Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Rodzina znad Kamienicy i Dunajca :lol: brzmi znajomo!
A jakie miłe oku kamienie nad rzeczoną Kamienicą można upolować ;:224 błogosławię chwilę, w której nasz wybór padł na kombiaka :wink:
Grodu Kraka dawno nie odwiedzałam... już ponad rok chyba... trzeba by nadrobić :wink: a przy okazji zahaczyć o Grodzką...
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo , czemu nic nie mówisz , że w nowym wątku działasz :!: :!:
Wypatrzyłam ławeczkę , więc jak przysiądę to tak szybko nie wstanę.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewa, gdyby trafiła się jakaś okazja przewozu bujawki to nie zastanawiaj się i bierz.
Jeśli ciężka i duża, to niezauważalnie nikt nie wyniesie, w końcu to jednak podwórko.
A jakby co, to darmowa, nie ?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam,trochę się ochłodziło,trochę popadało.Kosmos czekoladowy ma się dobrze,urósł,są kolejne liście,podobne do pomidorowych.Przyszła w znakomitym stanie mięta imbirowa-a jak pachnie! od Izabell,ale wsadziłam ją do wody,by wykształciła większy system korzeniowy.
Elsi-przede wszystkim ciężka,mam nawet gdzieś zdjęcie,na razie okazji przewozu nie ma,może latem.
Jadziu Jakuch-mam nadzieję,że Ci się udało przepikować.Pogoda chyba sprzyjała takim zajęciom.
Olgo(Ogród Azy)-czasem musi popadać,góry Ci nie uciekną,są tam od zawsze.Zbójeczka musiała się strasznie postarzeć,jak nawet na stół nie wskakuje.Wydaje mi się,że zostawiłam u Ciebie składany koszyk w kuchni na szafie?
Olu O.-serdecznie zapraszam,nie sięgnie Cię tu słońce,jest parasol z liści klonu i czereśni,zwykle leciutki przewiew,stoliczek jest także.Do końca roku szkolnego słychać dzwonki na przerwy między lekcjami,ale można się przyzwyczaić.Wieczornik damski już przekwitł,ale kupiłam niecierpki-balsaminy i lekki zapach jest,ogórecznik także delikatnie pachnie,mięty...
Gorzato-tam są i otoczaki wszelkiej wielkości i piaskowce w zamkniętym już kamieniołomie,Antek coraz to sobie coś przywozi i w ogrodzie zmienia,a to nakrywę grilla,a to obrzeże jakiejś rabatki,a to wokół wielokątnej altany, przy sadzawce czy wodospadzie,ja tam jeżdżę rejsowym autobusem,zwykle przepełnionym.Na razie nie próbowałam wozić kamieni,ale dwa góralskie krzesła z pełnego drewna tak....Gdybym dysponowała kombi to z pewnością bym wykorzystała.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Ewuniu...deszcz wygonił mnie z działki, nadrabiam więc zaległości forumowe. Twój podwórkowy dalej mnie zachwyca a nade wszystko ten zegar. Czytałam jakie ceny amfor.. :shock: . Chyba zacznę sama coś lepić, obojętnie co aby nadawało się do ogrodu. Sęk w tym że ja nigdy żadnego rękodzieła... :;230 . Nie wiem nawet jak do tego się zabrać. :roll:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Podziwiam Twoją determinację w zwożeniu kamieni w plecaku do podwórkowego. ;:63 Jedni zazdroszczą suszy inni jak ja deszczu w niektórych regionach. I jak tu dogodzić ogrodnikom. :;230
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo serdecznie dziękuję za umożliwienie mi odpoczynku na ławeczce.
Może pod koniec lata będzie jeszcze coś pachniało......
Sowa Cię interesowała więc proszę , oto ona w całej okoazałości.

Obrazek

Do środka można wstawić świeczkę i lampionik gotowy.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Oj chętnie bym taką sowę zaprosiła do mojego lasu :;230
Chciałam Ci napisać że biały kosmos wykiełkował w ilości - sztuk 12! Dwie sadzonki zostały w donicy na balkonie, 10 pojechało na działkę. Mam nadzieję że przeżyły ten tydzień.
Balkonowe są wręcz dorodne! Będę mogła się cieszyć ich kwieciem codziennie :tan
Astry posiałam na rozsadniku na działce, wzeszły i radzą sobie. Trzymajmy za nie kciuki ;:215
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo posiedziałam na ławeczce przy skalniaczku w cieniu i biegne dalej.Pisałaś u siebie że byś chciała innego bluszczu ja mam taki do cienia, ale u mnie w słońcu też daje sobie radę, zimozielony co ma liście żółto obrzeżone jakbyś chciała to ci mogę uciąć do ukorzenienia wstawie zdjecie u mnie.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie.Nie mogę wstawić zdjęć,wtyczkę pobrałam,a system antywirusowy laptopa nie pozwala na zainstalowanie,sama sobie z tym nie poradzę,poproszę kolegów w pracy o pomoc
Eukomis-bardzo chętnie!Proszę o ukorzenienie.
Ambo-cieszę się,że tak ładnie wzeszły,nie mam pewności czy moich wraz z motylkiem i wdówką nie zjadły podwórkowe gołębie,populacja za bardzo się przy łownej koteczce sąsiadów nie zwiększy,coraz to znajduję skorupki jajeczek.
Kosmos czekoladowy podpędzony w mieszkaniu nieźle się rozrasta,ciekawe,że kolejne liście przypominają pomidorowe.
