Ogródek Gosi cz. 7
Re: Ogródek Gosi cz. 7
Piękna kępka krokusów i wrzosiec śliczny ten to cieszy a jak jeszcze raz piszesz kwitł to wspaniale ...widoczki fajne niebawem się zazielenią i zakwitną 

- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, witaj
Ewo, ja jeszcze nie cięłam. Nie zdązyłam. Zostawiam na przyszły weekend. Może na razie nie wyrokuj. Poczekaj cierpliwie. Jeżeli masz pnące na kratce, to może warto z obu stron kratki przyczepić agro? Byłam w piątek u koleżanki, której róże w najlepszy sposób obrazują działanie mrozu i słońca.
Od strony południowej były całe brązowe, a od północnej zielone. Na całym pędzie. Wniosek z tego, że na róże słońce też ma negatywny wpływ w zimę. Tzn mróz i słońce.
Jeśli m. przywozi Ci takie prezenty, to może powinnaś podczas snu szeptać mu do ucha co byś chciała.
Agulinko, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Raczej nie warto czytać od pierwszej części. Jeśli chcesz sprawdzić co Cię czeka w tym roku wystarczy zeszły rok
Jula, to jakiś mugo, ale jaki któż to wie
Stawiam na Winter gold, chociaż z początku myślałam, że to Ophir, ale jak na niego za wolno przyrasta.
Beatko, krokusy powoli stają się wspomnieniem. Czekam teraz na tulipany. Całe szczęście mam ich więcej. Dlatego mam tegoroczne postanowienie. Jesienią stawiam na cebulowe i to najwcześniejsze. Musze uzupełnić braki
Iguś, a to pytanie do Ciebie. Zdjęcia nie za ciekawie, bo biegiem w deszczu robione.
Jak podzielić te żurawki?

To są sadzonki kilkuletnie, przynajmniej 5 letnie.
A tak wyglądają niektóre moje żurawki. Same kikuty. Czy ja je za płytko posadziłam?

A teraz wiadomość dnia. Zakwitła mi morelka, ale nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić. Mają być przymrozki

Ewo, ja jeszcze nie cięłam. Nie zdązyłam. Zostawiam na przyszły weekend. Może na razie nie wyrokuj. Poczekaj cierpliwie. Jeżeli masz pnące na kratce, to może warto z obu stron kratki przyczepić agro? Byłam w piątek u koleżanki, której róże w najlepszy sposób obrazują działanie mrozu i słońca.
Od strony południowej były całe brązowe, a od północnej zielone. Na całym pędzie. Wniosek z tego, że na róże słońce też ma negatywny wpływ w zimę. Tzn mróz i słońce.
Jeśli m. przywozi Ci takie prezenty, to może powinnaś podczas snu szeptać mu do ucha co byś chciała.

Agulinko, cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Raczej nie warto czytać od pierwszej części. Jeśli chcesz sprawdzić co Cię czeka w tym roku wystarczy zeszły rok

Jula, to jakiś mugo, ale jaki któż to wie

Stawiam na Winter gold, chociaż z początku myślałam, że to Ophir, ale jak na niego za wolno przyrasta.
Beatko, krokusy powoli stają się wspomnieniem. Czekam teraz na tulipany. Całe szczęście mam ich więcej. Dlatego mam tegoroczne postanowienie. Jesienią stawiam na cebulowe i to najwcześniejsze. Musze uzupełnić braki
Iguś, a to pytanie do Ciebie. Zdjęcia nie za ciekawie, bo biegiem w deszczu robione.
Jak podzielić te żurawki?

To są sadzonki kilkuletnie, przynajmniej 5 letnie.
A tak wyglądają niektóre moje żurawki. Same kikuty. Czy ja je za płytko posadziłam?

A teraz wiadomość dnia. Zakwitła mi morelka, ale nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić. Mają być przymrozki

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, wpisuję się żeby cię znowu nie zgubić i idę oglądać twoją wiosenkę 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, te stare podziel na dwie, trzy części, i wkop dosyć głęboko, a te kikuty obetnij, przy samej ziemi, może wypuszczą od korzenia,a nie będą straszyć wyglądem.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosia, moje żurawki wyglądały tak samo - przycięłam przy ziemii i już puszczają nowe pędy 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Gosiu z kwiatuszków na morelce się ciesz. Nie będzie przymrozków. Tylko jeszcze czekają nas zimni ogrodnicy i zimna zocha.
No ale, to normalka
No ale, to normalka

- Margo2
Iguś, będę rozsadzała w następny weekend. Mam nadzieję, że się przyjmą bo darzę je wielkim sentymentem. To moje pierwsze żurawki. A kikutki obetnę jak tylko pogoda pozwoli.
Kasiu, pocieszyłaś mnie bardzo. Zazwyczaj wywalałam te kikuty sądząc, że już nic z nich nie będzie.
Maju, na środę zapowiadają 0. Mam nadzieję, żę im to nie zaszkodzi.
No i może ogrodników w tym roku nie bedzie?
Kasiu, pocieszyłaś mnie bardzo. Zazwyczaj wywalałam te kikuty sądząc, że już nic z nich nie będzie.
Maju, na środę zapowiadają 0. Mam nadzieję, żę im to nie zaszkodzi.
No i może ogrodników w tym roku nie bedzie?

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Gosiu
aj, tam 0 C, nic nie będzie. Widziałam właśnie prognozę na kolejne 14 dni. W maju mamy duże ciepełko

aj, tam 0 C, nic nie będzie. Widziałam właśnie prognozę na kolejne 14 dni. W maju mamy duże ciepełko

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żurawkę mógł też wypchnąć mróz. Moje dwie tak wyglądały, choć sadziłam je jak pozostałe. Może Marmelade da się jeszcze uratować 

- Margo2
Maju, czytałam, że w tym roku ma być bardzo dużo ciepełka, więc na razie trzeba się cieszyć deszczem, bo potem może go być za mało.
A dzisiaj u mnie pada od rana. Taki równy wiosenny deszcz. Szczególnie po południu, bo wcześniej trochę zacinało.
Ewa, może coś być z tym wypychaniem. Przeciez sadzę wszystkie jednakowo. Przytnę. I tak nic mnie to nie kosztuje.
A dzisiaj u mnie pada od rana. Taki równy wiosenny deszcz. Szczególnie po południu, bo wcześniej trochę zacinało.
Ewa, może coś być z tym wypychaniem. Przeciez sadzę wszystkie jednakowo. Przytnę. I tak nic mnie to nie kosztuje.
Wpadłam z rewizytą
. Masz bardzo malowniczy ogród, znakomite połączenia kolorystyczne. Rabatki do pozazdroszczenia?

- Margo2
Asiu, dziękuję za miłe słowa. Lubię kolory. W przeciwieństwie do mojego m. 

Gosiu nie przejmuj się, wiesz, że mężczyźni mają ograniczoną gamę kolorów
Dla nich odcienie sprowadzają się do koloru podstawowego
(bez urazy dla mężczyzn)

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
Mój M na dodatek jest daltonistą?