Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

dala pisze:A pomidorek jak najpiękniejszy kwiatek
Dalu ja właśnie tego pomidorka potraktowałam jako najcenniejsze trofeum przywiezione z wycieczki :;230 Niestety nie znam jego nazwy, bo na bazarku napisane było "pomidor francuski". Już został zjedzony, ale nasionka zachowałam. Może jeszcze teraz spróbować je wysiać ?
JAKUCH pisze:OLU romantycznie
Jadziu, tak naprawdę to tak romantycznie nie mogło być, bo byliśmy z synem :;230 Na okrągłą rocznicę zaplanujemy wyjazd w bardziej romantyczne okolice : plaża, palmy, szmpan ... Syn już będzie miał 20 lat i zostanie sam w domu. Teraz jeszcze bym go nie mogła zostawić bez opieki. Byłyby wyrzuty sumienia i strach, a rezultacie nici z romantyzmu :lol:
beatann pisze:Olu super masz tulipany też mam trochę ale nie są tak kolorowe
Moje tulipanki to przede wszystkim zasługa forum :D Jesienią zakupiłam je w dużych ilościach. Tak, więc w przyszłym sezonie i u Ciebie zobaczymy duuużo kolorowych tulipanków. A kolory to przeważnie niespodzianka :D
Ann-ka72 pisze:Bardzo ciekawe miejsca odwiedziłaś, nawet i wystawa kwiatów obejrzałaś A co z roślinek kupiłaś?
Aniu, z tym romantyzmem to jak wyżej napisałam. Muszę jeszcze trochę poczekać :D To nie wystawa kwiatów tylko zwykłe stoiska z kwiaciarni. Nie mogłam nic kupować, bo lecieliśmy samolotem i tak mieliśmy więcej bagażu w drodze powrotnej :D Po Paryżu przemieszczaliśmy się wynajętym samochodem i nie było mowy o zatrzymywaniu się przy ciekawych miejscach z kwiatami. Tam po prostu znalezienie miejsca do parkowania graniczy z cudem. Chciałam zrobić fotkę krzewowi różanemu rosnącemu przy prywatnym domu. Miał wysokości ok 4-5 metrów i pięknie kwitnący ... Prawdziwe zjawisko. Niestety nie było możliwości nawet na chwilkę się zatrzymać. Niestety zostanie ten obraz tylko w mej pamięci. A szkoda, bo chciałam się nim podzielić.
jola z izer pisze:Przez wiele lat jeździłam tam na urlopy i zwiedziłam całą Francję wzdłuż i wszerz
To ja Tobie Jolu zazdroszczę wspomnień. Dawno, dawno temu...prawie jak w zamierzchłych czasach przejechaliśmy z M całe wybrzeże Francji z rowerami na dachu samochodu. Piękne to były czasy a widoczki malowniczych małych miasteczek mam dalej przed oczami i na taśmie DVD (dla poskromienia sklerozy :;230 ) Roślinność tamtej części Francji bardzo mnie zauroczyła.

Staszku, dziękuję za odwiedziny i instruktaż prowadzenia modrzewia na "palmę" ;:180 Teraz będę się rozgladała za odpowiednią sadzonką. Pewnie trochę potrwa (kilka lat), ale cel jakim jest taka fantastyczna forma doda cierpliwości :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz moje nowe nabytki:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A teraz orliki :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://img824.imageshack.us/i/orlik1305029.jpg/
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nabytki piękne!! Napisz proszę nazwy bopoznaję tylko Rh a roślinki z przodu wpadły mi w oko ale nie poznaję :?
Ciekawi mnie kiedy moje orliki w końcu rozwiną listki bo są w fazie kilkucentymetrowej :shock:
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Olu! Piękne zakupy,wpadły mi w oko RH -fajne kolory,ten fioletowy i blado różowy już takie duże ;:138
też planuję dokupić kwasolubów,bo mam coraz więcej cienia a to jedne z moich bardziej ulubionych krzewów.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lenanno, ja taka mądra nie jestem. Pytam kiedy kupuję, ale jak nie mam czym zapisać, to zapominam nazw zaraz po powrocie do domu ;:14 Z tego co jeszcze pamietam, to pod rododendronami są dwie azalie japońskie i komarzyca. Dwa inne nabytki to nn na razie :oops:
Moje orliki same się wysiewają, to już są w fazie kwitnienia :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne zakupy i już kwitnące , moje w tym roku nie będą miały dużo kwiatów bo im sporo pączków przemarzło .. Orliki i u mnie zaczynają kwitnąć a mam ich już sporo kolorów i jeszcze dostałam nasionka pełnych od dziewczyn z forum więc na drugi rok będę miała orlikowo .. ale za to mniej pustych miejsc ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, Janeczko, ja dopiero zaczynam przygodę "na poważnie" z rh. Miałam wcześniej dwa, aleje uśmierciłam przez braki w edukacji :oops: Może teraz przetrwają ciut dłużej. Dokupię jeszcze do nich azalie wielkokwiatowe i to będzie rabata testowa. Jak zdam i kwiaty zakwitną w przyszłym roku, to może zostanie powiększona ;:224
Za mną też "chodzą" pełne orliki. Zrobię polowanie na gotowe kwitnące sadzonki. Przynajmniej będę widziała co kupuję :D

