Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Agus,ale tylko dwie są z tych wysokich,reszta niska,więc dużo miejsca nie będzie zajmowała.Nie jestem pewna do jakiej wysokości dorastają te o ciemnych liściach?Mam z jasnoróżowymi kwiatkami i ciemnymi.
Tak Bonia i jak byłam ostatnio u Bożenki to pokazywała mi jaką kupiła w szkólce niedaleko mnie ,której nie mam o pstrych liściach przewieszających sie do dołu i jestem juz chora.Nie bardzo mam gdzie sadzic,ale muszę namówic jakąś koleżankę na wyjazd.
Ta krzewuszka nazywa się caricature.
Tak Bonia i jak byłam ostatnio u Bożenki to pokazywała mi jaką kupiła w szkólce niedaleko mnie ,której nie mam o pstrych liściach przewieszających sie do dołu i jestem juz chora.Nie bardzo mam gdzie sadzic,ale muszę namówic jakąś koleżankę na wyjazd.
Ta krzewuszka nazywa się caricature.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu...krzewuszki można bez problemu samemu ukorzenić ...po kwitnieniu uciąć gałązkę zdrewniałą ...przyciąć jej wierzchołek , oberwać dolne liście i wsadzić w ocienionym miejscu w grunt . Ukorzeniają się bez problemu - sprawdziłam u siebie , podobnie i pęcherznice , jak i derenie .
Kiedy się wybierasz do mnie , hmmm ...?
Kiedy się wybierasz do mnie , hmmm ...?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu - ale ty pedzisz
Przepięknie
a u mnie też dzisiaj pada wiec mam czas ponadrabiać zaległości na fo, a kiedy nadrobię w domu?

Przepięknie

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Małgosiu werbeny też z własnego siewu, jeszcze nigdy z nimi nie eksperymentowałam, miałam jednego roku, ale kupne.
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witaj Małgonia.
Pierwszy raz jestem u Ciebie. Cudny masz ogród i krzewuszki juz kwitną, parzydło zaczyna - u mnie jakos nie chcą. Przede wszystkim to dziękuję za to że mogłyśmy sie poznać i chwilke porozmawiać na zlocie. Ja usilnie Ciebie szukałam aby podać wielodoniczki od Ewci i wreszcie sie udało. Kochana a co rosnie w glinianych beczkach?? Fajnie to wygląda. W mojej beczce rosną poziomki
Dzisiaj wreszcie padało całą noc to moze sie cos ruszy. Pozdrawiam i bedę zaglądać.
Pierwszy raz jestem u Ciebie. Cudny masz ogród i krzewuszki juz kwitną, parzydło zaczyna - u mnie jakos nie chcą. Przede wszystkim to dziękuję za to że mogłyśmy sie poznać i chwilke porozmawiać na zlocie. Ja usilnie Ciebie szukałam aby podać wielodoniczki od Ewci i wreszcie sie udało. Kochana a co rosnie w glinianych beczkach?? Fajnie to wygląda. W mojej beczce rosną poziomki

Dzisiaj wreszcie padało całą noc to moze sie cos ruszy. Pozdrawiam i bedę zaglądać.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Małgosiu u mnie padało całą noc i teraz też,ale się zrobiło zimno kurde 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Małgosiu na jednym ze zdjęć zobaczyłam hostowisko
Czy to są hosty, które zamówiłaś w tym roku
Jeżeli nie, to chciałabym zobaczyć tegoroczne nabytki 

Czy to są hosty, które zamówiłaś w tym roku

- malgocha1960
Wyszłam przed taras pstryknąć zobaczcie czego,aż mnie zdziwiło.

Uploaded with ImageShack.us
Jagódko,mam krzewuszkę jedna ukorzenioną z kijków własnie,swoje pęcherznice też i jedna kradzioną,która nawet ładnie przyrasta,dereń tez mam kradziony.Z przyjazdem cięzko powiedzieć,najprawdopodobniej teraz jesienią,bo rozmawiałam z kuzynka przyjeżdża tu na na 2 tygodnie,więc się nacieszymy sobą.Poza tym kto by mi podlewał w upały moje 60 doniczek?
Aguś,ja nie mam natchnienia na dom jakoś,siedzę na FO i nic nie robię.
Dorotko,na tym zielonym stojaku mam 8 werben swoich,4 w stojących w grządkach i nie pamiętam czy coś jeszcze jest.
Giga,witam cię u siebie.Na zjeżdzie jak była nas setka to niestety nie zdążyło się ze wszystkimi zamienić chociaż kilka słów.Myślę,że będą następne to nadrobimy.
Lucynko,u mnie chwilowo nie pada,a zimno jak w listopadzie,13 stopni na termometrze.
Iwonko,wyszłam specjalnie przed dom i pstryknełam chociaz kilka zdjęć host,na które jestem pewna,że to z wiosny tego roku.Mam jeszcze w innych stronach działki,ale jest mokro,więc nie wychodziłam.

-- 1 cze 2012, o 12:45 --

-- 1 cze 2012, o 12:47 --

Jagódko,mam krzewuszkę jedna ukorzenioną z kijków własnie,swoje pęcherznice też i jedna kradzioną,która nawet ładnie przyrasta,dereń tez mam kradziony.Z przyjazdem cięzko powiedzieć,najprawdopodobniej teraz jesienią,bo rozmawiałam z kuzynka przyjeżdża tu na na 2 tygodnie,więc się nacieszymy sobą.Poza tym kto by mi podlewał w upały moje 60 doniczek?

Aguś,ja nie mam natchnienia na dom jakoś,siedzę na FO i nic nie robię.
Dorotko,na tym zielonym stojaku mam 8 werben swoich,4 w stojących w grządkach i nie pamiętam czy coś jeszcze jest.
Giga,witam cię u siebie.Na zjeżdzie jak była nas setka to niestety nie zdążyło się ze wszystkimi zamienić chociaż kilka słów.Myślę,że będą następne to nadrobimy.
Lucynko,u mnie chwilowo nie pada,a zimno jak w listopadzie,13 stopni na termometrze.
Iwonko,wyszłam specjalnie przed dom i pstryknełam chociaz kilka zdjęć host,na które jestem pewna,że to z wiosny tego roku.Mam jeszcze w innych stronach działki,ale jest mokro,więc nie wychodziłam.

-- 1 cze 2012, o 12:45 --

-- 1 cze 2012, o 12:47 --

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Ale liliowa niespodzianka
, to chyba na Dzień Dziecka
Ja mam 4 krzewuszki, w tym jedna 'candida' wysłana do mnie przez pomyłkę. Muszę ją trzymać w ryzach, bo rośnie duuuża, pozostałe to Rumba, Nana Purpurea i chyba Ruby
Fajnie, że zachowałaś nazwy host, ja kompletnie nie znam swoich. Fakt, że większość to zdobyczne

Ja mam 4 krzewuszki, w tym jedna 'candida' wysłana do mnie przez pomyłkę. Muszę ją trzymać w ryzach, bo rośnie duuuża, pozostałe to Rumba, Nana Purpurea i chyba Ruby
Fajnie, że zachowałaś nazwy host, ja kompletnie nie znam swoich. Fakt, że większość to zdobyczne

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Gośka ja też mam takiego lenia , że szok , nic mi się nie chce 

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ale odpada dzisiejsze podlewanie 

- malgocha1960
Magda,jak znasz nazwy krzewuszek to może bedziesz wiedziała czy te moje o ciemnych lisciach bedą wysokie czy niskie?
Aga,dzisiaj piatek,powinnam posprzątac,a ja obijam się cały dzień z kąta w kąt i nic nie robię.
Justynko,faktycznie odpadnie podlewanie,ale już bym pogrzebała....
Pochodziłam teraz trochę po działce ,bo nie pada i może ktoś nazwie moje dwie roślinki?

Tą ostatnią roślinkę mam od nieżyjącej mojej sąsiadki.Nie wiem jak się nazywa,ale teraz zauważyłam,że zakwitła.

Aga,dzisiaj piatek,powinnam posprzątac,a ja obijam się cały dzień z kąta w kąt i nic nie robię.
Justynko,faktycznie odpadnie podlewanie,ale już bym pogrzebała....
Pochodziłam teraz trochę po działce ,bo nie pada i może ktoś nazwie moje dwie roślinki?

Tą ostatnią roślinkę mam od nieżyjącej mojej sąsiadki.Nie wiem jak się nazywa,ale teraz zauważyłam,że zakwitła.

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Małgosiu te dwie pierwsze roślinki też u siebie posiadam i nie wiem kompletnie co to takiego ale na ostatnim zdjęciu to chyba jasnota 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Nie umiem ich za bardzo identyfikować. Moja z ciemnymi listkami to nana purpurea i ona na pewno duża nie rośnie. Moze nie na pewno, tak wyczytalam, ale czasem opis nie ma nic wspólnego z rzeczywistoscia
.

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dwa pierwsze to bodziszki Małgosiu
trzecia jasnota plamista