", ale nigdzie w obecnej ustawie nie ma, że "dzieci" a teraz, że "dorośli"! Ktoś chyba nie doczytał, ale założył, że dotychczas było "dzieci" :lol:
To jest klucz całej dyskusji - pytam się więc, gdzie zmiana, że będziemy znuszani do szczepien, i w ogóle, że podłoże do "masakry Polaków"?

III) Twórcy petycji piszą: "Rezygnacja z refundacji kosztów zgłoszenia niepożądanych odczynów poszczepiennych przez lekarzy (uchylenie art. 21 ust. 9)"
W obowiązującej ustawie czytamy: "Rada Ministrów określi, w drodze rozporządzenia:
1) sposób i tryb finansowania kosztów zgłoszeń, o których mowa w ust. 1,
2) sposób i tryb finansowania kosztów leczenia, o których mowa w ust. 7,
3) sposób dokumentowania udzielonych świadczeń zdrowotnych oraz terminy rozliczeń
- mając na względzie cele nadzoru epidemiologicznego oraz zapewnienie skutecznego leczenia niepożądanych odczynów poszczepiennych."
Nie jestem pewien, czy jest to calkowiete zarzucenie refundacji, czy tylko drogą rozporządzenia - prawnik powiedziałby więcej, więc proszę o uwagi. Ale jedno JEST pewne: kwestia ta jest drugorzędna w stosunku do tego, co możemy przeczytać wtym wątku :) Na pewno nie prowadzi do "masakry Polaków"...

IV) Twórcy petycji piszą: "Próba zmonopolizowania i ograniczenia dostępu do informacji o zakażeniach, chorobach zakaźnych i niepożądanych odczynach poszczepiennych przez ograniczenie ich rejestracji wyłącznie do systemu sentinel oraz projektowany płatny dostęp do tego systemu, wyłącznie dla niektórych instytucji i po wcześniejszym podpisaniu umowy. Jednak nawet płatny dostęp może być ograniczony gdyż GIS przewiduje rozpatrzenie podania z możliwością odmowy, której przyczyny nie są w projekcie ustawy w żaden sposób określone (art.29a)"
Akurat ten punkt dodano prawdopodobnie po konsultacjach społecznych (patrz cytat wyżej). Można porównać co usunięto z art 29 i co zawiera dodany 29a, ale dla mnie to zmiany administracyjne, też drugorzędne względem lamentu tutaj podniesionego... Ale może ktoś merytorycznie zabierze głos i pozbawi mnie iluzji...

V) Obecnie obowiązuje zapis: "2.O zastosowaniu bądź zaprzestaniu stosowania środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer udzielający pomocy osobie, o której mowa w ust. 1. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej."
Ma być zapis: "O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.?

Tyle na ten temat. Gdzie "masakra Polaków"?

Z kolei Administrator odesłał w jednym z postów do strony 16 i 17 projektu. Proszę o wyjaśnienie, co dam dostrzegł takiego, bo o przymusie bezpośrednim mowa jest też w obecnie obowiązującej ustawie Z aspektów prawnych obowiązującej ustawy polecam też tekst: Odnośnie prawa polecam też: http://www.prawoimedycyna.pl/index.php? ... 39d01f5afd

Oczywiście temat szczepionek jest ważny i dobrze, że go tutaj poruszamy, ale jak zwykle dominuje skrajne podejście - łagodnie mówiąc... Przypominam, że pewne szczepienia są obowiązkowe i dotyczy to np. 1) wyjazdu do pewnych krajów, 2) noworodków i małych dzieci.

Odnośnie szczepienia dzieci, to mogę z własnego doświadczenia powiedzieć - mam małe dzieci. Zastanawialiśmy się z żoną, czy nie kupić samemu pierwszej po porodzie szczepionki, bez rtęci. Niby można, ale w końcu na zamierzeniach się skończyło. Nie wykupujemy żadnych dodatkowych szczepień, choć lekarka nas namawiała, tylko obowiązkowe. No i niestety, czasami działanie szczepionek, jak i innych leków, jest takie jak w przypadku synka kropki75 (oby wszystko skończyło się jak najlepiej!!!). Na każdym niemal leku podaje się informację o możliwości wystąpienia niepożądanych skutków, czasami jest się tym jednym na 1000, czy jednym na milion - ważne, żeby o tym wiedzieć. Zgodzę się więc z postulatem, że powinny być jakieś wstępne badania przed podaniem szczepionek, które mogą wykazać ryzyko... Natomiast jestem za obowiązkiem szczepień (o ich liście zawsze można dyskutować!)...

