Ja wysiewam najczęściej : Octopus , Tempesta F1 , Izyd F1 . To moje ulubione odmiany.

Nie mówiąc o tym, że ustawa o nawożeniu zabrania podlewania gnojówką warzyw do bezpośredniego spożycia . Do tego ogórki miałyby leżeć na glebie nasączonej gnojówką .A feee11krzych pisze: Ale wolę sobie wyobrażać, że ktoś to je a nie ja.
http://www.eko.org.pl/lkp/prawo_html/us ... ozenie.htmArt. 13. Zabrania się stosowania nawozów:
1) na glebach zalanych wodą oraz przykrytych śniegiem lub zamarzniętych do głębokości 30 cm,
2) naturalnych w postaci płynnej oraz azotowych na glebach bez okrywy roślinnej, położonych na stokach o nachyleniu większym niż 10%,
3) naturalnych w postaci płynnej podczas wegetacji roślin przeznaczonych do bezpośredniego spożycia przez ludzi.
Nigdy nie słyszałem aby ktoś stosował gnojówke z pokrzyw w uprawach przemysłowych a tym bardziej w uprawach ekologicznych - jest wiele metod nawożenia bardziej skutecznych i dopuszczona przez UE w uprawach ekologicznych.forumowicz pisze:Prawda jest również to, że gnojowka z pokrzyw nie jest stosowana w rolnicwie na taką skale by być przedmiotem regulacji ustawowej.