Działka Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Ewy cz.2

Post »

Krysiu hortensja jeszcze całkiem nie przekwitła ale przez te upały nie jest już świeża jak była.
Zdjęcia kwiatka begonii w tej chwili nie mam ale postaram się jak najszybciej zrobić i wstawić,możesz
śmiało sypnąć jej trochę nawozu .

Mam kilka aktualnych zdjęć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Ewuniu pieknie kwitnie hortensja , Ty masz ich kilka gatunków czy wszystkie tak kwitły ładnie ;:3
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ładne hortensje
Ayesha pisze:Krysiu hortensja jeszcze całkiem nie przekwitła a
Ta na drugim zdjęciu wygląda mi na bukietową, a te kwitną przecież do jesieni ?
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko !sama już nie wiem ile mam odmian hortensji,w moim gąszczu nawet ciężko je policzyć,
te co pokazałam to każda inna ale to tylko niewielka część tego co mam.W tym roku dorosłe
zakwitły prawie wszystkie ale dużo mam jeszcze młodzieży w doniczkach, z nich to tylko niektóre
kwitną.
Krzysztof !Krysi chodziło o hortensję kosmatą ,ona też jeszcze kwitnie ale nie ma już tak
intensywnego fioletowego koloru a bukietowe to dopiero zaczynają na dobre kwitnąć.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj imienniczko ;:196 :wit Znalazłam Cię w końcu i podziwiam ilośc cudownych roślin. ;:138 Ewuś gdzie Ty to wszystko mieścisz? Działeczka się powiększyła? Kalina japońska to moje kolejne chciejstwo. :wink: Ile latek ma Twoja i jak jest duża? :wit ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewa :wit ciasnota u mnie na działce straszna a teraz jest jeszcze ciaśniej bo przybyło
sporo roślin.Kalinę japońską wyhodowałam sama z małej zielnej sadzonki ,nie pamiętam ile ma lat,
pewnie kilka ale rośnie dość szybko.Wysokości ma ze dwa metry a boki musiałam z wielkim żalem
przyciąć bo się nie mieściła .Bardzo ją lubię, jak kwitnie wygląda bajecznie ,jeszcze ładniej wyglądałaby jakby miała więcej miejsca ale u mnie to niemożliwe.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kobieto wszystko jest możliwe ;:131
Trzeba zrobić solidny remanent i miejsce się znajdzie.
Moja starsza córka robiła w czerwcu generalny remont mieszkania - jej pierwszy samodzielny po zamianie mieszkania i rozwodzie .
Aby było puste na zmieniające sie ekipy budowlane pakowała wszystko co potrzebne do kartonów i do piwnicy.
Wyczyściła ze zbędnych i tzw "przyda się " idealnie. Teraz ma połowę mebli ( bardziej funkcjonalnych) i porządek idealny.
Takie podejście robię jesienią w altanie bo po sezonie w szwach pęka :;230 Jak planuję sadzenie nowych hortensji tez przydałoby się drastyczne podejście.
Wielkie dzięki za zdjęcia bo chyba Ci nie podziękowałam w tym pędzie jaki ostatnio mam z racji wakacji wnuków i przetworów . Uwielbiam je robić ale zajmują sporo czasu.
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Ewka- zgubiono-znleziono - znowu jestem teraz będę pilnować wątku :wit

Napisz coś więcej o begoni zimującej w ogrodzie- nie wiedziałam nawet, że takie są ;:202 ;:202 ;:202
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Ewciu gdzie się podziewasz? Może czas odkurzyć wątek? :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ewka pooglądałam sobie wszystkie Twoje kolorowe cudeńka i jeżówki i floksy, lilie, liliowce i hortensje, piękna ta kosmata ;:108 i czekam na ciąg dalszy, może Cię zmotywuję w tym nowym już roku, w którym życzę Ci wszystkiego najlepszego ;:196
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Pozwoliłem sobie zajrzeć na Twoją działkę. Twoja działka jest w w większym skupisku działek, tz może w ROD - jako tzw dawniej "pracownicza"? Musisz mieć dobre podłoże - rolę na działce, bo kwiaty wyglądają bardzo efektownie. Zawsze chciałem mieć możliwość obcowanie z roślinnością - kwiatami, nawet udało się to zrealizować, tz. mam małą czterystumetrową działkę w ROD, ale podłoże mam bardzo słabe - nadawało by się raczej jak kopalnia piachu budowlanego - tak nas "uraczono" trzydzieści pięć lat temu. Moja działka wymaga dużego, nawet bardzo dużego nakładu pracy, niestety mój wiek już na taką "gimnastykę" niezbyt pozwala, chociaż nie mogę narzekać. Dzisiaj tylko tak zerknąłem na Twoją działkę, ale w najbliższym czasie pozwolę sobie dokładnie pooglądać Twoje rośliny, bo jest ich ... bardzo dużo i wypielęgnowane ;:138 .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Mieczysławie za odwiedziny,tym bardziej,że sama bardzo dawno tu nie zaglądałam.Moja działka jest mniejsza od twojej,ma
300m a roślin mam naprawdę dużo i rosną chętnie,lubię je rozmnażać,a że mi to nieźle wychodzi to mam mnóstwo młodych roślin,
ostatnio nawet trochę ich wymieniłam na hoje i tak się zaczęła moja choroba.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”