U Gajeczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
iwonas85
200p
200p
Od: 27 mar 2011, o 21:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Gajeczki

Post »

ale ja je z 2 tyg temu wysiałam :) a na bakłażanach mam piękne pąki :)
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Joasiu, wierzę :D I czekam teraz na zdjęcia :)

Iwonko - no to fakt, poczekamy jeszcze na owoce u Ciebie. A nie za późno posiałaś?
iwonas85
200p
200p

Post »

za późno, ale naoglądałam się patisonów na wątku u Agusi i mi się też zachciało bo nigdy nie miałam. Ale myślę, że kilku się doczekam bo i tak szybko rośnie :) a reszta siewu na przyszły rok zostanie :)
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Rozumiem. To mam nadzieję, że spróbujesz w tym roku patisonów ze swojej uprawy :) Jednak co do nasion na 2-gi rok.. Nie wiem, ale ja miałam z ub roku kabaczek i cukinię żółtą i zieloną, posiałam wszystkiego po kilka ziaren i mam 1 cukinię zieloną i być może jeszcze jeden krzaczek okaże się cukinią, a mam z 7 patisonów. Tylko ziarno patisonów było tegoroczne, tzn w tym roku kupiona świeża paczka. Dodam, że nasiona były dobrze przechowywane, nie zapleśniały. Nie wiem czemu nie wzeszły, ale na przyszły rok na pewno będę sadzić tylko nowe nasiona tych warzyw.
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Wczoraj w nocy odkryłam, że tu na forum jest też wiele osób, które mają inną pasję, haft krzyżykowy. I ja wyszywam, uwielbiam bawić się igłą i kolorowymi nitkami :) Jak jest ktoś chętny, to proszę bardzo, próbka moich prac. Wybrałam takie z motywem kwiatowym:

Obrazek

Obrazek

I mój ulubiony obrazek, zioła i przyprawy:

Obrazek

Troszkę też próbuję swoich sił w decoupage, ale to tylko takie powijaki. Ozdobiłam np drewniane pudło, służy mi do przechowywania muliny:

Obrazek1
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Piękny ogrodek, aż zazdroszczę . Ja mieszkam niestety w bloku :(, ale kiedyś mieliśmy działeczkę i było fajnie :). o xxx napisałam w wątku :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57

Post »

O jejku, naprawdę super! Szczególnie podobają mi się te zioła i warzywa. Ogrom pracy musiałaś włożyć. ;)
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

:wit
Piękne hafty ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Menia, Tatia, Kalmia, dziękuję za komplementy :) Takie wyszywanie wymaga sporo czasu, ale ja to uwielbiam. Zwłaszcza w długie, zimowe wieczory, teraz czasu mniej.
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Przy dzisiejszej obserwacji ogródka znalazłam TO:

Obrazek

Jeszcze nie mogę uwierzyć, że moja oberżyna szykuje się do kwitnienia! Ale się cieszę! Nie wiem co jej pomogło, ale cieszę się, że jej nie wyrzuciłam. Takie krzaczki są teraz:

Obrazek

W większości liście są na bocznych wilkach, ale nie obrywam ich na razie, bo innych liści niewiele. Zobaczymy co będzie dalej.
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gajeczko super warzywa!
Ja mam jedynie zielnik i po raz pierwszy posadziłam (wcześniej posiałam) cukinie. Tylko kilka sztuk- ale rosną! Zmobilizowałaś mnie i zachęciłaś do założenia warzywniaka- całą zimę będę o nim myśleć! Mój M chyba powie, że zwariowałam.
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Piękne prace ;:138 A że wyszywanie zajmuje sporo czasu to owszem, wiem, bo sama trochę xxx, (to znaczy jak mam wene, teraz na tapecie jest szydełko ;:224 ) ;:63 ;:63 :uszy
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

Ulcia, Aguś, witam na moim wątku, cieszę się, że do mnie zaglądacie :)

Ulcia - może pomyśli, że zwariowałaś, ale jak spróbuje własnych pomidorków np, to od razu Cię pochwali!

Aguś - a szydełko to ja też lubię, mam nawet na swoim koncie szydełkową firankę, takie coś typu makarony :)
iwonas85
200p
200p

Post »

Gajeczko widzisz, mówiłam że się doczekamy bakłażanów u mnie są pąki, ale bez płatków. A talentów zazdroszczę ;) może ja w zimę w sobie jakieś odkryje jak mi lekcji udzielisz ;) ;:224
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p

Post »

No to pewnie że udzielę Iwonko! Ile tylko będziesz chciała, tylko pamiętaj, że ja jestem amator :) Czekamy dalej, co z naszymi bakłażanami.. ja moje dziś podleję nawozem troszkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”