Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

ha! ja jestem tam lepsza niż jakiś tam Spartan......tak szybko nie polegnę! ;:224
jutro będę sobie sadzić, ale najpierw zakupki potem działka! :tan :uszy
ojej jakie latarenki! :shock: cuuudaki! ;:173 ;:138 ;:138
zaś ta patera...... ;:180
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

robaczek_Poznan pisze: Ewelinko, dziękuję za odwiedziny :wit Ptaszki wymagają renowacji, są kamienne - zajmę się nimi jak uporam się z sadzeniem wszystkich zamówionych roślinek.. :uszy
A co z nimi robisz ? Ja mam ptaszki z terakoty i poza delikatnym myciem po sezonie nic nie robię ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Miriam, cieszę się, że Ci się podoba ;:173 Jak widzę takie przedmioty, to zamiast metki producenta widzę w nich jakieś niesamowite historie..latarenka wykopana z Titanica... :;230
Monikwiaty, miło mi, że do mnie zaglądasz ;:196 te latarenki raczej będą na tarasie, bo ze względu na świeczki byłyby niepraktyczne w ogrodzie. Solarne zostają niezmiennie na rabatach :uszy
Kasiu, witaj ;:138 kute elementy wymyślam w wolnym czasie, rysuję "projekty" (tak umownie nazywam swoje bazgroły złomu w ogrodzie, jak nazywa rzecz po imieniu Mój M) a potem wysyłam kowalom do wyceny i szukam wykonawcy. Dzięki temu są oryginalne, bo zgodne z bazgrołami :;230 Klimat mam umiarkowany, ale akurat południowa część ogrodu mocno nasłoneczniona i wiosna szaleje :tan Mentalnie bliżej mi do klimatu środziemnomorskiego, trochę jak z tym poczuciem czasu Ewelinki :uszy
Dlatego w tym roku, zaplanowałam kącik śródziemnomorski w donicach, przy południowej ścianie domu ;:173 szczegóły później, jak koncepcja się wyklaruje ;:224
Martuś, ja jutro też mam pracowity dzionek, więc spadam do spania... ;:19
Ewelinko, widziałam w ogrodniczym środek chemiczny doczyszczenia zielonkawego nalotu, który pojawia się na kamieniu od wilgoci. Można to bez problemu oczyścić - wykorzystam go do donic, ptaszków i innych dodatków

Pozdrowionka dla wszystkich, papapapapa ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

papatki, ja też idę ;:19 bo jutro............zabawa! ;:168
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu szkoda, że Poznań tak daleko :cry: Już bym leciała oglądać te Twoje piękności ;:108 Z mamunią - paskudą kawusię byśmy wypiły i Kasię po drodze odwiedziły :;230 :;230 Oj marzy mi się marzy ;:124

-- 14 kwi 2012, o 06:01 --

Kasiu sory wątki pomyliłam :;230 :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, sliczne gadżety ;:63 Paterka baaardzo praktyczna na taras ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, zakupy rewelacyjne! chwaliłam już niejednokrotnie Twój zmysł estetyczny, ale powiem po raz kolejny, że świetne masz wyczucie co pasuje do Twojego ogrodu :) Ty mi powiedz jakie gadżety widziałabyś u mnie? Bo jak się zastanowię, to chyba niewiele ich mam ;:173
Miłego dnia! U nas zachmurzone, ale ciepło... zaraz zjem dwie tekturki i lecę w rabaty :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Ewa, hahaha, do mnie też możesz zajrzeć od razu, zapraszam :uszy
Monia, dzięki - fajnie, że Ci się podoba ;:173
Aguś, Mój ogród jeszcze mody, muszę uzupełniać go dodatkami, żeby było na czym oko zawiesić..a Twój.. ;:170 Wygląda jak marzenie, sam jest w sobie ozdobą i gadżety zbędne ;:131 Rabaty masz tak skomponowane, że nie wymagają ozdobników, co najwyżej punktowe oświetlenie, reflektorkami - ale to pewnie też już masz, nowa ławeczka to bardzo ładna ozdoba u Ciebie - przy niej pewnie postawisz jakaś donicę, albo latarenkę? W takim miejscach, najłatwiej bez wysiłku stworzyć "zakątek". Masz piękny trejaż drewniany na pnącza - to też ogrodowy gadżet, tylko o wiele większego kalibru! :uszy Widziałam jakie donice kupiłaś ostatnio, bardzo ładnie dobrane...Masz dużo drewna, więc nie wiem czy kute elementy dobrze by się komponowały...lubię eklektyczny styl, ale bez przesady. Do drewna raczej kamień, ale to też już u Ciebie jest - masz urokliwe oczko wodne z kamieniami wokół. Aguś, Twój pomysł na ogród jest "kompletny", estetyka Twojego ogrodu nie wymaga żadnej korekty, na pewno to wiesz - jest pięknie ;:173 Ale jeśli myślisz o konkretnych zmianach to powiedz co chcesz "poprawić" i będziemy deliberować na Forum ;:4
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zakupy na taras znakomite. Też bardzo lubię taki styl. Już Cię widzę (oczami swojej wyobraźni oczywiście ;:154 ) jak siedzisz wieczorkiem na tarasie i w blasku płomieni z nowych latarenek rozważasz udoskonalenie swojego kawałka świata. W rozmyślaniach pomaga Ci kubek gorącej czekolady / kawy / herbaty ;:40 (niepotrzebne skreślić) i kawałek pysznego ciasta z uroczej patery (no chyba, że jesteś na diecie :wink: ).
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wybierałam się dziś do ogrodu, ale zimno, czekam wciąż na ocieplenie. Żebym do czerwca nie musiała czekać :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

