Rogoogrodnik - moje nieśmiałe początki
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rogoogrodnik - moje nieśmiałe początki
Z cyklamenem ;). Piątku, przyjdź i daj odetchnąć Eliellap75 pisze: z cyklanemem.

Moja perovskia (w donicy) została zapomniana przez podlewacza urlopowego i już nie kwitnie, a szkoda

- ellap75
- 200p
- Od: 5 lip 2010, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest piękna, niebieski kolor zawsze jest mile widziany w ogrodzie. Ciekawe jak przezimuje? Okrywasz ją? U mnie chyba nie wyrośnie 

Ela
Moje bagno
Moje bagno

- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u mnie jeszcze nic nie zimowało
Pervskija wpadła mi w oko w ogrodzie mojej szfagierki, ma już bardzo ładnie rozkrzewine rośliny, muszę się jej doradzic czy coś z nimi specjalnego robi, ale raczej myślę że nie

Pervskija wpadła mi w oko w ogrodzie mojej szfagierki, ma już bardzo ładnie rozkrzewine rośliny, muszę się jej doradzic czy coś z nimi specjalnego robi, ale raczej myślę że nie

- ellap75
- 200p
- Od: 5 lip 2010, o 13:26
Moja koleżanka kopczykuje. Strasznie lubię takie śródziemnomorskie klimaty: perovskia, lawenda, szałwia.... Chciałam je mieć wokół trasu. Niestety one lubią ciepłą, dobrze zdrenowaną zasadową glebę a ja mam kwaśne bagniste torfy. Pierwsza padła szałwia, potem macierzanki, ostały się tylko 4 krzaczki lawendy na wzniesionej rabacie z kawałkami siporeksu w środku 

Ela
Moje bagno
Moje bagno

- rogo
- 200p
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
Witaj
Właśnie obejrzałem Twój ogród
1. rośliny super
2. pies kapitalny i uroczy
3 dom - śliczny
4. Ogród będzie rewelacyjny
Dużo przemyślanych zakupów, ciekawe rozmieszczeni. Będę częściej zaglądał i śledził postęp prac
Powodzenia
Grzegorz
Właśnie obejrzałem Twój ogród
1. rośliny super
2. pies kapitalny i uroczy
3 dom - śliczny
4. Ogród będzie rewelacyjny
Dużo przemyślanych zakupów, ciekawe rozmieszczeni. Będę częściej zaglądał i śledził postęp prac
Powodzenia
Grzegorz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Robert widzę że jesteś też z kuj .pomorskiego bardzo się cieszę że trafiłam na Twój wątek , ogród bardzo piękny zadbany pięknie wyszły Ci te rabaty z żurawkami i hostami.
Genia
Genia

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Jestem pod wielkim wrażeniem po obejrzeniu Twojego zakątka @rogo. "całkowitym "lajkonikiem"" - do tego co zobaczyłem wcale mi nie pasuje!!
Psiak jest SUPER!! Trawnik i wrzosowisko również!!
Psiak jest SUPER!! Trawnik i wrzosowisko również!!
Jak Ty to robisz, że Ci chwasty nie rosną...? ;)
Piękne to poletko żurawinek... masz dobrą rękę...
Biorąc pod uwagę rozmach, z jakim robisz zakupy ogrodowe, ogród będzie niedługo kompletnie urządzony.
podoba, podoba... tylko od patrzenia się zmęczył ;)
- rogo
- 200p
Geniu, Grzegorzu - dzięki za odwiedziny
Piotr - chwasty rosną jak wszędzie, dodatkowo dwie strony działki graniczą z chwastowiskami z których różne chwaściory się sieją, rabata z żurawkami jest przykryta agrowłókniną, przy tarasie nie ma włókniny, ale tam ziemia była praktycznie całkowicie nawieziona i jakoś tam wiele chwastów nie wyłazi, zastanawiam się jeszcze czy kłaśc włókninę na nową rabatę - powoli widzę plusy i minusy tego rozwiązania, ale chyba częściowo przynajmniej przy płocie ją zastosuję.
Jeszcze nowa rabatka w słońcu:

Piotr - chwasty rosną jak wszędzie, dodatkowo dwie strony działki graniczą z chwastowiskami z których różne chwaściory się sieją, rabata z żurawkami jest przykryta agrowłókniną, przy tarasie nie ma włókniny, ale tam ziemia była praktycznie całkowicie nawieziona i jakoś tam wiele chwastów nie wyłazi, zastanawiam się jeszcze czy kłaśc włókninę na nową rabatę - powoli widzę plusy i minusy tego rozwiązania, ale chyba częściowo przynajmniej przy płocie ją zastosuję.
Jeszcze nowa rabatka w słońcu:

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Robert widzę że powoli zaczyna kurczyć się trawnik ? kiedyś w moim ogrodzie 1/2 ogrodu zajmował trawnik a teraz zostały 2 male skraweczki .
Genia
Genia

- rogo
- 200p
Geniu - będzie się mono kurczył, na wiosnę muszę wymyślic rabatkę z północnej strony działki - dzisiaj jest tam tylko jedna roślinaka
do gruntownej przeróbki jest też częśc południowej rabatki, która powstawała jako pierwsza a teraz przestała mi się podobac
do gruntownej przeróbki jest też częśc południowej rabatki, która powstawała jako pierwsza a teraz przestała mi się podobac
- rogo
- 200p
częśc rabaty "do przeróbki" zaznaczyłem na fotkach, dzisiaj rosną tam berberysy ale widzę że nie spełnią one pokładanych w nie oczekiwań tzn. nie dadzą zasłony od ulicy. Dodatkowo jak widac jest w tam brama przesuwna więc rośliny muszą byc tak dobrane i posadzone aby nie były uszkadzane przy jej przesuwaniu.
Innym problemem jaki jest związany z bramą jest fakt że mocno odsłania widok z ulicy na ogród, a chciałbym się jednak jakoś zasłonic przynajmniej w okolicy tarasu.
Mam jakąś koncepcję, ale miło mi będzie poznac Wasze pomysły na przeróbkę rabaty

Innym problemem jaki jest związany z bramą jest fakt że mocno odsłania widok z ulicy na ogród, a chciałbym się jednak jakoś zasłonic przynajmniej w okolicy tarasu.
Mam jakąś koncepcję, ale miło mi będzie poznac Wasze pomysły na przeróbkę rabaty