Wątek różany Atki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wątek różany Atki

Post »

Joasiu :wit
Jasmina trochę mnie zawiodła, ale może jak nabierze ciała, to nie da ciała :;230 i będzie kwitnąć i się ładnie prezentować.
Alutka :wit
Teraz i mnie New Dawn się podoba i mam nadzieję, że z każdym rokiem będzie lepiej :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Beatko w Nowym Roku,
Mnie też się bardzo podoba New Dawn ale u kogos u mnie nie może się zadomowic słabo rosnie i miała tylko chyba trzy kwiatki w zeszłym roku, poczekam jeszcze jak sie nic nie zmieni to muszę ją na jesieni przesadzić ,
czekam na jeszcze
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Joasiu :wit
Dokładnie tak zachowywała się u mnie początkowo New Dawn, po przesadzeniu radzi sobie dużo lepiej.

-- Pt 06 sty 2012 18:55 --

Teraz różyczka dla Tabi ze wspomnień z Sissinghurt ;:170
Nuits de Young
Obrazek

Obrazek

I z oddali
Obrazek

A ta mnie bardzo przypadła do serca, od pierwszego wejrzenia
Meg - cudownie prezentują się róże na ceglanych murach ;:108
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Beatko, :D pokazujesz piękne nieznajome. Można je kupić w Kraju. Jak się nazywa ta druga nieznajoma.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz moja następna różyca Abraham Darby
W pąku
Obrazek

I lekko rozwinęta
Obrazek

Róża ta nie kwitła zbyt obficie w tym roku, ale to był jej pierwszy roku u mnie, liczę na więcej w tym :D

-- Pt 06 sty 2012 19:15 --
majka411 pisze::wit Beatko, :D pokazujesz piękne nieznajome. Można je kupić w Kraju. Jak się nazywa ta druga nieznajoma.
Maju, podpisałam. Chyba, że nie o te pytasz. Pierwsz Nuits de Young, a druga to Meg (na murze i z bliska).
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ach, to taka nazwa Mag. ;:196
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Fakt, na tym murze wygląda bajkowo.

PS Czy Ty byłaś w Anglii na zwiedzaniu ogrodów z Martą? Wtedy może kiedy i Dzidka?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba w drugiej turze, bo nie z Dzidką, ale z Martą :D Było w każdym razie lepiej niż sobie wyobrażałam ;:108 Szkoda, że nie mogę pozwalać sobie co roku na takie wypady :cry:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wtedy, gdy jechała Dzidka, było wolne miejsce i mogłabym się załapać, gdyby nie ta cholerna praca :( :evil:
Żałuję do dziś.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p
Od: 31 lip 2009, o 22:07

Post »

Hejka! :)
oliwka pisze: Żałuję do dziś.
Żałuj córko, żałuj! :wink: :lol: Myślę że nastąpiłoby totalne różane odpłynięcie w Sissinghurst. :;230 Choć w Kiftsgate Court są różyce na drzewskach i to jakie! :shock: Ja też bardzo miło wspominam tamtą przygodę, zawsze to dobrze zobaczyć jak coś żywcem wygląda. Beaciorek ten Nuits de Young to yyyymmmmm, ghrrry, ghrrry. Sorrky, ja wiem że angielki są mniamniuśne i w ogóle, ale ogród pełen starych odmian róż uczy że niektóre rzeczy są nie do podrobienia i żadne ( i w tym miejscu Ania DS wali mnie mentalnie w czółko za godzenie w honor angielek ;:14 :wink: :lol: ) nowsze odmiany nie są w stanie z historyczkami konkurować. Nie ta barwa, nie ten zapach, nie te rozmiary!
Pozdrówka historycznymi zafascynowane
K. ;:214
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sie wie! (to do wniosku z postu Kasi). Może to zbyt górnolotne porównanie, ale tak jakby teraz budować katedry gotyckie. Tylko z różnymi nowoczesnymi udogodnieniami, coby dogodzić współczesnym (wiem, zagalopowałam się, bo niby jakie by mogły być udogodnienia w katedrach? :;230 , ale mam nadzieję, że mnie rozumiecie).

A na tamten wyjazd nie mogłam się załapać nijak. To była druga połowa czerwca, czyli czas, kiedy w szkole jest sajgon. Gdybym poszła i poprosiła o urlop bezpłatny, to by mnie mogła dyrekcja jeszcze oskalpować. A drugi raz oskalpowałoby mnie szanowne koleżeństwo, które musiałoby odwalić za mnie całą robotę.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oliwka pisze:Wtedy, gdy jechała Dzidka, było wolne miejsce i mogłabym się załapać, gdyby nie ta cholerna praca :( :evil:
Żałuję do dziś.
Może jeszcze się coś trafi :D W każdym razie warto :tan To była super przygoda ;:138
Kasiu, historyczne też zaczynają mnie kręcić ;:224
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

oliwka pisze:jakby teraz budować katedry gotyckie. Tylko z różnymi nowoczesnymi udogodnieniami, coby dogodzić współczesnym
Specjalne wejście od nawy bocznej a tam dyskretny kibelek z możliwością łączenia się z siecią. :wink: :lol: :;230 Na posadzce samej nawy "wykładzina targowa" idealna do sprzątania. :;230 A zabytek to w ogóle porządnie odnowiony - na glanc znaczy! Rozumiem o co chodzi hodowcom w tych wszystkich, bajkowych, zamkowych itp., mam jednak wrażenie że do pełnego sukcesu to jeszcze sporo brakuje.
A co do terminu kwitnienia róż i Twojej pracki szkolnej to rzeczywiście masz przechlapane. :? No chyba że zdecydujesz się nosić perukę na miejscu bo skalpie. :wink: :lol:
Pozdrówka różane
P.S. Aciorek, Ty wpadniesz jak solidna renkloda w kompot! Ja mam na Ciebie czuja. :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Tabaaza pisze:Sorrky, ja wiem że angielki są mniamniuśne i w ogóle, ale ogród pełen starych odmian róż uczy że niektóre rzeczy są nie do podrobienia i żadne ( i w tym miejscu Ania DS wali mnie mentalnie w czółko za godzenie w honor angielek ;:14 :wink: :lol: ) nowsze odmiany nie są w stanie z historyczkami konkurować.
Ale trafiłam!
No, to masz prze.... ;:14
Żartuję oczywiście :lol:
Wiadomą sprawą jest, że różom historycznym nie dorówna żadna nowa róża.
Angielki są mniamniuśnie dla mnie tylko dlatego, ze są mniejszych rozmiarów i mogę ich wcisnąć dużo więcej niż starych róż, do tego powtarzają kwitnienie.
Austina podziwiam także za to, że wolał róże w starym stylu i odbiegł swego czasu od kanonów mody różanej. To dopiero po jego różach powstały róże nostalgiczne, romantyczne i tym podobne dzieła. Starych róż też mi przybywa, obsadzam nimi namiętnie każdy większy wolny obszar w moim ogrodzie :lol: , wyprowadzając przy tym do innych ogrodów róże wielkokwiatowe ;:224
Awatar użytkownika
Tabaaza
100p
100p

Post »

AniaDS pisze:Starych róż też mi przybywa, obsadzam nimi namiętnie każdy większy wolny obszar w moim ogrodzie :lol: , wyprowadzając przy tym do innych ogrodów róże wielkokwiatowe ;:224
Sprytnie. :wink: :lol: Druga młodość mieszńców herbatnich i innych floribund. :lol: Ja się niczego nie pozbywam, bo u mnie wszystko ginie z powodu przestrzeni, każdy krzaczor na wagę złota. Ale A-tka to Cię doskonale zrozumie, problem gumowego ogrodu jest jej dobrze znany. :;230
Pozdrówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”