Ogród Ani :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Ani :)

Post »

Szkoda , że to tak daleko , też bym przyjechała.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu chciałabym, ale nie jestem pewna czy się uda, ja dostosować muszę się do pracy męża, a on pracuje nawet w święta weekendy, zależy jak mu wypadnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu piękna wyprawa, uczta dla oczu i dobrze,ze je wstawiłaś u siebie bo dzięki temu możemy i my popatrzeć.
Tylko brać przykład i robić takie cudne zakątki u siebie.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Ola może i daleko ale wrażenia niezapomniane :)
korzo_m do maja jeszcze daleko czas pokaże jak będzie :) niestety ja też jestem uzależniona od narzeczonego bo nie mam "pozwolenia" na samochód :;230
christinkrysia możesz oglądać ile chcesz ;:108 oj tylko z miejscem będzie problem bo ten ogród zajmuje powierzchnię jednego hektara :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie lubię "małpować" tak od kropki do kropki ale jakiś mały kącik czemu nie ...
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Krysiu inspiracji można szukać wszędzie :D u Ciebie podobają mi się te białe kwiaty i może taką rabatkę stworzę bo mam tych kwiatków białych trochę :D
Pozdrawiam Ania
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu, przygnało mnie z wiadomego powodu. Widać dobrze, jak bardzo cieszy Cię ogród, nowe roślinki, nowe kolorki,sama radość doskonała.Też nie przepadam za iglakami. Niektórzy pokazują już wiosnę w swoich ogródkach. Tej zimy!A u Ciebie?
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Kingo miło, że zawitałaś do mnie ;:196 u mnie jak na razie to tylko krokusy pokazały się i żonkile nieśmiało wychodzą a i jedna piwonia się pojawiła a tak poza tym to wiosny nie zaobserwowałam w moim ogrodzie z czego się nawet cieszę bo nie chciałabym już w grudniu mieć ściętych przez mróz roślinek. Na wszystko jest odpowiedni czas na kwitnie też więc chociaż mi się tęskni do wiosny bardzo to będę zadowolona jak te roślinki na razie odpoczną ;:108
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Cały wątek przeszłam i jestem pełna podziwu dla Ciebie. Śliczne ostróżki, irysy, orliki... Zapowiada się pięknie w Twoim ogrodzie. Szkoda,że nie zrobili kanalizacji, bo wiosną spełniłabyś swoje marzenia. So cienia posadź rododendrony i azalie. Piękny ogród sie zapowiada u Ciebie. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Xellos
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 11:41

Post »

Obrazek

To mnie zaciekawiło, fajny ten niebieski pasek :) Gailardia ładna. Jak mnie nie nabił sprzedawca w butelkę to za rok też będę mieć :)

A co do ostróżek, to sadź takie bylinowe, długowieczne. One u mnie kwitły 2 razy w pełnej okazałości, i zabierały się za 3 raz ale sezon się skończył :)

Ogólnie klimatycznie u Ciebie w tym ogródku, nastrojowo :wit
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł :)
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Tosia1 dziękuje za odwiedziny ;:196 staram się tak coś z tego kawałka ziemi wyczarować,żeby było się czym pochwalić ;:108 na wiosnę planuję zrobić rabatę w cieniu , może widziałaś na jednym zdjęciu jest taka pusta przestrzeń i tylko na wiosnę zarasta stokrotkami a ja wolałabym jakieś inne roślinki tam posadzić :D mam jeszcze wolne miejsce pod dębem i tam mam zamiar posadzić hosty i ewentualnie żurawki jak się do nich przekonam :;230
Xellosdziękuje za odwiedziny ;:196 życzę Ci żeby ta Twoja gailardia zakwitła i żeby sprzedawca Cię nie oszukał, a jeśli nie będziesz jednak jej miał w swoim ogrodzie to podeślę Ci nasionka :D co do ostróżek to mam kompletnego bzika na ich punkcie i na parapecie już rosną i przygotowują się do sezonu ładne i już spore sadzonki :tan ogólnie to ja za bylinami jestem z jednorocznymi to jest za dużo zachodu :)
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu święta za nami, jeszcze kilka dni starego roku - zacznie sie rok 2012 i odliczanie dni do wiosny.
Piszesz,że pomyślałaś o białej rabacie - Aniu przy nasadzaniu bardzo ważne jest aby rozmieszczając na niej rośliny dokładnie przemyśleć termin kwitnienia i to czy dana roślina po przekwitnięciu nadal zdobi czy raczej szpeci bo wtedy nadaje się tylko i wyłącznie jako drugo-planowane nasadzenie lub jeszcze głębiej.
Pozdrowienia i ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

christinkrysia dziękuje za cenne rady na pewno się przydadzą ;:196 ostatnio kupiłam sobie styczniowy numer "Działkowca" i jest tam ciekawy artykuł o bieli w ogrodzie i nawet jest ściągawka z roślinek jakie posadzić i pora kwitnienia:) w szkole uczyli, żeby nie ściągać ale tabelka z porą kwitnienia się przyda :;230 a i trochę popatrzę jakie ty Krysiu posadziłaś u siebie roślinki :D
Z chęcią to bym już dzisiaj wzięła łopatę i coś podziałała w ogrodzie bo u mnie termometr pokazuje 9 stopni na plusie :D wczoraj zeszłam do piwnicy aby zobaczyć moje roślinki i jakie było moje zdziwienie i przerażenie, że mój pierwiosnek Viali ma już 10 cm:( w grudniu:( co ja z nim teraz zrobię :cry:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Witaj Aniu usiadłam dzisiaj rano do kompa i wreszcie zwiedziłam dokładnie Twój ogród. Jestem zachwycona ogrodem i roślinami, a szczególnie ostróżkami. Umiesz na zdjęciach przepięknie oddać piękno kwiatów. ;:138
Dlaczego pierwiosnka Viali trzymasz w piwnicy, czy tak Ci doradzono przy kupnie?. Ja posadziłabym go jesienią w jakimś zacisznym miejscu i dobrze okryła.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Tego pierwiosnka dostałam od koleżanki z forum, która mieszka w Irlandii i tak mi poleciła, żebym go sobie wsadziła w doniczkę i żeby miał wilgotno bo on tak lubi i tak zrobiłam na wiosnę, potem go przesadziłam na rabatkę ale chyba tam miał za sucho więc go wsadziłam znów w doniczkę bo bardzo mi zmarniał i na wiosnę go znów wysadzę tylko na północną stronę ogrodu, gdzieś koło studni bo tam jest wilgotno :D a tak kwitł mi w tym roku , dodam że dwa razy bo raz w domu na parapecie a potem na rabacie :D

Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”