Ogródek Gosi cz. 6
Re: Ogródek Gosi cz. 6
Gosiu, ze smakiem i nieprzypadkowo dobrałaś towarzystwo różyczce na pierwszych zdjęciach... pięknie wygląda to połączenie lobelii, petunii i białych drobnych kwiatuszków (?) - róża ma doskonałe tło!
i ja tęsknię do takich widoków... u nas szaruga i mocny wiatr, brrr!
i ja tęsknię do takich widoków... u nas szaruga i mocny wiatr, brrr!
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gosiu wejście do mojego ogrodu troszkę zardzewiało
więc je naoliwiłam i już działa ,serdecznie zapraszam.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Halinko, witaj
Gosiu, ja też juz nie moge się doczekać. Chyba najbardziej czekam na ciepełko, chociaż do tej pory zima była łaskawa. Mam juz kolejne drobne plany na dopchanie rabat. Ale to już naprawde drobnica.
Abelciu, ja tez kombinuję jak to wszystko upchać na rabatach, które już sa. Miałam dokupić tylko 1,2 róże, a już mam listę, która się ciągle wydłuża. Czy to kiedyś się skończy?
Maju, uwielbiam połączenie różu, zielonego i niebieskiego. To mój idealny zestaw. Na pewno powtórzę go kilkakrotnie w ogrodzie.
Ewo, ja posadziłam jednoroczną smagliczkę. Kiwtnie non stop, rozsiewa się sama, nawet aż za bardzo. No i oczywiście petunie. Uwielbiam ten zestaw.
Agunia, te białe to smagliczka. Postanowiłam, że w dużej mierze będe bazowała na jednorocznych kwiatach, bo zapełniają miejsca po wiosennych cebulowych. A ja nie lubię wolnej przestrzeni
Musi być tłok. Czasm jest aż za duży, ale trudno. Ja tu rządzę.
E@K66, zatem za jakiś czas Cię odwiedzę

Gosiu, ja też juz nie moge się doczekać. Chyba najbardziej czekam na ciepełko, chociaż do tej pory zima była łaskawa. Mam juz kolejne drobne plany na dopchanie rabat. Ale to już naprawde drobnica.
Abelciu, ja tez kombinuję jak to wszystko upchać na rabatach, które już sa. Miałam dokupić tylko 1,2 róże, a już mam listę, która się ciągle wydłuża. Czy to kiedyś się skończy?
Maju, uwielbiam połączenie różu, zielonego i niebieskiego. To mój idealny zestaw. Na pewno powtórzę go kilkakrotnie w ogrodzie.
Ewo, ja posadziłam jednoroczną smagliczkę. Kiwtnie non stop, rozsiewa się sama, nawet aż za bardzo. No i oczywiście petunie. Uwielbiam ten zestaw.
Agunia, te białe to smagliczka. Postanowiłam, że w dużej mierze będe bazowała na jednorocznych kwiatach, bo zapełniają miejsca po wiosennych cebulowych. A ja nie lubię wolnej przestrzeni

Musi być tłok. Czasm jest aż za duży, ale trudno. Ja tu rządzę.
E@K66, zatem za jakiś czas Cię odwiedzę

- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Gośka Gośka... chyba sama nie wierzysz w to co mówisz
;)
Ile razy ja już słyszałam..."to już ostatnie...więcej się nie da"

Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<

Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
I ja powtórzę za Aguniadą pęiknie dobrane bylinki ,które uwypuklaja piękno róż.Klematisy też już pięknie porosły.
Jednoroczne fajne sa do zadarniania.Smagliczka,żeniszek albo macierzanka.
Małgosiu a do wiosny ponoć blisko więc to słoneczko będzie nas witało częściej(taką mam nadzieję
)
Jednoroczne fajne sa do zadarniania.Smagliczka,żeniszek albo macierzanka.
Małgosiu a do wiosny ponoć blisko więc to słoneczko będzie nas witało częściej(taką mam nadzieję

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Gosiu wszyscy już tęsknimy za takimi widokami w ogródkach .

Jestem ciekawa jak Twoja nowa rabatka się rozrośnie i zakwitnie .

