Pozytywnie zakręcona cz. 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pozytywnie zakręcona cz. 2

Post »

Ale maluszek, ona jest jeszcze mniejsza niż moja :shock:
U Ciebie na pewno będzie ładnie rosła :tan ;:138
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Gosiu musiałam kilka razy popatrzeć na twoją kruszynkę.
Gdzie kupuje się takie maleństwa :?:
Zbioróweczka piękna ;:63
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosi, podziwiam Cię za odwagę. Ja bym nie podjął się jeszcze wyzwania z taka kruszyną. Mam nadzieję że Tobie się uda.
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
dorotka_kk
50p
50p
Od: 22 wrz 2011, o 18:39

Post »

Dzień dobry!
maleństwo cudowne!
Chciałabym mieć takie, ale strasznie się boje, że nie dam rady :oops:
Jak często należy moczyć takiego skrzata?
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepraszam, że dopiero teraz ale jakas choroba się do mnie przyczepiła i dupa blada,,,,
Na chwilkę więc jestem...
katarzynka575 no taka maleńka pannica... muszę ją wychować co zrobić.. Tak talerz na jajko jest jak talerz kosmiczny :;230 ale jaki praktyczny... w czym umieścić maleństwo ? Pytanie zasadnicze... W kieliszkiu się utopi, bo jest zagłęboki. A taki talerzyk akurat, bo jest płytki. Nalewam mu odrobinkę wody - nie tak dużo, żeby się nie ześlizgnęło moje biedactwo i tak sobie ładnie stoi... ;:170
lucynaf no cóż zobaczymy - zręczne rączki są wskazane - coś o tym wiem ;:224
Filigranowa27 nina1611 justus27 ;:196
dudus327 ;:196 Twoja to jest gigant przy mojej :;230 zdradzisz mi sekret uprawy Twojej małej "wielkiej" Vandzi?
Alusia61 ;:196 Ja maleństwo kupiłam na allegro... Miało długą trasę ale było tak zapakowane i przystosowane do podrózy, że dojechała... Teraz proszę trzymać kciuki za kolejne korzonki... i cm więcej wzrostu...
tom_mix odwaga to za dużo powiedziane... Mąż powiedział - bierzemy....damy radę. Ja też mam nadzieję, że mi się uda ;:167
dorotka_kk ;:196 no tak maleństwo - a tak włąsciwie to niemowlak... Obawiam się, że coś może pójść nie tak jak trzeba... ale staram się... Może powinnaś mieć troszkę większą roślinkę na początek, żeby sprawdzić czy dasz radę... Ja moczę malucha tak 2-3 razy w tygodniu - 10 godzin...Moczenie to tutaj za dużo powiedziane ... Dla takiego malucha kropla wody to już jezioro..... ;:196
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu wody troszkę żeby się panienka nie utopiła w tym maleńkim talerzyku, ale by było :roll:

To już talerzyk na jajka masz, to teraz wysiaduj tą swoją kruszynką :wink: :;230
Awatar użytkownika
kambodza5
50p
50p
Od: 9 sie 2011, o 16:00

Post »

Powodzenia w uprawie wandy ;:108
Moje Wątki
zapraszam :wit
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Gosiu, oczywiście że zdradzę ci sekret :)
To tak - zanim udało mi się znaleźć wspólny jerzyk z moim maleństwem bywało różnie ale odnalazłem super receptę . Podlewam moja tak co 4-3 dni wodą destylowaną przez kilka godzin a nawozu to tak tylko mini mini i bardzo rzadko bo korzonki nie cierpią soli ( raz podlałem kranówą i zaczerniał mi jeden korzonek) . Wodą podlewam tak ok 30 -35 stopni C a trzymam ją w takim kieliszku jak na leki. Od niedawna ten kliszek wstawiam do takiego większego ( takiego jak do wina ) z małą ilością wody na dnie . I tyle - taka opieka sprawiła że korzonki super rosną i nawet nowy listek :tan
Mam nadzieję że cię nie zanudziłem wykładem :;230
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ludzie jakie to maleństwo, toż to noworodek.
Powodzenia w uprawie. ;:108
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

katarzynka575 tak będę wysiadywała maleństwo :;230
kambodza5 Petra Joane ;:196
dudus327 dzięki za wykład.. tylko chyba dzisiaj wolniej myślę -jestem na antybiotyku więc mi wybacz...więc żeby była jasność : Trzymasz ją w w kieliszku takim na leki (no moja to chyba by tam wpadła... :;230 ) a i ten kieliszek masz w większym z odrobiną wody na dnie, żeby była lepsza wilgotność? Powiedz, że dobrze zrozumiałam ;:224 Ja mam moją na takim talerzyku na jajko bo jest dosyć płaski i korzonki sobie leżą a jak wleje kroplę wody ;:224 (dosłownie - bo inaczej vandeczka mi utonie) to wiem, że mi się cała nie unura :;230 Na razie nie dodawałam jej nawozu - sprzedawca powiedział, że tak raz na 2 tygodnie....ale to nie wiem muszę zobaczyć ile w tą kroplę wody dolać.... ;:132
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu przy takiej ilości wody to odżywkę tylko pokaż swojej Vacdeczce albo daj jej ją powąchać i chyba wystarczy :wink: :;230
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

Gosiu, dobrze zrozumiałaś :) Ale to też trochę moja wina bo chciałem ci napisać jak najwięcej i chyba sam się w tym pogubiłem :;230
To toja jest naprawdę maleńka :shock: ;:108
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

katarzynka575 tak dam jej powąchać i będzie miała dosyć :;230
dudus327 byłam w Twoim wątku i upewniłam się, że wszystko zrozumiałam ;:196 Ja czekam na takie opisowe wiadomości odnośnie vandeczek... pisz mi tak więcej :;230 wszystko będę czytała, jak coś wprowadzisz nowego do Vandzi to mi też powiedz zaraz dobra :uszy
A idąc Twoim przykładem w mieszkanku vandzi zrobiłam tak, że w miejscu gdzie jest vandzia siedzi sobie maleństwo a na zewnątrz talerzyka wlałam wodę, żeby było parowanie lepsze...
A najlepsze z tego wszystkiego, że vandzia stoi na parapecie nad kaloryferem, zeby miała ciepło i wczoraj miała moczenie - czyli dostała swoją kroplę wody... a jak przyszłam z pracy to ta kropla prawie cała jej wyparowała :;230 nie ma więc nawet opcji, zeby się utopiła :;230
W końcu rozkwitło mi dendrobium :tan Sabotek jeszcze nie ;:224
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p

Post »

To dawkowanie wody masz jak by to powiedzieć z głowy - kropelka wystarczy na cały dzień :;230
na razie robię wszystko tak jak Ci opisałem a jak coś tam będę modyfikował to cię poinformuję ;:108

Super, że dendrobium rozkwitło :tan
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Tak kropelka wody wystarczy - ale wczoraj pierwszy raz użyłam nawozu... Namęczyłam się okropnie. Idąc przykładem dudus327 ;:196 dama Vandzi trochę cieplejszą wodę do kąpania (kropelkę) a nawóz dodałam wyrzymając kropeleczkę z ręcznika papierowego wcześniej umoczonego w wodzie z nawozem.... ;:132 no i się pławiła... moja miniatureczka..
A sabotek... jeszcze w pączku ;:223
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”