Moj pierwszy ogródek:)
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moj pierwszy ogródek:)
Witam!!!!
Boniu mialam pracowity tydzień!robale te juz latające mam z głowy .Leżą pokotem do góry brzuchami!przez dwa wieczory z nimi walczyłam.Teraz wieczorem przylatuje kilka sztuk wiec juz ich nie ruszam:)
Larwy będę pryskać w czerwcu,ponieważ wyjeżdzamy na 4 dni wiec sprzyjająco Mały nie bedzie miał styku z tym świństwem.
Co do ogrodu to sadziłam sadziłam i jeszcze raz sadziłam.Zrobie Dziś zdjęcia.Mały wyniósł nam baterie od aparatu wiec został mi tylko aparat w telefonie.Podpowiem że skalniak jest już całkowicie obsadzony.Czekam aż spikowane mrozy troszke ruszą to uzupełnie dwa -pozostawione na nie paseczki.
Na zagonku dookoła kostki kończą kwitnienie tulipany i powoli uzupełniam innymi kwiatami.Mm plan posadzć kolejno rządkami: żeniszek-mrozy-szałwie błyszczącą-mrozy-żeniszek .
Wynosze także już datury-Dziś jest sprzyjająca pogoda.Nie poparzą sie liście. Petunie wsadzone w długie donice już 2 dni wisza na balustradzie.Mam niestety wrażenie że dałam im za ciężką ziemie i nie rosną zbyt cudownie;/
Boniu mialam pracowity tydzień!robale te juz latające mam z głowy .Leżą pokotem do góry brzuchami!przez dwa wieczory z nimi walczyłam.Teraz wieczorem przylatuje kilka sztuk wiec juz ich nie ruszam:)
Larwy będę pryskać w czerwcu,ponieważ wyjeżdzamy na 4 dni wiec sprzyjająco Mały nie bedzie miał styku z tym świństwem.
Co do ogrodu to sadziłam sadziłam i jeszcze raz sadziłam.Zrobie Dziś zdjęcia.Mały wyniósł nam baterie od aparatu wiec został mi tylko aparat w telefonie.Podpowiem że skalniak jest już całkowicie obsadzony.Czekam aż spikowane mrozy troszke ruszą to uzupełnie dwa -pozostawione na nie paseczki.
Na zagonku dookoła kostki kończą kwitnienie tulipany i powoli uzupełniam innymi kwiatami.Mm plan posadzć kolejno rządkami: żeniszek-mrozy-szałwie błyszczącą-mrozy-żeniszek .
Wynosze także już datury-Dziś jest sprzyjająca pogoda.Nie poparzą sie liście. Petunie wsadzone w długie donice już 2 dni wisza na balustradzie.Mam niestety wrażenie że dałam im za ciężką ziemie i nie rosną zbyt cudownie;/
- MadiW
- 200p
- Kontakt:

Uploaded with ImageShack.us

a to moje ofiary:)

dalsza czesc obsadzeń:

CDN....

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
o rany ile robali
niech wszystko zakwitnie to będzie kolorowo na skalniaczku, a rabata wysypana korą wyszła super

niech wszystko zakwitnie to będzie kolorowo na skalniaczku, a rabata wysypana korą wyszła super

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A co u ciebie tyle robali .Masakra w życiu nie widziałam aż tyle robaków na raz

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Joasiu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=43140 zajzyj tutaj:)
Boniu u mnie byla ich prawdziwa plaga.Wyobraź sobiue jak one mi wszystko wyzerały i ile larw po sobie zostawiły....Lubie wszystkie stworzonka ale w takim natezeniu nie mogłam sobie pozwolić żeby je zostawić w spokoju....Zaraz dorzuce ciąg dalszy zdjeć tego co udało mi sie zdziałać:)
Boniu u mnie byla ich prawdziwa plaga.Wyobraź sobiue jak one mi wszystko wyzerały i ile larw po sobie zostawiły....Lubie wszystkie stworzonka ale w takim natezeniu nie mogłam sobie pozwolić żeby je zostawić w spokoju....Zaraz dorzuce ciąg dalszy zdjeć tego co udało mi sie zdziałać:)
- joannakr0508
- 500p
No to ci współczuję mam nadzieję ,że się ich pozbędziesz będę trzymać kciuki 

- MadiW
- 200p
- Kontakt:

To sprzęty mojego Małego Łobuziaka,Piaskownice musze jeszcze zabezpieczyc jakąś bejcą .Szukam jakiejś bezpiecznej dla Malucha.

A tyle jeszcze mam rozsady:

Miejsce wokół kostki

Petunki :

Mieczyki i Nie mam pojęcia skąd Clematis.....

A to moje Kalie Frezje i ukorzenione kobee:)
jak myslicie czemu jest taka różnica we zwroście kalii?Były sadzone w jednym dniu.....Maja takie same warunki:

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Oj Madziu zaszalałaś z tymi rozsadami niech to wszystko zakwitnie to będzie
kolorowo , te cztery paletki to lwia paszczka
Gazanie już znalazły miejsce docelowe
super a pracy jeszcze z tym żeby to posadzić

ale armia jednorocznych
będę zaglądać do Ciebie, co nowego?

będę zaglądać do Ciebie, co nowego?
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Nie nie te cztery paletki to lawenda.W sumie mam ich sześć.Lwia paszcze mam bardzo licha niestety:(
uwielbiam lawendę, na pewno będzie pięknie:)
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
Wogole moje roslinki sa malutkie.jak patrze na te które trzymałam u mamy...hoho....jest różnica...
- joannakr0508
- 500p
U każdego rosną inaczej i nie ma na to rady 

-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
Piękne rozsady i bardzo fajny ogródek:)
- MadiW
- 200p
- Kontakt:
A dziekuje bardzo:) Staram sie go przywołać do porządku:) a z Mielca mam wspaniałą koleżankę:) Podobno to fajne okolice są...