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też pomyślałam o smagliczce
Mam na skalniaku i lubię. Z lobeliami jednak nie wiem...Obie rośliny delikatne, wolałabym chyba coś solidniejszego. Sadzonek petunii nie kupię, bo za długa rabata (5 m). Zobaczę, co u mnie będzie do posiania. Pasowałaby mi szałwia omączona, ale nie widziałam nasion jeszcze nigdy w swoich sklepach.

- Margo2
Gosiu, prawdę mówiąc też nie wierzę
Miałam silne postanowienie, żeby w tym roku tylko kulki i trawy dokupić. Teraz już widzę, że się złamię.
Mam ochotę na paprocie, róże, żurawki, byliny. Dużo tego.
Aniu, mam nadzieję, że masz rację i że szybko zawita ciepełko.
Jeśli chodzi o Klematisy, to mam nadzieję, że w tym roku lepiej zakwitną.
Nie wiem, czy pamiętasz, ale do róży GF posadziłam Jackmanii, a okazało się, że to nie on. Jestem zła, bo Jan Paweł, bo to chyba on nijak mi pasuje do tej rózy. Chyba wiosną bedzie przesadzanie.
Jatro, ja też czekam bardzo na efekt nowej rabaty. Tak naprawdę będę ją widziała pierwszy raz w wiosennej odsłonie.
Ewo, jestem zachwycona szałwią omączoną. Jeżeli zobaczę jakieś sadzonki, to wyślę Ci. Niestety nasionek zebrałam bardzo mało. Jak się zorientowałam, ze czas zebrać prawie już ich nie było. Liczę zatem na siewki

Miałam silne postanowienie, żeby w tym roku tylko kulki i trawy dokupić. Teraz już widzę, że się złamię.
Mam ochotę na paprocie, róże, żurawki, byliny. Dużo tego.
Aniu, mam nadzieję, że masz rację i że szybko zawita ciepełko.
Jeśli chodzi o Klematisy, to mam nadzieję, że w tym roku lepiej zakwitną.
Nie wiem, czy pamiętasz, ale do róży GF posadziłam Jackmanii, a okazało się, że to nie on. Jestem zła, bo Jan Paweł, bo to chyba on nijak mi pasuje do tej rózy. Chyba wiosną bedzie przesadzanie.
Jatro, ja też czekam bardzo na efekt nowej rabaty. Tak naprawdę będę ją widziała pierwszy raz w wiosennej odsłonie.
Ewo, jestem zachwycona szałwią omączoną. Jeżeli zobaczę jakieś sadzonki, to wyślę Ci. Niestety nasionek zebrałam bardzo mało. Jak się zorientowałam, ze czas zebrać prawie już ich nie było. Liczę zatem na siewki

- ewamaj66
No właśnie, wiem, że piękna
Najpierw zrobię jednak rekonesans w ogrodniczym. Może się pojawią nasiona w sprzedaży.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:

To Abrahamek?

- Margo2
Jatro dziękuję
Ewo, ja też nie widziałam nigdy tych nasion w sklepie. Dostałam je od Gosi Nutki,która kupiła chyba gdzieś w necie. W razie czego juz zapisałam sobie, żeby Ci wysłać jakby jakieś siewki się pokazały.
Aniu, tak, to Abraham. Jakoś nie mam szczęścia do tej rózy. Mój pierwszy wypadł, ale nie zraziłam sie i kupiłam drugiego. Na razie mały krzaczek, ale zobaczymy co pokarze w sezonie.

Ewo, ja też nie widziałam nigdy tych nasion w sklepie. Dostałam je od Gosi Nutki,która kupiła chyba gdzieś w necie. W razie czego juz zapisałam sobie, żeby Ci wysłać jakby jakieś siewki się pokazały.
Aniu, tak, to Abraham. Jakoś nie mam szczęścia do tej rózy. Mój pierwszy wypadł, ale nie zraziłam sie i kupiłam drugiego. Na razie mały krzaczek, ale zobaczymy co pokarze w sezonie.
- ewamaj66
Dziękuję
Sklepów z nasionami jeszcze nie przeglądałam, może warto zacząć. U mnie biało, wieje wiatr, czas może na sen zimowy? 

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Witaj Gosiu
jeszcze się nie znamy, ale chyba czas to naprawić
Podoba mi się bardzo w Twoim ogrodzie, a szczególnie wszystkie "niebieskości" - bardzo lubię kwiaty w tym kolorze 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu czy możesz podać mi na pw gdzie kupujesz róże?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie