Jolu czyżby ta odmiana miała to w naturze

Trzeba zapytać fachowców co zrobić z tymi zielonymi, czy zostawić.
Paula nie wygłupiaj się tylko zdrowiej i wracaj w pełni sił

a szkoła na szczęście już się kończy.
Marzanko wydawało mi się, że jakiegoś kataklizmu nie będzie z tej chmury, ale jak zaczęła się przybliżać

Takie kawalkady wyładowań, że myślałam, że psy oszaleją

Na jednym z osiedli po uderzeniu pioruna dom się zapalił, inny dom w mojej okolicy został w części pozbawiony dachu.
Justynko cieszę się, że wpadłaś, nieba takiego życzę tylko fascynatom i to nie w nie w najbliższej okolicy.
Czosnek faktycznie fascynujący, jak dla mnie jego nieregularna forma i długie włosy.
Oooo przypomniało mi się, że muszę hipisa ( o Whipcorda chodzi oczywiście) cyknąć, bo fryzura mu się wydłuża
Jolu nornica zjadła czosnek

jakaś dziwna, albo nienażarta. Niektorzy czosnkiem próbują odstraszać nornice.
Anetko zgadzam się z Tobą
Beatko i z Tobą też
Dorotko pamiętam u Ciebie taką jedna fotkę, chmurkową
U mnie ślimaki mają utrudniony dostep do hostek

z czterech stron ścieżki głównie kostkowe.
Granulki powinny załatwić sprawę u Ciebie, ale pułapka nie zaszkodzi, takie hostki wsuwać
Madziu dziękuję za miłe słowa i potwierdzenie dziwacznosci czosnku. Co zrobić najbardziej podobają mi sie takie niepopularne dziwaki.
Wkrótce zakwitnie Itea
derenie
'Gold Star'
Dereń świdwa 'Compressa'
Abies koreana Silberloce, oprócz pięknych, dekoracyjnych szyszek chciałam zwrócić uwagę niektórych

na wywinięte do góry igły młodych przyrostów.
A co powiecie o tej piękności

Metasekwoja glypt. 'Miss Grace'
Picea omorika 'Peve Tjin'
Uratowany przed kompostowaniem świerczek. Miałam nadzieję że to de Ruyter, ale bardziej wyglada mi na sitkajskiego

Jak myślicie?
Marta, pamiętasz, chodziło mi o tego klona Shaina, znów napiszę, że fotka nie oddaje intensywności i wielokolorowości jego wybarwienia
a tu maluszek ... kiedyś urośnie