Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
A ja mówie że ślicznie i tyle 

- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Ja też kwietnia nie lubię
, trawa mnie wnerwia te łyse place
, drżę o roślinki co mi tu może jeszcze zmarznąć
. Nia ma jak maj już cieplej i kawusie na tarasie można wypić i oko pocieszyć jak wszytko już zieloniutkie 

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iga, kwiatki czakają na wsadzenie, ale oczywiście niedokładnie pamiętam co jest co. To znaczy nie pamiętam tego biało-zielonego o liściach jak akacja i tego płożącego tuż przy ziemi - liście ciemozielone w rozetkach. Jak byś mogła podrzucić ...
U nas magnolia zmarzła zanim rozkwitła.
U nas magnolia zmarzła zanim rozkwitła.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ta roślinka płożąca to gęsiówka, a ta o listkach jak akacja, to wielosił, Polemonium Snow and Sapphires, wysokość około 30 cm.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Dzięki Iguś.
A w sprawie przebudowy wałkowatego skamniaka nic nie mogę wymyśleć. Coś mi podpowiada, że powinnam zrobić trójkątną wznoszącą się rabatę skierowaną w strona tarasu, ale zasłonię to, co tam teraz rośnie przy złotokapie, czyli kilka azalii, kiścień, srebrny (?) niski iglak, liliowce, i takie tam inne ...
A z drugiej strony wiem, że powinnam znależć miejsce na budleje i bergenie, które lubię i całe stado niskich lilii, które dziś kupiłam. I lawendę. I wysokie floksy. I jeszcze powinno się to łatwo odchwaszczać. Bo mniszek najlepiej ze wszystkiego przezimował.
A w sprawie przebudowy wałkowatego skamniaka nic nie mogę wymyśleć. Coś mi podpowiada, że powinnam zrobić trójkątną wznoszącą się rabatę skierowaną w strona tarasu, ale zasłonię to, co tam teraz rośnie przy złotokapie, czyli kilka azalii, kiścień, srebrny (?) niski iglak, liliowce, i takie tam inne ...

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Przybiegłam, żeby podpatrzeć skalniak...
A tak w ogóle jestem u Ciebie pierwszy raz i chylę czoło przed tym czego dokonałaś
, śłiczny ogród i morze żurawek piękne.
Pozwolisz, że będę podpatrywać, zwłaszcza ten wielki skalniak, bo mój zarósł totalnie i w tym roku chcę go znów przywrócić do życia. Stanowisko bardzo słoneczne, zrobiony na kupie żółtego piasku i tylko w dołkach z roślinkami nasypana troche lepsza ziemia, póki co mam płożące jałowce, lewizję, delospermę, goździki, rozchodniki (4-5rodz)- NN - takie kuleczki, rozchodnik kaukaski.
pozdrawiam serdecznie
Marzena

A tak w ogóle jestem u Ciebie pierwszy raz i chylę czoło przed tym czego dokonałaś

Pozwolisz, że będę podpatrywać, zwłaszcza ten wielki skalniak, bo mój zarósł totalnie i w tym roku chcę go znów przywrócić do życia. Stanowisko bardzo słoneczne, zrobiony na kupie żółtego piasku i tylko w dołkach z roślinkami nasypana troche lepsza ziemia, póki co mam płożące jałowce, lewizję, delospermę, goździki, rozchodniki (4-5rodz)- NN - takie kuleczki, rozchodnik kaukaski.
pozdrawiam serdecznie
Marzena
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Iguś czy żurawki zupełnie suche, to znaczy wyglądające na suche mają jeszcze jakieś szanse, bo mam parę takich. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iguś, mam 2 takie rozrośnięte. Jutro wstawię u siebie fotki, to podpowiedziałabyś mi co mam z nimi zrobić.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Małgosiu, zaraz zajrzę.
Aniu, jeszcze poczekaj, kilka takich suszków wypuściło nowe liście z tych suchych rozet, a kilka jak wykopałam to od korzenia puściły młode rozetki, jak na razie wywaliłam 5 sztuk, ale to zgorzel pędów była, nie szkody mrozowe.
Marzeno, ja w tym roku miałam mocno przerzedzić skalniak, a tu tak pomarzło, że już dosadzałam. Mój skalniak jest na kupie gruzu pozostałego z budowy, obudowaliśmy go skałą łupkiem, i wygląda chyba nieźle.
Aneczko, na pewno się zobaczymy jeżeli masz przyjmiesz z Nutką, wiec pomyślimy.

Aniu, jeszcze poczekaj, kilka takich suszków wypuściło nowe liście z tych suchych rozet, a kilka jak wykopałam to od korzenia puściły młode rozetki, jak na razie wywaliłam 5 sztuk, ale to zgorzel pędów była, nie szkody mrozowe.

Marzeno, ja w tym roku miałam mocno przerzedzić skalniak, a tu tak pomarzło, że już dosadzałam. Mój skalniak jest na kupie gruzu pozostałego z budowy, obudowaliśmy go skałą łupkiem, i wygląda chyba nieźle.

Aneczko, na pewno się zobaczymy jeżeli masz przyjmiesz z Nutką, wiec pomyślimy.

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Witam Iguś
dawno mnie nie było u Ciebie
Moja kolekcja żurawek nie może umywać się do Twojej, ale chyba żadnej nie straciłam
owszem część wyglada paskudnie,ale widać młode listki więc sie odbudują
Nie narzekaj, widzialam kilka ogrodów w dużo gorszym stanie, ale już niedługo trawka sie zazieleni i zrobi sie wesoło

Moja kolekcja żurawek nie może umywać się do Twojej, ale chyba żadnej nie straciłam

Nie narzekaj, widzialam kilka ogrodów w dużo gorszym stanie, ale już niedługo trawka sie zazieleni i zrobi sie wesoło

- Margo2
Iguś, widzisz goście wybili mnie z rytmu i zapomniałam o tych żurawkach. 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale ładnie u Ciebie,a trawka odrośnie jak się Piotruś za nią weźmie
On to potrafi
u mnie kilka żurawek wypadło.....potem się zobaczy ile dokładnie....no i trzeba będzie uzupełnić

u mnie kilka żurawek wypadło.....potem się zobaczy ile dokładnie....no i trzeba będzie uzupełnić

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj Imienniczko, wielka Propagatorko żuraweczek, dzięki Ci za tę "propagandę".
Kwiecień jest niezbyt fajnym miesiącem, bo zazwyczaj dobija to, co nadwątliła zima i osłabia radość z tego, co z ziemi wyłazi. No i za dużo jest burego i gołej ziemi, w której zapewne siedzi coś, o czym sie nie pamięta, zanim nie wylezie. Wystarczyłby jeden ciepły deszcz,żeby ruszyło. I to prędzej, czy później nastąpi. Przecież przed nami maj
Pozdrawiam optymistycznie - Jagoda

Kwiecień jest niezbyt fajnym miesiącem, bo zazwyczaj dobija to, co nadwątliła zima i osłabia radość z tego, co z ziemi wyłazi. No i za dużo jest burego i gołej ziemi, w której zapewne siedzi coś, o czym sie nie pamięta, zanim nie wylezie. Wystarczyłby jeden ciepły deszcz,żeby ruszyło. I to prędzej, czy później nastąpi. Przecież przed nami maj

Pozdrawiam optymistycznie - Jagoda
- Margo2
Iguś, wstawiłam u siebie zdjęcia żurawek.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Iga, żurawki od ciebie przezimowały mi REWELACYJNIE. Wyglądają jak przed zimą.