Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero powstaje :)
Oj tak ja też uwielbiam takie trawniki ,z stokrotkami cudnie wyglądają a nadwyżkę zawsze spożytkuje moja wnusia na wianki 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jadziu witaj sasiadeczko .rzeczywiscie jesteś blisko
Róz mam tylko kilka , mam zamiar dokupić jeszcze kilka , koniecznie pachnaących
bodziszki jakos mnie tak ujeły i kupiłam kilka w tamtym roku , a w tym dokupiłam kolejne ....nie wytrzymałam
Musze sie kogos jeszcze doradzić ...bo u mnie mimo ciecia nie powtórzyły kwitnienia
Daluś chyba mam tak jak Ty....to chyba u mnie jakies powiazane z dziecinstwem....u mojej babci w sadzie zawsze było pełno stokrotek
Za mniszkiem nie przepadam....choc nie powiem wyglada szałowo...wolę je podziwiać na miejskich trawnikach
ale ten to dopiero zawodnik trudny do wyrzucenia
myslałam tez o macierzance aby posadzic w trawniku.....chociaz na obrzeżach
Marzanko....wianki...kiedy to było jak sama robiłam, o matko jak ten czas leci

Róz mam tylko kilka , mam zamiar dokupić jeszcze kilka , koniecznie pachnaących

bodziszki jakos mnie tak ujeły i kupiłam kilka w tamtym roku , a w tym dokupiłam kolejne ....nie wytrzymałam

Musze sie kogos jeszcze doradzić ...bo u mnie mimo ciecia nie powtórzyły kwitnienia

Daluś chyba mam tak jak Ty....to chyba u mnie jakies powiazane z dziecinstwem....u mojej babci w sadzie zawsze było pełno stokrotek

Za mniszkiem nie przepadam....choc nie powiem wyglada szałowo...wolę je podziwiać na miejskich trawnikach
ale ten to dopiero zawodnik trudny do wyrzucenia

myslałam tez o macierzance aby posadzic w trawniku.....chociaz na obrzeżach

Marzanko....wianki...kiedy to było jak sama robiłam, o matko jak ten czas leci

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym samym miejscu co Ty tez zamówiłam teraz bodziszki. Ciekawe jak u mnie będą rosnąć . Mam tylko żałobnego miałam też inne kupione w ubiegłym roku ,ale nic z nich nie było . Może w tym roku coś pokażą .
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Wydałam masę stokrotek forumkom właśnie na trawniki ale te zarazy rosną u mnie nie na trawniku ale na ścieżkach, najchętniej pomiędzy kamieniami.marzanka pisze:Oj tak ja też uwielbiam takie trawniki ,z stokrotkami cudnie wyglądają a nadwyżkę zawsze spożytkuje moja wnusia na wianki
Ale wianki robiłam nie ze stokrotek ale właśnie z mniszka.

-
JADZIU oj będziesz miała pociechę z tych bodziszków , ja nie mogłam się na nie napatrzeć
na pewno Twoje w tym roku dadza do wiwatu
Mariola ja wiem...tak to jest ,jak sie ma czegos za duzo , to chce sie czegoś innego...moze mnie tak nie opanuja stoktotki na całego
kilka kępek przywlokłam od kolezanki ale nie wiem czy przezyły....wiesz ona ma taki smieszny delikatny trawnik, tzn taka igiełkowa trawę, bardzo miła w dotyku , bardzo zwarta i one tak bardzo nie zdominowały tego trawnika

na pewno Twoje w tym roku dadza do wiwatu

Mariola ja wiem...tak to jest ,jak sie ma czegos za duzo , to chce sie czegoś innego...moze mnie tak nie opanuja stoktotki na całego

kilka kępek przywlokłam od kolezanki ale nie wiem czy przezyły....wiesz ona ma taki smieszny delikatny trawnik, tzn taka igiełkowa trawę, bardzo miła w dotyku , bardzo zwarta i one tak bardzo nie zdominowały tego trawnika
-
I znowu ciepło
Do wiosny zostało 78 dni.... do wiosny
kolejne zakupy zamówione
u naszego Adriana
od razu lepiej się czuję
U nas jest na tyle fajnie na dworze ,ze ide cos pograbic, przygotuje się może powoli do zrobienia tego miejsca pod poranna kawusie
mam troche takich starych ceglastych płytek podawnych włascicielach i wymysliłam ,zeby może pomieszac z chodnikowymi.....
No zobaczymy jak to wyjdzie
przedstawiam Wam moich paru gosci

i moje dwa kociate

a ta różyczka , u mnie jest ciagle NN , jakby ktos mi pomógł w identyfikacji
Jet czysto czerwona, ładnie pachnie ,ale nie tak mocno jak angielki , ma taki malinowy jakby zapach

