Mój start :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój start :)

Post »

maribat to mnie pocieszyłaś z grudnikiem , rzeczywiście te czerwone to młode przyrosty, jest ich dużo bo kwiatek jest po przejściach - usiadł na nim mój kotek:) i musiałam zrobić mu wielkie cięcie .
Twój Eszynantus jest po prostu cudny , już nie mogę się doczekać kiedy mój taki będzie :) , tylko gdzie ja go pomieszczę :?:

LILA ROSA i Lidka lmw dzięki za odwiedziny , moja kolekcja jest malutka i bardzo powoli przybywają mi jakieś nowe okazy
Lidka lmw ty na pewno też masz jakieś roślinki skoro znalazłaś sie na tym forum - może byś założyła swój wątek :?:

Fotka tego samego grudnika jeszcze w pąkach
Obrazek
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Fakt mam roślinki i to nawet sporo ale ... no tak aż wstyd się przyznać komputer nie jest moją najmocniejszą stroną on po prostu mnie nie lubi ! jak nauczę się wstawiać zdjęcia to pokażę moje zielone a uwielbiam je naprawdę i one mnie chyba też . Jak na razie podglądam wasze cudownie kwitnące !!! tego u mnie kompletny brak . Pozdrawiam Lidka
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnciK
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 lip 2011, o 17:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Śliczne masz roślinki. Bardzo podoba mi się to że każda z Twoich roślinek ma prześliczną doniczkę gustownie dobraną do kształtu kwiatka. Od razu widać że każdy kwiatuszek jest zadbany i kochany ;:167 . Miło popatrzeć
Pozdrawiam, Ania
Pozdrawiam Ania
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Ładne roślinki, szeflera taka gęściutka i pięknie rozrośnięty hobbit
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

AnciK ,kasia74 dzięki dziewczyny :D takie pochwały mobilizują do dalszego rozwoju :;230
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

Widzę ,że kolekcja się powiększa jeszcze trochę i miejsca na parapecie wcześniej pokazanym na prawdę braknie :tan :tan
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit
Zajrzałam do Twojego wątku i nie wypada mi tak wyjśc bez zostawienia znaku swojej bytności. :D
No więc bardzo podobają mi się Twoje roslinki. Są zdrowe i zadbane. ;:138 No i pieknie je eksponujesz dobierając im
ładne doniczki i osłonki (ja mam na tym punkcie również fioła :lol: ) ;:108
Na pewno zajrzę tu jeszcze nie raz. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

elcia1974 Jatra dzięki za odwiedzinki ;:138

jestem bardzo happy bo moja Szeflera zrobiła mi mega niespodziankę wypościła aż 6 pędów bocznych :P jak je zauważyłam już były dość spore , a ja obserwowałam ją na czubku i dziwiłam się dlaczego ona nie rośnie ? :roll:
Teraz zastanawiam się gdzie ja ją ulokuję bo na oknie długo już nie postoi a na podłodze nie za bardzo jest gdzie hmm,
żebym nie była gołosłowna oto zdjęcie może nie zbyt wyraźne ale coś tam widać ,
ach w Biedronce za tydzień będą fiołki więc kolekcja mi się powiększy bo zawsze bardzo chciałam mieć coś kwitnącego a fiołeczki są bardzo wdzięczne , będą też inne kwiaty może skuszę się na coś jeszcze :heja
SZEFLERKA
Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

nowika wzrost roślin naprawdę może być problemem, choć jest jak najbardziej normalny i wręcz pożądany. Ja już się zastanawiam, co zrobię, jak rośliny z półeczki się rozrosną. Ona raczej się nie powiększy. Super, że szeflera tak ładnie się rozrasta. Ale z lokalizacją wierzę, że możesz mieć zgryz. ;:108
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28

Post »

nowika pisze:
a tak wygląda obecnie - nie mam pojęcia co mu jest ?dlaczego listki zrobiły się czerwone i ogólnie marnie wygląda

Obrazek
Przyczyną takiego wyglądu jest zbyt słoneczne stanowisko i zbyt skąpe lub za rzadkie podlewanie.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Szeflerce należą się wielkie ;:138 , bo pięknie się rozrasta. Teraz faktycznie musisz pomyślec o nowym miejscu dla niej. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szeflera pięknie się rozrasta ;:108 - to tylko powód do radości :) . Wierzę, że znajdziesz dla niej odpowiednie miejsce.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p

Post »

*Kasia dzięki za rady ,grudnik rzeczywiście stoi na słonecznym miejscu ale stał tam od początku no nic trzeba będzie przeprowadzić go.
elcia1974 , Wiktoria_W będzie problem z tym miejscem zwłaszcza że już lada moment moje dziecię będzie zasuwało po podłogach :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Hm, to z dzieckiem lepiej uważaj, bo jak mój synuś ogołocił z liści zamioklulkasa u szwagierki, to wprawdzie rośnie, ale tak całkiem nie pozbiera się pewnie już nigdy.
Może jakiś w miarę ciężki kwietnik? Widziałam nawet takie na jedną doniczkę. Od dołu też mają coś w rodzaju półki, co mogłabyś wykorzystać, jak dziecko zmądrzeje :wink: Górna półka jest niżej niż parapet, ale zawsze wyżej niż podłoga ;:108
Awatar użytkownika
natalka_klb
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 lip 2011, o 09:40

Post »

ojojoj to faktycznie masz kłopot ;/ moja mała już mi przekopała draceny, które stały 0,5 m od podłogi a ledwo od miesiąca raczkuje ;] u mojej mamy to samo - 3 kwiatki w ciągu 2 godzin odwiedziła i skosztowała ziemi ;) kwietnik to chyba zły pomysł, bo jak się będzie uczyć stawać, to się o wszytko będzie opierać i podciągać, ale mam nadzieję, że ten stan szybko minie (trening czyni mistrza ;:78 hehe), a szeflerka chyba jeszcze z pół roku wytrzyma na parapecie skoro w góre chwilowo nie rośnie ;P

pozdrawiam ;:33
moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”