Moja Milowa :)
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja Milowa :)
Weigla, pierwszy raz miałamw ubiegłym roku ogródek, więc nie odniose sie do tego czy byłyby lepsze czy tez nie na tej samej wysokosci. U nas takz wyszło samo z siebie, bo z reszty działki zdjęto darń, a na ogródku nie. W tym roku jeszcze wyżej będzie, bo obornik nawieziony 

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Witam
jak tam postępują prace

jak tam postępują prace

- gosiakmala
- 500p
Hej Dorcia. Zasiana marchew, rzodkiewka i cebula. Po za tym bawie sie z ukorzenianiem sztobrów winorośli i winobluszczu. Nasiona w domu wschodzą i jest git. Dzisiaj ma być zima u nas w nocy, więc okryliśmy krzaki porzeczek i truskawki. A jak tam u was? ruszyło sie coś?
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
-
- 500p
No to widzę że weekend był pracowity. U nas cieniutko z robotą, opisałam dokładnie w swoim wątku
W ten weekend zapowiadają śnieg i deszcz. Sobotę małż ma pracującą więc na działkę nie pojedziemy w niedzielę mam zamiar zabrać się za żywopłot o ile pogoda pozwoli. Planowaliśmy cały przyszły tydzień spędzić na działce ale pogoda sie popsuła więc mąż urlop chyba weźmie dopiero po świętach

W ten weekend zapowiadają śnieg i deszcz. Sobotę małż ma pracującą więc na działkę nie pojedziemy w niedzielę mam zamiar zabrać się za żywopłot o ile pogoda pozwoli. Planowaliśmy cały przyszły tydzień spędzić na działce ale pogoda sie popsuła więc mąż urlop chyba weźmie dopiero po świętach

- gosiakmala
- 500p
przycieta przeze mnie śliwka

ogródek "prawie"gotowy do wiosny

pole po wywiercie studni (częściowo posprzątane)

moje sztobry winorośli

a po za tym posiana marchew, rzodkiewka, cebula i czosnek. przykryte truskawki włókniną.

ogródek "prawie"gotowy do wiosny

pole po wywiercie studni (częściowo posprzątane)

moje sztobry winorośli

a po za tym posiana marchew, rzodkiewka, cebula i czosnek. przykryte truskawki włókniną.
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
-
- 500p
ja na razie nie mogę się przekonać do warzywniaka, pewnie dlatego że duzo przy tym zachodu a my na działkę jeździmy tylko na weekendy. Chociaż obiecałam sobie że w tym roku będę spędzać tam już więcej czasu dopóki nie pracuję i młody nie chodzi do przedszkola
Trochę mam stracha tak sama z dzieckiem ale jak już dziadki zaczną nocować na działkach to już będzie raźniej, może i nam sie uda w tym roku już tam nocować 

- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Witaj Gosiu 
Zajrzyj do mnie tam Darek napisał do Ciebie parę słów
Co do tej śliwy... warto może byłoby w środku korony wyciąć trochę drobnych krzyżujących się gałązek i takich które rosną zupełnie do wewnątrz, by ją trochę prześwietlić.
Smaczne ma śliwki, czy jeszcze nie próbowałaś?

Zajrzyj do mnie tam Darek napisał do Ciebie parę słów

Co do tej śliwy... warto może byłoby w środku korony wyciąć trochę drobnych krzyżujących się gałązek i takich które rosną zupełnie do wewnątrz, by ją trochę prześwietlić.
Smaczne ma śliwki, czy jeszcze nie próbowałaś?
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
O, widzę winorośle
. Możesz zdradzić jakie to odmiany? Kupowane w internecie czy normalnie w sklepie lub szkółce? Mamy przed sobą wybór, już go właściwie trzeba dokonać, a jakoś nie możemy się zebrać, poczytać i zamówić 

- gosiakmala
- 500p
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
Jakie już duże clematisy.Szkoda,że nie zaglądnęłam do lidla
Podjechałam do Aldika miały być magnolie i azalie.Były ,ale rano 

- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Ładne te klemki
. Tylko musisz pamiętać, że HH nie na wystawę południową, woli półcień; a SoI podobno trochę dziwnie kwitnie - wysoko, bo od półtora metra - dobrze go posadzić jako tło.
Ja będę winorośle kupować w Clematisach (coś czuję, że znowu jakiś kupię
), tylko nie może my się zdecydować co. Raczej deserowe do wysokiego altanowego prowadzenia
.

Ja będę winorośle kupować w Clematisach (coś czuję, że znowu jakiś kupię

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Małgosiu jak tam u Ciebie na działce?
- gosiakmala
- 500p
Hej
u nas na działce praca wre
posadziłam 600 tuk ligustru

posadziłam 30 sztobrów winobluszczu, zaścieliłam czarną agrowłokniną pół pola ;), zasadziłam 3 wierzby mandżurskie, zasiałam buraki i pietruszkę, a mąż nazwiózł trawę .
a oto klekoty nad nami fruwały ... 12 sztuk

u nas na działce praca wre

posadziłam 600 tuk ligustru

posadziłam 30 sztobrów winobluszczu, zaścieliłam czarną agrowłokniną pół pola ;), zasadziłam 3 wierzby mandżurskie, zasiałam buraki i pietruszkę, a mąż nazwiózł trawę .
a oto klekoty nad nami fruwały ... 12 sztuk

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
ło matko i córko
Rozdwoiłaś się... roztroiłaś??? Gratuluje postępów !!
Chciałabym jeszcze zobaczyć to pole z czarną agro.... Co tam będzie? Kiedy będziesz sadzić winorośl zastukaj do mnie, doradzę co w jakim miejscu najlepiej moim zdaniem

Chciałabym jeszcze zobaczyć to pole z czarną agro.... Co tam będzie? Kiedy będziesz sadzić winorośl zastukaj do mnie, doradzę co w jakim miejscu najlepiej moim zdaniem

- gosiakmala
- 500p
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia