Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

Faairydziękuję bardzo i za miłe słowa i za odwiedziny ;:196
Nolinko to jest jeden i ten sam tylko oświetlenie różne :) sorki,że nie opisałam odrazu fotek
Alceone
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 lip 2012, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rzeczywiście, przepiękne jest Twoje Awokado. Bardzo rozłożyste. Pewnie już na samym początku przycięłaś je, prawda?
Moje rośliny

Niech wszystkie Anioły będą z Wami!
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Dziękuję...Nie ,w ogóle nie przycinałam .W tej donicy rosło drzewko fuksjowe i zmarzło zimą 2010-2011r latem nic tam nie posadziłam bo miałam nadzieję,że jeszcze odbije od korzeni.Nic jednak nie wyrosło i wokoło doniczki przy brzegach posadziłam 4 pestki.Kiedy wyszły kiełki ,bardzo szybko rosły i chciałam zobaczyć do jakiej wysokości dojdą.Jeden się rozgałęził na wysokości 45 cm, po prostu wypuścił 2 ramiona .Pozostałe 3 są niższe i jednopędowe a ten rośnie i się rozpycha :D
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Jeszcze mam troszkę zielonych,których nie pokazywałam
aglonema to prezent od córki :)
Obrazek
geranium-anginka
Obrazek
paprotka odradza się po zimie
Obrazek
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Muszę pochwalić się nowymi roślinkami,które dotarły do mnie dzisiaj o godzinie 10.00 i ,z których bardzo się cieszę :tan

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Super roślinki, i wreszcie będziesz miała hoje i skrętniczek, i epiphyllum itd... Fajne uczucie jak się dostaje roslinki, co nie :D :D :D Mam tak samo ;:108
Awatar użytkownika
pio237
100p
100p
Od: 30 paź 2011, o 17:34

Post »

Niech zdrowo rosną :wink:
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

O widzę tutaj dużo nowości, na parapetach zrobi się ciaśniej :wink: Piękne kwitnące hibiskusy, gdzieś mi się rzucił w oczy niebieski fiołeczek w dopasowanej kolorystycznie doniczce ;:108 Coś ostatnio chyba dopadła mnie fiołkoza... ;:224
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Nolinko Haniu :) Na forum tyle napatrzyłam się na różne odmiany hoi,że nie sposób spróbować ją uprawiać.Jedną kupiłam a drugą dostałam gratis od Piotra :D bardzo, ale to bardzo miłe uczucie jak sama piszesz otrzymać paczkę z roślinkami :tan
Pio127 Piotrze , jeszcze raz bardzo nie-dziękuję :) a sadzoneczka aichryson w wodzie na keramzycie gubi listeczki od dołu czy to normalne zanim się ukorzeni ?Przeniosłam ja jednak do ziemi z piaskiem może będzie lepiej.
Dominisiu Niebieski fiołeczek jest wstawiony do pudełka po lodach :D a co, pasowało świetnie kolorystycznie i niech tak będzie :;230 a parapety 3 szt dwumetrowe w salonie teraz prawie puste bo część kwiatków poszła do ogrodu .Co innego w kuchni bo tam królują fiołki :)
Obrazek

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Dawno nie zaglądałam i było co podziwiać. Zielone piękne ale widok Hibiskusa a właściwie jego kwiatuszka mnie powalił cudny ;:oj . Co do Grudni to nie zwróciłam uwagi aby wiosenne cięcie im zaszkodziło a tnę je dość mocno o jakąś 1/3 czasami przy młodych roślinach nawet o 1/2 co szybciutko odrasta a krzaczek ładnie się zagęszcza i wzmacnia.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

:wit Wpadłam do Ciebie Iwonko zobaczyć jakie cudeńka hodujesz, no i nie zawiodłam się ;:138 Wszystkie twoje kwiatki dorodne, zadbane, widać że masz dobrą rękę do kwiatów ;:108 Zwłaszcza azalie i grudniki wpadły mi w oko ;:oj Jak ty to robisz że azalie tak ładnie u ciebie rosną i kwitną obficie ;:oj A kolorki grudników cudne, zwłaszcza ten żółty ;:108
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Reniu witaj ponownie :wit ten hibiskus jest pierwszy w moim zbiorze a kupiłam go niedawno za 9 zł .
Szkoda ,że mieli tylko ten jeden kolorek :( ale zapowiedziałam,że będę tam zaglądać za nowymi kolorami więc może się postarają i przywiozą z następnym towarem . Byłoby super :D .Dziękuję kochanie ;:196 za informacje na temat cięcia grudników ,teraz szkoda mi je ciachnąć bo one są jeszcze małe i już puściły po 2-3 człony młode ale po zimowym kwitnieniu tak zrobię ;:108
Tesiu39 :wit Teresko kochana bardzo się cieszę ,że wreszcie zajrzałaś do mnie ;:196 i że nie zawiodłam Twoich oczekiwań :D
Z azaliami praktycznie nic nie robię nadzwyczajnego tylko tyle,że kwitną w chłodnym miejscu na zabudowanym tarasie i to kwitną bardzo długo.Natomiast po kwitnieniu wystawiam je za drzwi od północnej strony na ganek albo na chodnik przy schodach,no w każdym razie w cieniu.Urlopują tam do pażdziernika a nawet nieco dłużej jeśli nie ma mrozów, podlewane wodą deszczową.Tylko tyle :)

Ach .. :) nie mogłam się oprzeć i pokazać jak kwitnie jedna z moich hortensji

Obrazek
Obrazek

Obrazek
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit podziwiam hortensie ;:111 ;:111
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Dagna
50p
50p
Od: 30 maja 2012, o 11:07

Post »

cudowne hibiskusy ;:oj uwielbiam je ale ciężko u mnie w mieście upolować jakiegoś ;:219 moja sudavilla dostała jakichś kropeczek ciemnych na tych liściach które żółkną i opadają. Wzięłam ją z balkonu do domu na płd. okno i chyba jej się poprawiło, bo mimo, źe nie kwitnie to przynajmniej liści nie gubi i jakby się nowy pędzik pojawił :tan jestem dobrej myśli :) i jeszcze zapytam w jakim sklepie dobijasz się o hibiskusy, bo może w kiepskich miejscach szukam ;:65
Lepsze jutro było wczoraj.
Moje kwiaty http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=56884" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię, sprzedam, za grosze... http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=68418" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękna hortensja ;:oj , a jak obficie kwitnie ;:138 zimowałaś ją w gruncie :?:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”