Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

lukos1983 pisze:to pierwsze zdjęcie to trąba?!
Zapytaj u Ani :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ty narzekasz, że mak okazał się pusty, a cobyś powiedziała, gdyby okazało się, że kupiłaś trzeci pomarańczowy ;:223 Przyrzekłam sobie, że nie kupię już nic nie kwitnącego...oczywiście poza cebulami tulipanów, krokusów... ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurczę kobieto, ale musiało dawać :shock: Dobrze że szkody w ogrodzie nie narobiło.Fotki zarąbiste. ;:180
A Hair rewelacyjny ;:224 - muszę na takiego zapolować :D
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale pędzisz dziewczyno :shock: Tylko chwilkę mnie nie było a tu już 6 strona. I weź tu zostaw na chwilę forum w spokoju :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś maczka już nie ma :roll: dzisiejsza nawałnica skutecznie stłukła. Dobrze, że fotkę zdążyłam cyknąć. Daturkę pilnie obserwuj, bo bardzo lubią ją mszyce :evil:
Gosiu zaraz poszukam, ale tak mam na karteczce ;:224 Wiesz, że ja dopiero uczę sie różyczek.
Właśnie Tajeczko nawozy nawozami, ale azofoska po kilku godzinach od rozrobienia najlepiej im smakuje. Znacznie chyba bardziej
niż nawóz z dżdżownic kalifornijskich.
Jagódko, jak chyba badylki podwójnych kupiłam wiosną, ale SKS nie pozwolił spamiętać ;:14 Trzeba poczekac, aż zakwitną.
Róże dzisiaj mocno potargało, ale dużo nowych pączków na krzaczkach, więc jak siępogoda poprawi kolejne zakwitną. Klon cudny w swoim dziwactwie :uszy
Jolu miałam variegatkę, wiosną nawet ruszyła, ale niestety padła :cry: Mam zamówioną od zaprzyaźnionej forumowiczki. Niech się tylko ochłodzi. Nie wiem, czy byłaś na http://www.fuchsjahybrida.pl Adrian to ma dopiero datury ;:224 Właśnie od niego mam tegoroczne fuksje.
Dorotko, zapraszam.
Andrzejku fotki są, czego nie omieszkałeś nie zauważyć :wink:
Aniu Królowa Jadwiga z tych wielkokwiatowych i jak u mnie dosyć plennych jest. To będzie jej drugi sezon, zobaczyny co pokaże.
O Souvenir du dr Jamian też myślalam, ale nie w zestawiniu z tym clemkiem ;:224
Iwonko, a niechby był i pomarańczowy, ale pełny :D Nie mogę obiecać, że kolejnych cebul i klączy nie kupię, bo dobrze pamiętam, jakie myśli ma człowiek w długie zimowe wieczory i jak się wszystko podoba ;:108
lubelski pisze:..to się nazywa mieć farta.. ;:180 :wit
... że centralnie nie uderzyło w działkę :;230
Aniu drzewka się gięły, że hej i polało solidnie. Moja mama to się nawet śmiała, że nasze miesięczne sumy opadów sikawkowych dużo mniejsze niż dzisiejszy opad naturalny :;230
Hair polecam - intrygujacy.
Steasi pisze: I weź tu zostaw na chwilę forum w spokoju
Zostawiac nie należy w żadnym wypadku.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Mój Butterfly też taki jakiś dziwak .Na jednej gałęzi ma zielone i kolorowe listki . :?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Miałam bolesne zajęcie to mam takie małe.. L4 ;:224 :D Staram się nie zaniedbywać Was ale to i szkoła i wszystko.. :(
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Normalnie strach się bać :shock: może i te widoki piękne aleeee nie na moje nerwy :wink:

Czosnek cuuudo :lol:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Zgadzam się. Widok niesamowity i niech taki pozostanie tylko na fotach. U nas niech pada z mniej widowiskowego nieba.
Zaskakujące zakończenie i pogodny widok - czosnek niesamowity.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A mojego czosnka nornica zjadła zostało jakieś maleństwo i nie zamierza kwitnąć.
Zdjęcia chmurek piękne ,mogę sobie popatrzeć bo w realu to już gorzej.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ale czadowe niebo!!!
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Nebo super. :wit :wit :wit
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Zdjęcia chmur niesamowite. U nas też ostatnio bywały burze i chmury przeróżne, ale niestety nie mam z okien takich widoków jak u ciebie.
A ja nie należę do wielbicieli tego czosnka. Mam i wcale mi się nie podoba, no chyba, że tylko mój taki niewydarzony. i poza tym ślimaki go wprost uwielbiają.
Niestety wczoraj przyuważyłam co zrobiły z moją największą hostą :evil: :evil: Wojna! Dziś zakupiłam granulki i pułapkę na ślimaki. Koniec pobłażania.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj :wit
Prawda że Hair są słodkie i zabawne?U mnie też zaczynają się otwierać i ten moment mi się bardzo podoba.
Chmury ujęłaś kapitalnie ;:138
Masz wiele roślin które lubię i posiadam;ismena,guzikowiec , miłorząb...ten Twój mnie zachwyca ;:138
Piękny ogród ;:180
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu czyżby ta odmiana miała to w naturze ;:224 Trzeba zapytać fachowców co zrobić z tymi zielonymi, czy zostawić.
Paula nie wygłupiaj się tylko zdrowiej i wracaj w pełni sił ;:196 a szkoła na szczęście już się kończy.
Marzanko wydawało mi się, że jakiegoś kataklizmu nie będzie z tej chmury, ale jak zaczęła się przybliżać ;:224 Takie kawalkady wyładowań, że myślałam, że psy oszaleją ;:108 Na jednym z osiedli po uderzeniu pioruna dom się zapalił, inny dom w mojej okolicy został w części pozbawiony dachu.
Justynko cieszę się, że wpadłaś, nieba takiego życzę tylko fascynatom i to nie w nie w najbliższej okolicy.
Czosnek faktycznie fascynujący, jak dla mnie jego nieregularna forma i długie włosy.
Oooo przypomniało mi się, że muszę hipisa ( o Whipcorda chodzi oczywiście) cyknąć, bo fryzura mu się wydłuża :;230
Jolu nornica zjadła czosnek :shock: jakaś dziwna, albo nienażarta. Niektorzy czosnkiem próbują odstraszać nornice.
Anetko zgadzam się z Tobą ;:196
Beatko i z Tobą też :D
Dorotko pamiętam u Ciebie taką jedna fotkę, chmurkową :wink:
U mnie ślimaki mają utrudniony dostep do hostek ;:108 z czterech stron ścieżki głównie kostkowe.
Granulki powinny załatwić sprawę u Ciebie, ale pułapka nie zaszkodzi, takie hostki wsuwać ;:14
Madziu dziękuję za miłe słowa i potwierdzenie dziwacznosci czosnku. Co zrobić najbardziej podobają mi sie takie niepopularne dziwaki.

Wkrótce zakwitnie Itea :D
Obrazek

derenie
'Gold Star'
Obrazek

Dereń świdwa 'Compressa'
Obrazek

Abies koreana Silberloce, oprócz pięknych, dekoracyjnych szyszek chciałam zwrócić uwagę niektórych :wink: na wywinięte do góry igły młodych przyrostów.
Obrazek

A co powiecie o tej piękności ;:224 Metasekwoja glypt. 'Miss Grace'
Obrazek

Picea omorika 'Peve Tjin'
Obrazek

Uratowany przed kompostowaniem świerczek. Miałam nadzieję że to de Ruyter, ale bardziej wyglada mi na sitkajskiego ;:224 Jak myślicie?
Obrazek

Marta, pamiętasz, chodziło mi o tego klona Shaina, znów napiszę, że fotka nie oddaje intensywności i wielokolorowości jego wybarwienia
Obrazek

a tu maluszek ... kiedyś urośnie :tan
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”