Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

Claudio, no to mnie zaskoczyłaś, bo cały czas myślałam, ze ty jesteś z 20 lat młodsza niż w rzeczywistości, najwyraźniej musisz być w duchu nastolatką. :)
Dziś zakupiłam w casto misy, żeby mieć w co powkładać roślinki na ten nowy kwietnik. Przyznam, ze na parapecie się zrobiło luźniej. ;:108 Oczywiście nie ma opcji, żeby teraz cokolwiek przesadzać już. Zostały mi jeszcze do posadzenia szczepki od mniodkowej, a dokładnie scundapsusy i filodendrony, no i oczywiście fikusy, choć nie mam koncepcji, gdzie je postawić, chyba u teścia, bo tam ciut więcej światła.
Roślin w casto dużo nawet, ale jakieś takie zaniedbane i drogie. Zatrzymałam się na chwilkę przy steafnotisie kwitnącym po 20 zł z groszami, ale zrezygnowałam, bo pewnie zimą miałby za ciemno i tak. Jednak pachniał cudownie. ;:108
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka szkoda że u mnie nie ma casto... ja bym na pewno stefanka zaraz kupiła bo męczę moja kolezankę żeby mi dała kawałak stefanka a ona ciągle ze zamały ;:99 a pozakręcany juz i duży jak nie wiem co więc juz nie chcę się prosic. Jak nic się nie zmieni to na swieta będę w łodzi i tam moze ze dwa dni po św to normalnie taki nalot Jagoda zrobię na sklepy tego typu ze ci mówię :heja
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czasem czuję się na 20 a czasem na 80 z hakiem.
Co do kwiatów to nowe zakupy dopiero na wiosnę. :) :wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - ja swojego banjamina trzymam - jednego w salonie na południowym słońcu - rośnie pięknie ;:108 drugiego - mniejszego - na parapecie wschodnim - też rośnie :roll: jemu to chyba wszystko pasuje, więc gdzie nie upchniesz tam będzie ok, byleby nie przekręcać i nie ruszać :uszy

Stefanoisa to ja widziałam w Tesco w weekend - piękny był, ale miał osłonkę ceramiczną i w związku z tym cena... 34,99 ;:223 a był już prawie w moim koszyku... ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, ostatnie, czym dysponuję to południowe okno :wink: Musi być wschodnie, ale skoro u ciebie na wschodnim daje radę, to może i da radę u mnie. Póki będzie mały to może obejdzie się bez przekręcania, ale jak urośnie, to nie jestem taka pewna, bo raczej do doniczki przyściennej się nie zmieści. ;:224
Claudio, ja również do wiosny odpuszczam, no chyba, ze będą za darmo rozdawać. :;230
agucha, tyle tylko, że teraz w sklepach głównie gwiazdy betlejemskie i grudniki, a po świętach, to będą inwentury :;230
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

bardzo fajny kwietnik ,ja mam nadzieje kiedys sprawie sobie taki do sufitu rozporowy, no ale to pieśń przyszłości. Powodzenia z gwiazdą betlejemską. A co do storczyków to mojej teściowej rosną zawsze jak szalone, kwiatów mają tyle że każdy myśłi że to sztuczne, aż się doniczki pod ciężarem przewracają i ona włąsnie je trzyma non stop w wodzie. Zimą czas od czasu je przesusza ale w ciepłe miesiące mają cały czas wode w podstawce. ja robię tak samo i nie mam z nimi problemów :D
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Jagódko bardzo dziękuję.
Męczyło mnie to, ale sie udało, mam swoje imię i swoje lata.
Pozdrawiam Iwona (nareszcie)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

o rany! zamroczona byłam ;:14 Jagoda -sorki - ja mam południowe i północne okno ;:108 a nie jak napisałam - wschodnie ;:223 ale myślę, że na wschodnim benek także sobie poradzi :uszy
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagoda kwietnik CUUUUDO !!! A jeśli chodzi o benki to naprawdę grzeczne roślinki poradzą sobie wszędzie ! Tylko postaw w jednym upatrzonym miejscu i nie przestawiaj !!! Benki tego nie znoszą ! Sama zobaczysz jaki wdzięczny będzie za jedno miejsce !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidko, postaram się tego benjamina nie ruszać przynajmniej dopóki będzie w doniczce przyściennej, a potem najwyżej zrobię tak, jak radziła Anjja, że zaznaczę czymś doniczkę, żeby ją zawsze móc ustawić w takim samym polożeniu, bo przecież czasem trzeba okno umyć albo odkurzyć. :wink:
mniodkowa, skoro u ciebie na północnym dał radę, to na wschodnim chyba tez sobie poradzi, oby. Jednak chyba z sadzeniem do doniczek wstrzymam się do przyszłego tygodnia, bo w sobotę robimy 40 męża, więc będzie dużo innej roboty.
Iwonko, bardzo się cieszę i widzę, ze ty jesteś bardzo zadowolona z tej przemiany, to najważniejsze. ;:108 Najlepsze jest to, że mając cię za młodszą zawsze mnie ciągnęło jednak do ciebie. Widać podświadomie wyczuwałam, a raczej odczuwałam czytając, co piszesz i jak piszesz. :)
mika, ten kwietnik to konieczność już prawie była, bo miałam dość przekładania kwiatków w tą i z powrotem podczas wietrzenia. U mnie rozporowy nie ma racji bytu, bo mam prawie trzy metry wysokości mieszkania, chociaż było więcej, ale sufit mąż obniżył, ile się dało.
Po twojej wypowiedzi odnośnie storczyków w wodzie chyba zacznę to stosować, jak moje keiki podrosną. ;:108

Mojej gwieździe tanim kosztem przystroiłam doniczkę.
Obrazek

Grudnik z polomarketu kwitnie, odpukać. Na opakowaniu napisali, żeby podlewać często niewielka ilością, więc chyba będę zraszać ziemię tylko co dwa dni, jak to robię z fikusem pumilą
Obrazek

A ten z targu paskud ani myśli, a tu już początek grudnia :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

I znowu spojrzałam na Twoją Gwiazdę Jagódko i pomyślałam, żeby sobie też taką sprawic. ;:224
Już nawet ostatnio trzymałam jedną w ręce, ale w ostatniej chwili odstawiłam. Coś mi jednak mówi, że chyba
przy kolejnej okazji jednak się na nią skuszę. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ja ja gwiazdom mówię zdecydowane "nie"! :evil:
ale Twoja to piękna ;:108 wszystkie piękne, ale ja i tak im mówię "nie" :;230

Jagoda z tym podlewaniem grudnika uważaj, bo ja z doświadczenia powiedzieć mogę, że podlewanie co 2 dni może... ukatrupić ;:223 ja co 3 dni serowałam delikatne podlewanie memu stojącemu na wschodnim oknie i ten się pomarszczył :evil: oczywiście ponad tydzień posuchy miał i wrócił do siebie ale fakt jest faktem, że żaden mój grudnik nie lubi zbyt dużo wody... ot takie spostrzeżenia :uszy

Ale kolorek zakupionego to i piękny ;:138 chyba właśnie takiego mam i ja ;:108 A ten drugi za to ma piękną osłonkę i też wygląda ładnie ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elciu, ja podchodzę do tej gwiazdy jako do ozdoby na święta, kupiłam niedrogo w biedronce, więc jak padnie, to jakos przeżyję, a jak przretrwa, to jeszcze lepiej.
mniodkowa te dwa dni, to tak rzuciłam z kapelusza, ale to może nawet będzie co trzy dni, a ilości znikoma, tyle co dwa psiki ze spryskiwacza, byle ziemię zwilżyć.
Białego grudnika podlewałam solidnie i rzadko, a efekt - pączki spadły. :(
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Ja się już na grudniki nie skuszę raczej - ale Twój bardzo ładny :)
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Jagódko ..bardzo ładna gwiazda, pięknie przystrojona w kolorze świątecznym. ;:63 . Lubię ją mieć na święta jak i grudnika. Szkoda tylko że te ostatnie takie grymaśne, choć widzę że twój z polomarketu pięknie kwitnie. Gwiazdę także sobie kupię, i wcale nie będę dążyła aby przetrwała do przyszłego roku. Za 8-10 zł nie warto a to choćby z tego powodu że jak nie kwitnie to mi się nie podoba. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”