Moje nowe rh to : Percy Wiseman i Alfred.
A teraz jeszcze parę fotek :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeden z żarnowcówmi padł przez zimę, a drugiego zachciało mi się skracać jesienią ;:14 Całe szczęście, że dał się uratować, ale teraz wygląda trochę żałośnie i jak widać na zdjęciu nie kwitnie, bo tych kilku kwiatuszków nie liczę. Musiałam nabyć następnego (ten dwukolorowy) :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Olu :D Nie wiem, co najpierw chwalić, bo zarówno zakupy, jak i relacja z Paryża fantastyczne ;:108 Najważniejsze, że wróciłaś i nadal będziesz oprowadzać nas po swoim pięknym ogrodzie :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Olu nie wiem co chwalić ;:224 zakupy cudne , zurawki marzenie . kalina , iryski piękne ;:180
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękny żarnowiec , moje też przemarzły a dwukolorowy nawet był okryty i też będzie miał tylko kilka kwiatów ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak jak napisałaś ,co zobaczyłaś to Twoje i nikt Ci tego nie odbierze ,fajne fotki ,Czyżby nowe nabytki prosto z Paryża -ładne
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, widziałaś już paryską zaawansowaną wiosnę :) więc może mniej niecierpliwie będziesz wypatrywać naszej. Nawet różane widoki masz już za sobą :roll:
Ja juz pożegnałam się z żarnowcami ...na zawsze :) Cóż z tego, że piękne,jak współpracować nie raczą.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU orliki co jeden to piękniejszy a nowe nabytki również . Ma nadzieję ,że już w docelowym miejscu . U mnie też już pokazał sie 1 irysek taki niebieściutki . Czy Sandavillę będziesz przechowywać ,albo traktujesz ja jak jednoroczną cały czas się do niej przymierzam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, zawstydzasz mnie :oops: Mój ogród ciągle pozostaje nieokiełznany. Jak skończę z jednej strony porządkować, to już trzeba zaczynać od początku. Teraz ciągle coś poprawiam , zmieniam, przesadzam, dosadzam, zakładam nowe rabatki...
Po majowych przymrozkach obiecałam sobie, że już żadnych wrażliwców nie kupię i nie na długo moje postanowienie starczyło ;:14
Ale działać będę z całym zapałem do końca sezonu ;:108 Forum dodaje sił :D

Agnieszko, chwal , chwal wszystko :;230 :;230 To jest właśnie ten bodziec do dalszego działania ;:108 A tak poważniej, to zaczynam momentami zauważać efekty pracy z poprzedniego sezonu. Rabatki są już bardziej przemyślane. Z czasem może będą wreszcie wyeksponowane rośliny a miszmasz wcześniej panujący nie bedzie elementem przewodnim ogrodu :lol:

Janeczko, zeszłoroczny żarnowiec na nóżce u mnie nie przetrwał, dlatego dokupiłam krzaczastego. Z poprzednim żółciutkim nie miałam problemów i kwitł bardzo obficie aż do momentu jak mi się zachciało go jesienią formować :| Do tej pory był bezproblemowy. Całe szczęście przeżył i musiałam go jeszcze wiosną chcąc niechcąc podformować (wyciąć martwe gałązki).
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Olu, bardzo się cieszę, że miałaś udany wyjazd ;:196 Zresztą w paryżu nie może być inaczej!!
Nowe rośliny cudne!! jestem pod wrażeniem Twoich orlików- wyglądają zjawiskowo :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”