Spojrzmy inaczej. Jeden przypadek na powiedzmy milion (najgorzej jak nas to dotyka :( ) nie powinien być powodem zaprzestania szczepień obowiązkowych, tak jak jeden niesłusznie skazany, nie powinien być powodem, że likwidujemy wymiar sprawiedliwości. Mamy zaprzestać obowiązkowych szczepień, czy taki jest postulat Administracji? :roll: Mogę sobie wyobrazić, co by się działo, tak jak mogę sobie wyobrazić, co by było bez wymiaru sprawiedliwości :wink:

Uprzejmie proszę również o zmianę tematu wątku, czyżby wszystkie wymienione instytucje planowały masakrę łącznie z rządem? :lol:
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Griseum. Ty zawsze przeciw wolności Polaków , w każdym wątku.
Dlatego nie mam zamiaru z Tobą polemizować.
W Korei można wdrażać to, co władza uzna za najlepsze dla nich i "morda w kubeł" szaraczki i do roboty, aż do śmierci - bo to najlepsze dla was... :evil: ale jesteśmy w Polsce.
Nie ja zakładałem wątek i mam zamiar uszanować tytuł jaki nadała Autorka wątku. :idea:
Admin.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Bardzo ciekawy wywiad z profesor nauk medycznych:
Szczepionki - ukrywane fakty

Szczepionki - ukrywane fakty (ZC 01/10)
Wpisany przez Katarzyna Lewkowicz-Siejka
Rozmowa z profesor nauk medycznych Marią Dorotą Majewską, biochemikiem i neurobiologiem , która przez ponad 25 lat pracowała w USA w różnych instytucjach naukowych, m.in. w Uniwersytecie Harvarda oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia. W latach 2006-2009 pracowała jako wizytujący profesor, kierownik katedry Marii Curie Unii Europejskiej w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, kierując sponsorowanym przez UE projektem badawczym, w którym badane były powiązania między autyzmem a dodawanym do szczepionek związkiem rtęci ? thimerosalem.

c.d w linku
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Griseum wybacz , ale tytułu notki nie zmienię . Powstał pod wpływem szoku po przeczytaniu tekstu , że szczepienia będą obowiązkowe i pod przymusem .
Podane linki w tekstach potwierdzają moje przerażenie.
Może dobrym wyjściem będzie założenie przez Ciebie oddzielnego wątku z Twoim tytułem :D .
Ratownik1
100p
100p
Od: 8 sty 2012, o 18:35

Post »

http://www.prisonplanet.pl/multimedia/f ... p818441065

http://www.youtube.com/watch?v=BigK7xgAzo0
Protest - say no to vaccination i komentarz

a freinds child is fighting for her life in hospital after having her 12 month swine flu vaccine. My son has autism and I put it down partly to the crap and thiomersal in the vaccine. My second son has not been vaccinated? and is very well.
Dobra zmiana. ;:333
Griseum
200p
200p
Od: 22 sie 2008, o 14:34

Post »

Porównałem obowiązującą ustawę z proponowanymi zmianami, więc moja wypowiedź jest jak najbardziej w temacie.
Ustawa była konsultowana społecznie i podałem listę instytucji.
Skorzystałem z linku podanego przez Amina.
NIE ma żadnych wzmianek o obowiązkowych szczepieniach dorosłych.
Która moja wypowiedź sugeruje, że jestem "zawsze przeciw wolności Polaków , w każdym wątku."?

Wypraszam sobie obrażanie mojej osoby, nawet przez Administrację. Moja wypowiedź była wyważona i na temat. Proszę się odnieść merytorycznie.

@ktoś - ale sam podałeś link do projektu ustawy, która wzbudziła takie Twoje emocje. Proszę więc wkazać, który artykuł tej ustawy je wywołał. Bo że gdzieś ktoś pisze, że np. chcą nas wysłać na Księżyc, nie znaczy, że chcą :D Opierajmy się na faktach.

Administratorze, podałeś ciekawy cytat artykułu amerykańskiego lekarza, w dwóch postach. Oto jego strona, gdzie znajduje się ten artykuł, a także inne, w tym ten, gdzie autor łączy szczepienia z autyzmem - to on prawdopodobnie wywołał dyskusję na świcie (pozycja 8 w "Published papers").

http://www.russellblaylockmd.com/

Jednak to INNY temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”