No niestety nie nabyłam się za długo na ogrodzie, ponieważ się rozpadało... Wypiłam pod okapem dachu kawę i muszę powiedzieć, że wszystko się w oczach zieleni, więc ten deszcz ma swoje dobre strony...
Kasik, dziękuję za miłe słowa... Może masz rację, że gadżetów ogrodowych mi za dużo nie potrzeba... Myślę jednak, że brakuje mi takich ładnych drewnianych latarenek na świece, które można by ustawić na tarasie, albo przy drzwiach wejściowych do domu... Poszukam na all lub realnych sklepach (nie wiem jakich ;:173 ). Chciałabym też w okolicy furtki umieścić kulę granitową, może ją w końcu kupię. Oświetlenie w ogrodzie jest. Może faktycznie wystarczy tego dobrego, a jak się zapełnią donice, to kwiaty dopełnią całość.
U Ciebie wszystkie ozdoby są świetnie przemyślane, podoba mi się ta Twoja spójność w kompozycjach, które tworzysz. Ogród z nimi jest naprawdę wysmakowany - gratuluję gustu ;:196
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

I mnie Twój gust również bardzo się podoba - zaglądam tu wciąż w poszukiwaniu ciekawych form i rozwiązań. Ostatnie stylowe zakupy superowe ;:215
Życzę ładnej pogody. U nas rano -2 stopnie i skrobanie auta ale teraz piękne słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Kasiu ścieżka do ławeczki wyszła ślicznie no i ta parasolka mnie zachwyciła ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, witaj :wit Jakbyś mnie znała.. ;:196 Jak ja lubię takie przesiadywanie na tarasie..w lecie mogę siedzieć nawet do połnocy, wsłuchiwać się w szmery, oglądać gwiazy..jak M przytuli i kocykiem zawinie, winka doleje.. to mogłabym tak zostać całą noc.. ;:173
Ewa, u mnie też chłodno...rano była taka mgła, że ledwie widziałam czubek nosa..pojechałam na giełdę, kupiłam trochę bylinek - żagwiny, floksy - posadzę między kamieniami na ścieżce. Potem zjarzałam do orgodniczego, atam...grochówką częstują ;:oj haha, pachniało fajnie, ale ja przed śniadaniem, więc się nie skusiłam.. ;:224
Aguś, ja też czekam na słonko, bo sadzenia mam duuuuużo - nowe róże i krzaczki, do tego byliny kupione dzisiaj, a na razie 5 stopni.. ;:202 W oczekiwaniu na słonko, zaparzyłam kawkę, ukręciłam śniadanko i słucham portugalskich inspiracji AMJ na Sobremesa..i jakoś tak cieplej mi się od razu zrobiło.. ;:173
Aga, drewniane latarenki przy tarasie byłyby super ;:108 Mam nadzieję, ze takie znajdziesz, bo ja drewnianych nie widuję. Mamy w Poznaniu giełdę, gdzie są kwiaty i 3 pawilony z ozdobami do domu i ogrodu, czasem tam zaglądam - popatrzę za czymś z drewna, a jak coś wypatrzę to zrobię fotkę.
Pamiętam, że przy drzwiach wejściowych masz 3 donice w grafitowym odcieniu, jakby postarzane. Do nich, wydaje mi się, że pasowałyby latarnie stojące w jaśniejszym odcieniu.
Mam u siebie np. coś takiego, nie wiem czy Ci się podoba taki styl (sorry za słabą jakość, zdjęcie telefonem):

Obrazek

Jolu, dziękuję ;:196 Od właścicielki tak cudnego ogrodu usłyszeć taki komplement to przemiłe uczucie... ;:131 Również życzę słonka i miłej soboty :wit
Kasiu, miło mi, że Ci się podobają moje pomysły ;:138 Dzięki Wam i słowom zachęty, mam ochotę na więcej i znowu tworzę.. :tan

Teraz biegnę sadzić - słonko wyszło ;:3 :wit
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, prześliczne te latarenki ;:167 Może u mnie bardziej widziałabym graniastosłupy (? - ja humanistka ;)), ale ten styl jak najbardziej jest ok. Jeśli zobaczysz coś u siebie, co pasowałoby do mnie, to daj znać... Może poproszę Cię o zakup i wysyłkę?
Słońce już wyszło! Jedziemy z M. na szkółking :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”