Ignis, no właśnie przytargałam sobie te dwie ? tenulifolię i Młokosiewicza. I Własnie chciało mi się śmiać, gdy moja mama naprawdę starała się zrozumieć, co mnie tak cieszy w takich dwóch niepozornych roślinkach
Versicolor sposobi się na naprawdę ładny, szeroki krzaczek. I dobrze
Aniu ? Krasawica to naprawdę jedna z najpiękniejszych odmian lilaka. Widuję tu i ówdzie okazy starsze niż mój, naprawdę ten perłowy odcień jest nieporównywalny z niczym.
Agato ? tak, to karagana, całą zimę myślałam nad małym drzewkiem na miejsce reprezentacyjne. Co prawda zimą jej walory są dość znikome ;-) ? ale obok są dwie miniaturowe sosenki, więc może to jakoś będzie wyglądać.
Ave

na naprawdę ładne krzaki piwonii trzeba wiele lat czekać, ale z tego, co widziałam w necie ? naprawdę warto!
Elu ? ja w tym roku nie rozkręcałam ofensywy przeciwko mszycom na kalinie, bo już mnie przerosła, więc ich nie widzę

Chyba nikt nie pryska kalin na mszyce, a mamy w okolicy taaaakie okazy (kalin, nie mszyc).
Ech, mam ci ja teraz za swoje? w niedzielę komunia, więc sprawy organizacyjne mnie lekko przytłoczyły, i niestety większość rzeczy w domu i zagrodzie mam zaniedbane. Może dzisiaj uda się coś zrobić po pracy?bo później znowu jedziemy na próbę.. Ale już nie narzekam, bo to naprawdę wzruszające, jak dzieciaki to przeżywają, jak ładnie śpiewają i jak im zależy?szczególnie wzruszają mnie chłopcy, bo ich zwykle najciężej namówić do głośnego śpiewu, a nasi, jak sie zmobilizowali, to naprawdę człowieka cieszy ?