Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki

Post »

dziękując za odwiedziny wpadłem z rewizytą.
bardzom ciekaw jak sobie poradzisz - nie da się ukryć, że będę tu zaglądał i dopingował.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agatko :wit wpadłam z rewizytą i ciągle się zastanawiam w jakiej to wsi teraz mieszkacie. :?
Pracy przed Wami bardzo dużo, do tego niepewne warunki na jak długo tam zagościcie to i nie wiadomo co i jak planować. :roll:
Tak jak pisze Tosia trawnik to dopiero na końcu, najpierw coś na ogrodzenie żeby odgrodzić się od ciekawskich. Oj będzie się działo u Was. :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko ;:167 i ja melduję się w Twoim ogrodzie :wit

Tyle cennych rad dostałaś od moich przedmówców, że już nie wypada mi się powtarzać :lol:
Ale swoje trzy grosze muszę dorzucić :;230
Z trawnikiem bym się wstrzymała.
Na razie zaplanowałabym rabatki z kwiatów jednorocznych i bylin. Jednoroczne mają tę zaletę, że długo kwitną.
Nie wiem w jakich kolorach gustujesz, ale radziłabym Ci takie bezproblemowe.
Ja, z jednorocznych co roku wysiewam: słoneczniki, aksamitki, nagietki i nasturcje. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych kwiatów.

Jak będę wiosna u Majeczki, to mogę zostawić dla Ciebie nasionka aksamitek i nadwyżki bylin.

Obrazek moje aksamitki :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Witaj Agatko :wit , wpadłam z rewizytą, widzę, że też zaczynasz przygodę z ogrodem tak jak ja.
Jako początkujący ogrodnik powiem Ci tylko, że jak wejdę na jakiś forumowy ogród, to zawsze coś mi się nowego spodoba i wszystko chce mieć. U mnie będzie taki ogród miszmasz, bo nie umiem się zdecydować by iść w jednym kierunku, bo wszystkie te roślinki takie ładne. Notatnik w komputerze też mam, piszę nazwę roślinki, wklejam zdjęcie i piszę co lubi, a co nie, bo tyle tego jest, że na razie nie pamiętam :oops: , ale mam nadzieję, że niedługo wejdzie mi to do głowy ;:14 .

Będę zaglądała i kibicowała, a i też jak ktoś mi jakąś nazwę kwiatka pisze to sprawdzam w necie jak wygląda :;230
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Any dziękuję za wizyte i zaglądaj kiedy tylko będziesz miał ochote. Mam nadzieję, że z czasem będzie co oglądać :)

Maja będę mieszkać niedadaleko Rudy więc będziemy miały do siebie blisko.

Halinko serdecznie witam w moim przyszłym ogrodzie :wit
Wszyscy są tu faktycznei bardzo mili, aż zdziwiona jestem, że tyle osób chce się dzielić swoim doświadczeniem i po raz setny pewno odpowiadac czasem na te same pytania początkujących.
Jeśli będziesz miała jakiekolwiek nadwyżki to ja oczywiście bardzo chętnie przyjmę ;:180 Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła się odwdzięczyć.
Kwiaty jednoroczne uwielbiam i mam w planach wysiać trochę nasionek. Mam tylko prpblem i złe doświadczenia z sianiem wprost do ziemi. W przeszłosci jak miałam okazję je siać ( co prawda na niezbyt urodzajnej glebie) to ciężko miały wyrosnąć. No i teraz kombinuję czy siać do gruntu bezpośrednio jak napisane czy bawić się z każdą sianiem wcześniejszym, pikowaniem itp.

kamcia Dziękuję za wizytę ;:196
Fajnie, że jest tu więcej początkujących, w grupie raźniej. Choć wiadomo każdy kiedys zaczynał. Te notatniki to faktycznei super rzecz, choć na razie mam wszystko popisane na setkach kartek w domu, w pracy- wszędzie :) Ja jakoś nie mogę zapamiętać tych wszystkich nazw, ale myślę, że jak powoli będę nimi zapełniać swój ogród to nazwy zaczną same wchodzić do głowy :)

Nawet nie macie pojęcia jak bardzo cieszą mnie Wasze wizyty. Mimo,że ( jak ktoś wcześniej zauważył :heja ) jeszcze nawet jednej roślinki nie posiałam-ale plany ambitne mam na niedzielę w tej kwesti. Dostałam już od Was tak wiele cennych rad, zaproszeń na kawę i propozycji oddania nadwyżek, że w cięzkim szoku jestem :tan

Dzięki i zapraszam częściej ;:180
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Witaj Agato o Kamilu.
Też wynajmuję dom-nie wiem jak długo ale to co włożyłam w "swój" ogród to nikt mi nie zabierze.Niestety nic dobrego Wam nie doradzę bo u mnie jest wielki misz - masz .Jak będziesz Agato miała ochotę zajrzeć to zapraszam do swojego ogrodowego wątku .
Wiem jedno w razie przeprowadzki będę chciała jak najwięcej roślin wziąść ze sobą.Właścicielce na pewno coś zostawię -czego nie dam rady wykopać.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Agatko aksamitki, o których napisała Halinka możesz śmiało siać wprost do ziemi bo to są takie kwiatki, które zawsze się "udają" :) i są nie do zdarcia :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jak już posiejesz, to w następnych latach same będą się wysiewać. Ja już nie sieję..wyrywam tylko te co w nadmiarze. ;:224
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta_S pisze:Agatko aksamitki, o których napisała Halinka możesz śmiało siać wprost do ziemi bo to są takie kwiatki, które zawsze się "udają" :) i są nie do zdarcia :wink:
Chyba że ślimaki zdążą zeżreć :;230 .Tak jak to się już zdarzyło u mnie i sąsiadki.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

Grazka Bardzo lubię zwierzątka i chciałabym je przyciągnąć do swojego ogrodu, ale czy na mojej liście były ślimaki, chyba nie :;230 Z drugiej strony lepiej jakby siedziały w jednym miejscu to nie będą zżerały całej reszty, tak się łudzę przynajmniej :)
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato o ślimaki się nie martw - u Ciebie nie ma takiej wilgoci jak u mnie.I następna sprawa mają gdzie iść bo nie tylko Ty będziesz (masz )ogródek z roślinami.U mnie naokoło sama trawa to szukają lepszych kąsków :;230 .
A zwierzęta lubię bo mam ich kilka nawet ślimaki-te co w akwarium zjadają glony .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agatko ;:167 u mnie aksamitki rosną bezproblemowo, nie zauważyłam, żeby je ślimaki atakował, a ziemia wilgotna :lol:
Ślimaków mam zatrzęsienie i to różnych, ale one u mnie wolą funkie :cry:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Kontakt:

Post »

U mnie tez sobie pewno jakiś przysmak znajdą :) Musze sprawdzić czy moje jaszczurki domowe gustują w ślimakach. Znając życie obok ślimaka przejdą obojętnie a kwiatka zeżrą :;230 jak zżarły mi liście storczyków w domu ;:223
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mój chciał mi włożyć jaszczurkę do orchidarium :D.
Fakt ślimaki są jak ludzie każdy w czym innym gustuje. :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga Wy macie w domu jaszczurki :? ciekawe zwierzątka domowe. :;230 Wolę takie co mają miękkie futerka ale inne po ogródku, zwłaszcza pożyteczne mogą sobie grasować. :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”