Rysiu- jeśli dziś popołudniu nie będzie burzy, to fotkę zrobię...
Amator- Wiesz, żółty to jeden z ulubionych moich kolorów. Jest bardzo energetyczny.
Cambria wczoraj jeszcze nie miała otwartego pączka.
Dudus- dziękuję ;)
Arlet- a ja uwielbiam niebieskie tło, na którym Robisz zdjęcia ;)
Adak- marzę o nowych korzonkach... Bo roślinki są mocniejsze, jak mają nowe korzonki i listeczki
Kociaro- hihi... Wiesz, chyba Każdy z nas na zimę...ma ten sam problem

Ja już wczoraj dałam w prezencie wielkie epipremum złote.
I kolejne roślinki czekają na swoje domki.
A zimą będzie ciasno w mieszkaniu...
Lucynkof- dziękuję...chyba moja kolekcja wreszcie jest w takich kolorkach, jak uwielbiam. Choć ostatnio białe storczyki ( i inne kwiatuszki w białym kolorze) mnie zachwycają...
Joane- hihi...ja nawet żółtego sabotka mam (hybrydę)

Może kiedyś zakwitnie, to się Zachwycisz nim.
Żółty kolor rozwesela zwłaszcza ponure dni....
Tommix- ja wiem, czy mają dobrze. Staram się, by przynajmniej latem miały optymalne warunki rozwoju. Chyba spodobały się im wakacje na działce.
Początkowo myślałam o orchidarium, ale teraz widzę, że one tego nie potrzebują. Wolą ogród i świeże, wiejskie powietrze
Marwes/Marku- hihi...pożyjemy, zobaczymy....
Ascocenda chyba dlatego tak długo kwitnie, bo stoi w pomieszczeniu o umiarkowanej temperaturze. Kwiaty dłużej tam kwitną.
Niestety nie znam nazwy tej cambrii. Może Żabka_Monis coś więcej o niej może powiedzieć. Ałe ładnie się u mnie zaaklimatyzowała. Przyjechała bodajże w kwietniu, z 5 psb ( 3młode i dwie stare). Obecnie, nadal ma 5 psb i rosną kolejne dwie - jest największą cambrią w mojej kolekcji.
I...chyba dałam jej za małą doniczkę, bo już z niej wychodzi korzonkami...
NIc nie poradzę, że teraz żółte storczyki górują w kwitnieniach