miłego wtorku

Do wiosny zostało 78 dni.... do wiosny

kolejne zakupy zamówione

od razu lepiej się czuję

U nas jest na tyle fajnie na dworze ,ze ide cos pograbic, przygotuje się może powoli do zrobienia tego miejsca pod poranna kawusie
mam troche takich starych ceglastych płytek podawnych włascicielach i wymysliłam ,zeby może pomieszac z chodnikowymi.....
No zobaczymy jak to wyjdzie

przedstawiam Wam moich paru gosci

i moje dwa kociate

a ta różyczka , u mnie jest ciagle NN , jakby ktos mi pomógł w identyfikacji
Jet czysto czerwona, ładnie pachnie ,ale nie tak mocno jak angielki , ma taki malinowy jakby zapach

miłego wtorku

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Internet mi dzisiaj wariuje,piszę już którys raz posta i mi wcina.
Masz przepiękną kolekcję różyczek,długo masz okrywowa?Ja dopiero we wrześniu kupiłam dwie sztuki,ciekawe jak będą kwitły.
Jak nie kupisz do kwitnia tych klonów to moge kupić ci u Szmita,ale to potem miesić musiałyby u mnie leżeć w doniczkach.Zobacz czy Przemek nie będzie na zjeżdzie,on ma do tej szkółki rzut kamieniem.
Masz przepiękną kolekcję różyczek,długo masz okrywowa?Ja dopiero we wrześniu kupiłam dwie sztuki,ciekawe jak będą kwitły.
Jak nie kupisz do kwitnia tych klonów to moge kupić ci u Szmita,ale to potem miesić musiałyby u mnie leżeć w doniczkach.Zobacz czy Przemek nie będzie na zjeżdzie,on ma do tej szkółki rzut kamieniem.
-
Małgosiu Dzięki za chęć pomocy , spróbuje jeszcze poszukac ich blizej , zobacze co z tego wyjdzie
w razie co odezwę sie
Wiesz ja rózyczek mam stosunkowo niewiele , rozmnażam tą Abraham Darby i schowałam ją przed mrozem , bo ładne miała listki
Afrodyte też , ale nie wiem czy sadzonki przetrwaja bo one są w gruncie
Okrywowe mam dopiero pierwszy sezon i jestem bardzo z nich zadowolona zadowolona , teraz na wiosnę planuje dokupic Tommelize i Nozomi bo są sliczne i kwitną cały czas

w razie co odezwę sie

Wiesz ja rózyczek mam stosunkowo niewiele , rozmnażam tą Abraham Darby i schowałam ją przed mrozem , bo ładne miała listki
Afrodyte też , ale nie wiem czy sadzonki przetrwaja bo one są w gruncie

Okrywowe mam dopiero pierwszy sezon i jestem bardzo z nich zadowolona zadowolona , teraz na wiosnę planuje dokupic Tommelize i Nozomi bo są sliczne i kwitną cały czas

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Dorotko, a co tam zamówiłaś u Adriana
pochwal się 

-
Joluś skusiły mnie ostróżki bo jak dotad nie miałam żadnej ,fuksje tradycyjnie
i fuksje zimujace- na te miałam straszna chrapkę, i co tam jeszcze ....przetaczniki a i jedna pelargonie tulipanową i nawóz i tyle chyba
kusiły mnie bardzo datury juz buch buch wsadziłam do koszyka ,ale zrezygnowałam....ja nie mam potem gdzie przechowac

kusiły mnie bardzo datury juz buch buch wsadziłam do koszyka ,ale zrezygnowałam....ja nie mam potem gdzie przechowac

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Tez skusiłam się na ostróżki
Kupiłam w zeszłym sezonie i jestem z nich zadowolona, teraz kolejne odmiany.
Przetacznikowa oferta też ciekawa, równiez się zapisałam
Datury dużo łatwiej, jak dla mnie, zimować niż fuksje

Przetacznikowa oferta też ciekawa, równiez się zapisałam

Datury dużo łatwiej, jak dla mnie, zimować niż fuksje

- malgocha1960
Nie jestem tak obeznana w kompie i nie wiem jak spytac Ewę o trawy na jednym zdjęciu,chyba nie ma swojego wątku?Mam chęć dokupić trochę traw,ale mnie ekspansywnych u Szmita,bo ma dosyć bogatą ofertę.Dorotko,moge wstawić zdjęcie Ewy,żeby powiedziała mi nazwy tych traw?
-
jasne Małgosiu też zapatrzyłam sie na jej trawy 

- malgocha1960
Czyli dobrze zrozumiałam,że Ewa nie ma swojego wątku,a wielka szkoda,bo piękny ogród.
Jak by tak można po kolei od prawej strony....

Uploaded with ImageShack.us
Jak by tak można po kolei od prawej strony....

Uploaded with ImageShack.us