Róże Georginii ( Alicji) cz.III
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III
Wszystkie róże w krótkim tempie się rozszalały u mnie tak samo .Twoje Alu to juz ładne krzaczory moje to miniaturki
.Wszystkie stare róże startujące praktycznie od zera mają już łodyżki z pąkami, a te jesienne nasadzenia od wczesnej wiosny pięknie wystartowały, a teraz stoją w miejscu jakby zastygły w bezruchu

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem tempa twoich róż....
to bardzo pięknie z ich strony, że się tak postarały

to bardzo pięknie z ich strony, że się tak postarały

Pozdrawiam
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Majeczko tak się wydaje, jak będzie ciepło to szybko zobaczysz pączki.
Agnieszko rzeczywiście pąk ma dosyć grubą łodygę,sama jestem zaskoczona bo sama róża ma może ze 20 cm i cienkie pędy.
Aniu było ciepło i podlewałam więc to swoje robi.
Asiu może trafił mi się taki egzemplarz.Posadzona wiosną już latem była spora i od razu kwitła.Tej zimy miała tylko kopczyk.Twoja LO powinna pokazać kwiatki na 100 %.Romantica w ubiegłym roku była cieniutka,miała może dwa niewydarzone kwiatki,nawet nie wiem dobrze jak wyglądają naprawdę.Może w tym roku zobaczę co to za róża.
Jadziu to dobrze że jesienne nasadzenia wystartowały.Wiesz co się stało z moimi.Część już uzupełniłam ,teraz czekam na dostawę z Rosarium.Ale jeszcze trzeba będzie trochę dokupić.
Justenko ja też myślę że to bardzo dobre róże i się postarały,ładnie to określiłaś.
Agnieszko rzeczywiście pąk ma dosyć grubą łodygę,sama jestem zaskoczona bo sama róża ma może ze 20 cm i cienkie pędy.
Aniu było ciepło i podlewałam więc to swoje robi.
Asiu może trafił mi się taki egzemplarz.Posadzona wiosną już latem była spora i od razu kwitła.Tej zimy miała tylko kopczyk.Twoja LO powinna pokazać kwiatki na 100 %.Romantica w ubiegłym roku była cieniutka,miała może dwa niewydarzone kwiatki,nawet nie wiem dobrze jak wyglądają naprawdę.Może w tym roku zobaczę co to za róża.
Jadziu to dobrze że jesienne nasadzenia wystartowały.Wiesz co się stało z moimi.Część już uzupełniłam ,teraz czekam na dostawę z Rosarium.Ale jeszcze trzeba będzie trochę dokupić.

Justenko ja też myślę że to bardzo dobre róże i się postarały,ładnie to określiłaś.

Rety kiedy te róże tak Ci wyrosły
??? Czy ty je jakoś specjalnie karmisz? Daj przepis ;)

Alicjo , pięknie wszystkie różyczki puściły , no i te pąki. Będziesz miała udany sezon różany
U mnie niestety część wypadła, ale ostatnio sporo nakupiłam nowych i jeszcze ma przyjść kolejna dostawa,więc liczę na choć troszkę różany ogród.
Będę bacznie obserwować Twoje pupilki, bo jak widać czeka Cię mnóstwo kwiatów

Będę bacznie obserwować Twoje pupilki, bo jak widać czeka Cię mnóstwo kwiatów
Alicja, drożdżami je karmisz,że tak rosną?
U mnie Falstaff dopiero się obudził i odbija praktycznie od ziemi, Nostalgia nie przeżyła.
Poker to tegoroczny nabytek? Też sobie zafundowałam.

U mnie Falstaff dopiero się obudził i odbija praktycznie od ziemi, Nostalgia nie przeżyła.
Poker to tegoroczny nabytek? Też sobie zafundowałam.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu no w szoku totalnym jestem,ale masz krzaczory wielkie
Falstaff mnie powalił,Mary Rose i następne,u mnie takie małe wszystkie ,jedynie LO daje czadu i Cardinal ma pąków troszkę
Nostalgia ładnie przezimowała,a moja niestety przemarzła na amen i musiałam się jej pozbyć

Falstaff mnie powalił,Mary Rose i następne,u mnie takie małe wszystkie ,jedynie LO daje czadu i Cardinal ma pąków troszkę

Nostalgia ładnie przezimowała,a moja niestety przemarzła na amen i musiałam się jej pozbyć

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Alu, ależ cieszy oczy taki widok.Te pięknie rosnące różyczki to balsam na nasze dusze podłamane zimowymi stratami.U mnie na jednej Florze Danice też wypatrzyłam pączek! 

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Georginia
Agnieszko najważniejsze to przygotować dobrze stanowisko.Potem to można różnie.Nawóz specjalny do róż,obornik ,kompost,jakieś gnojówki.Co kto ma,aby zgodnie z zasadami.
Alu u mnie niestety też nie obyło się bez strat.Część już dokupiłam z nagimi korzeniami.A teraz tak jak Ty czekam na dostawę doniczkowych.Czekam teraz i patrzę ile Berleburgów wypuści listeczki i taką problematyczną jest Flora Danica,też dobrze dostała po tyłku.Na jesieni trzeba będzie coś uzupełnić.
Beatko na razie tylko podlewałam.Falstaff był przycięty prawie przy samej ziemi.Bonica i Mary Rose tak na 30cm.Dopiero rusza Abracham Darby i Westerland,drugi Westerland coś się buntuje ale jest trochę zielony ,więc nie wiem o co mu chodzi.Poker kupiony w Gonewein ,musiałam go mocno przyciąć ale dzielnie puszcza pędy z miejsca szczepienia.
Aniu w tym roku raczej zmarzły te róże które miały dobre stanowiska /teoretycznie/.Nostalgia rośnie na wygwizdowie i dlatego przetrwała.Te w ciepłych i zacisznych stanowiskach,niestety padły.
Danusiu coraz lepiej to wygląda,jak jeszcze posadzę te róże które przyjdą to nie będę patrzeć na te puste miejsca i suche badyle.
Alu u mnie niestety też nie obyło się bez strat.Część już dokupiłam z nagimi korzeniami.A teraz tak jak Ty czekam na dostawę doniczkowych.Czekam teraz i patrzę ile Berleburgów wypuści listeczki i taką problematyczną jest Flora Danica,też dobrze dostała po tyłku.Na jesieni trzeba będzie coś uzupełnić.
Beatko na razie tylko podlewałam.Falstaff był przycięty prawie przy samej ziemi.Bonica i Mary Rose tak na 30cm.Dopiero rusza Abracham Darby i Westerland,drugi Westerland coś się buntuje ale jest trochę zielony ,więc nie wiem o co mu chodzi.Poker kupiony w Gonewein ,musiałam go mocno przyciąć ale dzielnie puszcza pędy z miejsca szczepienia.
Aniu w tym roku raczej zmarzły te róże które miały dobre stanowiska /teoretycznie/.Nostalgia rośnie na wygwizdowie i dlatego przetrwała.Te w ciepłych i zacisznych stanowiskach,niestety padły.
Danusiu coraz lepiej to wygląda,jak jeszcze posadzę te róże które przyjdą to nie będę patrzeć na te puste miejsca i suche badyle.
- Georginia
Fisherman's Friend.

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale szczęściara jesteś. Jest piękna.
Alu zapomniałam u mnie napisać ale jeśli chciałabyś Flamentanz to mogę Ci jesienią jedną odstąpić. Sadziłam ją kilka lat temu jak jeszcze tuje były małe, teraz urosły i zasłaniają całą różę. Będę ją przesadzała więc jeśli chcesz to z przyjemnością oddam w dobre ręce.
Alu zapomniałam u mnie napisać ale jeśli chciałabyś Flamentanz to mogę Ci jesienią jedną odstąpić. Sadziłam ją kilka lat temu jak jeszcze tuje były małe, teraz urosły i zasłaniają całą różę. Będę ją przesadzała więc jeśli chcesz to z przyjemnością oddam w dobre ręce.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
A ty nie chcesz,gdzieś posadzić.
Zobaczymy co z tą moją.Ale jeśli nie potrzebna to miejsce dla niej się znajdzie.

- dwostr

Jak Twoje Flory ?
- Georginia
Danisiu byle jak,ale są w miarę zielone więc czekam.Jedna tylko wypuściła.Berberysy te z obwódki też wszystkie do wyrzucenia, jeden tylko został cały zielony ten przy powojniku.Reszta ma po kilka żywych gałązek ale nie w takiej formie jego urok.Już kwitną dzikie ,dziewczyny już pokazywały zdjęcia.
- dwostr
No ,to ja już tego zupełnie nie rozumiem.U mnie flory na wygwizdowie a tylko dwie nie odbijają,za to trzy powojniki chyba do wyrzucenia
i to te dotąd "żelazne"