DANUSIU dziękuje za pochwały, jeszcze dużo muszę pozmieniać
aby był tak piękny jak Twój

oczko ma wymiar 4m x 3m i głębokości
90 cm , samym środkiem trochę głębszy, wyłożony jest czarną grubą folią
do oczek i obłożony w całości kamieniami rzecznymi , połączonymi zaprawą
cementową, spokojnie sobie w nim rybki zimują , nawet w takie mrozy jak teraz
cały czas chodzi pompa dotleniająca wodę, M. obłożył ją styropianem, a węża
rurkami izolacyjnymi, na razie zdaje to egzamin

zapraszam zaglądaj, jeśli będę
mogła w czymś pomóc , to chętnie
URSZULKO poszeweczki kupiłam i to za marne grosze, za 5 szt.dałam 6 zł, i jak tu
nie kupić
JADZIU teraz martwy sezon i ani się nie oglądniemy trzeba będzie zaczynać prace
w ogrodzie, to teraz wykorzystuję czas na poszukiwania co by się przydało nowego
do ogrodu, a podusie w sam raz do ogrodu na stołki, nawet wzorek pasuje
WANDZIU przywarka jest podobna do hortensji pnącej
"przywarka japońska jest dość ciekawym, choć rzadko spotykanym pnączem. Jest blisko spokrewniona z hortensją pnącą. Jej ojczyzną jest Wschodnia Azja. Należy do rodziny hortensjowatych (Hydrangeaceae). Liście duże, sercowate o mocno ząbkowanych brzegach. Kremowe kwiaty zebrane w płaskie baldachogrona o średnicy około 25 cm pojawiają się na pnączu na przełomie czerwca i lipca. Kwiaty płonne podobne wyglądem bardziej do przylistków ułożone są brzegu baldachu, w środku są drobne kwiaty płodne. Młode rośliny rozpoczynają kwitnienie w 2 lub 3 roku po posadzeniu. Pnie się tak jak hortensja przy pomocy przybyszowych korzeni czepnych, dlatego jako roślinę pnącą należy ją sadzić przy murach i parkanach, które mają szorstką strukturę. Posadzona przy siatce lub drewnianych trejażach wymaga podwiązywania. Można też jej nie podpierać i sadzić jako roślinę okrywową."
niestety nie udało mi się skopiować zdjęcia, a ja jej jeszcze nie mam , na razie zastanawiam się nad jej zakupem,
czy ona by mi pasowała