Masz odłożone nasiona białego pełnego i mieszanki pełnego kosmosu,bo były,oczekuję jeszcze na malwę czarną z unikatowej mehofferowskiej kolekcji.
Wczoraj kupiłam dużą płaską jasno niebieską miednicę,zaświtała taka myśl,żeby było z niej oczko wodne wśród bergenii,bruner,zawilców i żabich storczyków-trójsklepek pod leszczyną.
Zegar słoneczny na skalniaku wczoraj zbeszcześcił czterołapy,oprócz trzech innych miejsc wybrał i to,a wszystko zostawiono mi do usunięcia.
Olu O.-żałuję,że maciejki nie posiałam do skrzynki na mur.Ale werbena jest w największej z mis,a w najmniejszej dwie balsaminy,które się przyjęły.Sowa inspirująca.Dziękuję.
Ado-noszę ,grunt to zacząć,potem już jakoś leci.Wczoraj przywieziono mi dwa duże wapienie,ale nie było mimo kilku okrążeń gdzie zaparkować i wróciły.Obecnie systematycznie pozbywam się utworzonej kilka lat temu przy zadaszonym zejściu do piwnicy-kiedyś stróżówce co ledwo pamiętam-góry drobnych ułamków cegieł,dachówek,zbitego przy montowaniu siatki na wysięgnikach tynku(administracja wywoziła,dlaczego ten został-nie wiem,a mogę tylko po troszkę obciążać pojemniki,gałęzi,desek,złomu-zawiasów,uchwytów rynien,drutu kolczastego może pamiętającego Franciszka Józefa,kabli,gwoździ,śrub,połamanych wierteł,szkła,lustra,porcelany,porcelitu,doniczek,chwastów i ziemi.Tę przesiewam i daję na grządkę,po dodaniu kupnej kompostowej będzie z niej pociecha.A deszcz nadal ledwo kropi,na niektórych grządkach pod drzewami wcale nie widać,żeby był.
Zeniu-wczoraj porządkowałam rabatkę gdzie są posadzone ciemierniki,zastanawiam się czy cuchnący,ale pozostałe się przyjęły i mam zamiar podać im dolomit.Rabatka jest w półcieniu,rano ma trochę słońca,osłonięta płotkiem z dwu stron.Wczoraj kupując pomidory i rzodkiewkę z hodowli krzeszowickiej zobaczyłam przez siatkę fioletowe osteospermum i naturalnie dwa egzemplarze zostały do misy dosadzone.Kupiłam tez książkę wielokroć na Forum polecanego E.Radziula-Skalniaki.Bardzo ciekawa,liczne przykłady realizacji.
Jak dobrze mieć przyjaciół!Już wszystko działa i było to dość proste.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo , coś mi się widzi , że niedługo zmienisz zawód :!: :!: :!:
Życzę powodzenia :heja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Gdzieś mi się zapodział twój wątek, ale szukałam starego a tu już 5 stron nowego.
Podwórkowy rośnie w siłę i to w przyspieszonym tempie.
Przysiadłam na ławeczce, obejrzałam piękny zegar z jaszczurką no i widok na okno pełne przysmaków.
A pierożki.....mniam.... ;:92
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie,znowu piękny słoneczny dzień.Wczoraj można powiedzieć ratowniczo przyniosłam na skalniak kamień idealnie mieszczący się w średnim plecaku.Ciężko było,ale warto było. Podczas dwudniowego odpustu na Zielone Światki na pewno by zniknął.
Obrazek Obrazek Obrazek
Po uporaniu się z Górką Badziewną przy schodach do piwnicy myślę o posadzeniu w odzyskanym miejscu takiego wiciokrzewu,to zdaje się pomorski,muszę poczytać jak znosi półcień.
Obrazek Obrazek
W Podwórkowym kwitnie wiesiołek,ruta-obie kępy,tojeść na razie tylko zielona,czekam na fioletową i variegatę i na biało margerytki,hortensja(z lekkim różem,choć podsypana nawozem hortensja niebieska),hosty,szczególnie ciekawie zapowiada się Niebieska Mysz,które to zdjęcie dedykuję Teresat,tułacz pstry.Zaczyna kwitnienie druga z języczek-to dla Miiriam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Olgo(Ogród Azy)-ręce mi się naciągną od tych konewek wody targanych z piwnicy do podlewania,całkiem nieskutecznie wysyłasz ten deszcz,a w radiu jakiś Góral zapowiada ze łzą w głosie,że latem do turystów gotów jest dopłacać! :;230
Kogro- :wit zawsześ mile widziana!
Olu O.-mam kilka zawodów wyuczonych i wykonywanych,ale dotąd niespełnionym marzeniem było zostać operatorem małej koparki,takiej do wykopów wąsko przestrzennych.Z gliną sobie nieźle radzę,mamy na Wydziale Pracownię Rzeźby.
Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja chciałam być stolarzem.Mieć warsztat i wyrabiać z drewna cudeńka.
To takie niedoścignione marzenie :!: :!: :!:
Ale wolę zapach kwiatków od lakierów.
Z tą szopką koniecznie trzeba coś zrobić.
Mam taki wiciokrzew , ładne i pachnące kwiaty , w półcieniu powinien sobie dobrze radzić.
U mnie nie jest mocno rozrośnięty bo przemarza i musi odbijać.
Ale mój jest wystawiony na południowe słońce.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Uf,znalazłam Cię w podwórku :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”