Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Iwonko...witaj. ;:196 . Ciemierniki należą do moich ulubionych. Te białe akurat kwitną o tej porze kiedy mnie mało na działce i mało je widzę i mogę podziwiać. Ale mam też takie co kwitną wiosną. Niemniej z jednych i drugich bardzo się cieszę. :tan . Ciekawe jakie ty kupiłaś. :?:

Jagódko...mniej czasu na pracę domową, ale więcej na podglądanie innych. A ze mnie odgapiara że ho, ho...zaraz się o tym przekonasz. :;230

mniodkowa...Jagoda dobrze prawi, tylko jak zobaczy odgapiony ;:224 . Eee...chyba mi ;:64 nie spierze. ;:224

Sylwio
..witaj. :wit . Idź za moim przykładem..czyli dwa w jednym.. :;230 . A tak na poważnie. Byłam wczoraj na działce..cieplutko było. Dziś już pewnie bym nie pojechała i kawki na działce nie wypiła. Dziś już za zimno.

Elu- elcia1974...witaj. ;:196 . Bardzo się cieszę że zajrzałaś. :tan . Myślę że połączony wątek będzie się równie podobał . ;:108

Elu-mamusia 45...bardzo, bardzo się cieszę , następna znajoma dusza. ;:196 . Mam nadzieję że będziesz zaglądać częściej. :tan

A oto mój stroik...nie dorówna Jagódkowemu ale to mój pierwszy. Własnoręcznie wykonany.... ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu, piękny stroik. Dekoracja domowa, bo widzę roślinki nie lubiące ogrodu. Ładny.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu - in plus to połączenie działki i parapetu. Stroik przepięknie Ci wyszedł ;:138
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

haha faktycznie deja-vu :shock: :;230 ale to nic, mi się podoba bardzo taka kompozycja ;:108 sama muszę odgapiać super pomysły, bo ja to glowy nie mam do takich rzeczy ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Zenia w tym stroiku masz taką roślinką , o którą pytałam jak się nazywa. Ty miałaś odchryzantemować umysł i przypomnieć nazwę :roll: .
Jeszcze przypominasz?? :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Zeniu, twoja kompozycja jest prześliczna i naprawdę świetnie połączyłaś kolory, wzory i kształty liści. To zestawienie wygląda bosko ;:63 chyba powinnam iść do ciebie na korepetycje. ;:224
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Zeniu wreszcie dotarłam do ciebie , bo mam czas na spaceru po tak pięknych ogrodach . Twój jest szczególnie kolorowy :wit
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu :wit ostatnio pisałam, że jak będzie ciepło to jeszcze twoje ciemierniki zakwitną no i zakwitły a jakie są piękne :shock:. Również chryzantemki ładne i niezmrożone. Podziwiam twój talent, śliczny i pomysłowy stroik zrobiłaś. ;:138 :D
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Cudne róże, czerwone chryzantemki i stroik.
Widzę, że uciekłaś z doniczek do ogrodu, ja odwrotnie mam trochę ogrodu w doniczkowych.
Co do zawilca to nie mam pojęcia dlaczego mi nie kwitnie, przesadzałam, nawet w donicy był i nic, nie kwitnie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu, Kasiu, Aguś..dziękuję. ;:196 . Mnie także podobają się wszelkie kompozycje kwiatowe...ale. Do tego nadają się raczej doniczki szersze...a u mnie parapety wąskie. ;:224 . Tak więc z kompozycjami muszę dać sobie spokój. Tą jedną wyeksponowałam na kuchennym stole bo akurat jest przy oknie. :tan
kohleria pisze: Ty miałaś odchryzantemować umysł i przypomnieć nazwę :roll: .
Jeszcze przypominasz?? :wit

Tesiu
...jeszcze... :oops: ;:223

Jagódko...cieszę się że ci się podoba. Z tymi korepetycjami...he, he przecież to twoja szkoła. :;230

Zosiu_sangwinaria..witaj. Cieszę się że do mnie zajrzałaś i że ci się podoba. :tan

Irenko...sprawdziły się twoje słowa. ;:196 . Bardzo się ucieszyłam z ciemierników że zakwitły. Boję się tylko bo dzisiaj u mnie była mroźna noc i zapowiada się następna. Szkoda by było tych pozostałych pączków jakie były jeszcze nie rozwinięte. Choć właściwie ciemierniki są dość wytrzymałe na niskie temperatury. Jutro być może pojadę to obadam co i jak.

Claudio...ja zawsze na zimę aby nie tracić kontaktu z kwiatkami i ziemią w której bardzo lubię grzebać... :;230 , przenoszę się na doniczki. Co do twojego zawilca...nie wiem jak długo go masz :?: . Mnie także pierwszego roku nie kwitł. I staraj się go już nie przesadzać. ;:108

Dziś moja fuksja za 2 zł..... :;230 ..nawet kwitnąca. Co prawda paroma kwiatkami, ale zawsze coś. :heja . Tylko coś mi się wydaje że będzie cud jak uda mi się ją przezimować.

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zeniu tak wygrabiasz liście że nie widać że mamy jesień, ani listeczka nawet na rabatkach. Ładnie kwitną chryzantemy i bardzo cieszą oko w te jesienne dni. ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU.....gdzie w Kaliszu fuksje po 2 zł......byłam dzisiaj....będę w przyszłym tygodniu, może bym się załapała ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, a nie myślałaś, żeby fuksję przezimować w domku na działce? Na pewno lepiej niż w ciepłym mieszkaniu w bloku. W domku chyba masz temperaturę powyżej zera? Niestety trzeba by pewnie raz w miesiącu podjechać i ją trochę podlać... :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju...wygrabiałam ;:108 ale już tego nie robię. Resztę co spadło wygrabię wiosną. Sezon działkowy u mnie zakończony...prawie. :;230 . Stale tak myślę i stale coś mi się jeszcze przypomina. ;:224

Krysiu...fuksję kupiłam w Castoramie. Były jeszcze na zewnątrz, na regałach. Sama jestem ciekawa czy jeszcze tam trzymają :roll: . Już druga noc niestety mroźna. :wink:

Jagódko...w domku na działce trzymać fuksję się nie da. Nigdy nie mierzyłam tam temperatury. Jednak domek nie ocieplony, podejrzewam że spada poniżej zera. :wink: Poeksperymentuję w domu, w jednym pokoju będzie kaloryfer zakręcony przez całą zimę... :;230 . Mimo to nie wiem czy się uda bo temp w granicach 17-20. Coś czuję że będzie cud jak mi się uda. ;:7

Ostatnie jesienne fotki, choć dziś po mroźnej nocy już tak pewnie nie wygląda. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moja szalona lilijka. :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, życzę powodzenia w takim razie, choć te 17-20 stopni to może być jednak za ciepło.
Może jednak na parapecie przy oknie w takim chłodniejszym pokoju się uda. :uszy
Ja dziś po 7 wypadłam na balkon w kurtce założonej na piżamę i zabrałam na klatkę te sadzonki, które miały wylądować w skrzyni. Niestety mąż nie ma czasu jej skończyć.
Resztę tzn hortensję i donice z cebulkami ociepliłam jak się dało i zobaczymy, co będzie dalej. U nas rano było minus 5 przynajmniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”