witajcie nareszcie pogoda
ja niestety muszę posiedzieć w domku z synkiem
......ale ciągle coś się dzieje, zakwitają kolorki w ogrodzie i jeszcze coś kombinuję( ale pokarzę jak będzie już coś widać )
muszę popstrykać
Dana po co ci jeziorko jak masz swoje "cudowne miejsce" z mostkiem i leżaczkiem pod tymi urokliwymi brzózkami chciałabym umieć tak poprowadzić swój ogród Lucynko ależ ja tylko zacytowałam słowa które były już u ciebie i opisały to należycie, fajnie że jesteś to podpowiesz mi czasami co nieco Jolu chciałabym mieć tak dorosłe i zadbane roślinki jak ty, czekam czy u mnie zakwitnie magnolia (miała być żółta-chciałabym się przekonać, twoja jest śliczna i ma ogrom kwiatów ) agatka123 Aguś napiłam się u ciebie kieliszeczek kukułki i podziwiałam kolorki wiosny, ależ ty masz ich wiele, zakupy jak sama wiesz te z B to okaże się jakie będą Moniudzięki zrobiłam jak poradziłaś a jak coś się ruszy w pąku to pokarzę kolorek bo te odmiany z biedronki to "w pisane nie wierzą" nezkaAga marzenia się spełniaja i to często, zwłaszcza jak się ma takich pomocników jak ty AGNESSja mam taką malutką azalię ale coś nie koniecznie się budzi po zimie i nie wiem czy miała tam kwaśną ziemię (a podobno to wymóg) o rany aż mi jej żal Misiu żuraweczki są boskie i tyle kolorów Lubelski aha ....już działa ale jeszcze nie wszystkie roślinki a niektóre są bardzo maleńkie, Misia chyba te żurawki z niej kupiła ma je u siebie w wątku na zdjęciu, ale to roślinki w doniczkach więc można je kupować przez cały sezon a to ich str http://sadzonki.abc24.pl/default.asp?kat=19302 można coś wybrać
...Aguś żurawki kupiłam u Igi... tam jeszcze nic nie zamawiałam ... tylko zamówię po doradzeniu przez Ciebie... dzisiaj nic nie robiłam w ogródeczku poświęciłam domkowi...a po południu było chłodnio...
Aguś, wszystkie rh są piękne!! Oby te biedronkowe dobrze Ci rosły
Ciemierniki kwitną bardzo długo, rozwijają się kolejne kwiaty. Po południu muszę porobić trochę zdjęć
Miłego dnia
Kochana ja nie jestem chyba odpowiednia osoba do nasladowania tu są wielkie talenty ja się dopiero ucze a Ty jestes na najlepszej drodze Bedę kibicowała !!!!Buziaki Dana
Starać się będę ale czy dam radę podpowiedziec?!
Sama będę się Ciebie w kólko pytać jak wszystkich ....ja sama dopiero się uczę działkowania ..ale jakaż to przyjemna nauka .... mogłabym się uczyć stale
PISANKOWYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH!
A NA POCZĘSTUNEK ZABRAŁAM ZE SOBĄ COŚ TAKIEGO (NASZE ŚWIĄTECZNE WYROBY)
i mazurki moich pociech-sami ozdabiali, talenty się rodzą...........zieloni smacznego
a to widoczki z mojego ogrodu
a nad oczkiem też żółto zapachem urzekają nas żonkile
moja długo wyczekiwana magnilia zaraz mnie zaszczyci kwiatami a na koniec mój biedronkowy biały rh Dana dziękuję słoneczko za pamięć
Witaj przypędziłam zobaczyć twoją magnolię,moje chciejstwo , a ty narobiłaś mi smaka na kiełbaskę,wyroby z twoich stron smakują inaczej niż nasze,mniam,a dzieciaczki zdolniachy,takie jaja
Aga dzisiaj właśnie przebiegłem przez Twój ogród aby zobaczyć w nim zachodzące zmiany,a są one duże. Z dnia na dzień ogród Twój staję się coraz piękniejszy, no a ta magnolia to już mnie powaliła na kolana/super/
Aga ależ pyszności naszykowałaś na święta Mazurki dzieciaczków super -mali artyści
W ogródku juz kolorowo i ślicznie Kaczeńce cudo, u mnie niestety zbyt sucho dla nich
Witaj Patko! Świąteczne wyroby, skąd ja to znam....
Czy twoja magnolia już rozkwitła? Wydawało mi się, że ma żółte pączki, jeszcze takiej nie widziałam więc jak możesz to wklej jakąś fotkę
zaczne od tego co cieszy w ogródku mnie teraz najbardziej(to dla Ewelinki i Misi)
mogłabym tak długo ten diamencik jest śliczny i słodko pachnie, według etykiety to magnolia "Elizabet" i czekałam na jej przedstawienie aż 4 lata-ale warto było
no powiedzcie że zazdrościcie mi jej! Kasiu mi też się ogromnie podoba ta dama w żóltej sukni, a co do smakołyków niestety tylko zdjęcia zostały Aguś przyznam się że kaczeńce to z rowu wydłubałam i posadziłam obok " oczka"( z wanny zrobione-ale i tak uroczo jak na początek, no nie?)po kwitnieniu znika aby pojawić się znów za rok i rośnie nie w wodzie tylko obok wody..widocznie on też mnie polubił bo ja przepadam za kaczeńcami od dzieciństwa
tak wygląda obecnie nasze "oczko":
delikatnie uszkodzony dzban bo synio mi pomagał czyścić wanne ale długo się nie gniewałam bo zaczą znosić mi żonkile na przeprosiny i nie wiem ile by ich zerwał gdybym się dłużej gniewała..... Zenobiusz dziękuje za pochwały z twoich ust to dla mnie wielki komplement(patrząc na twój ogród mój to dzieciątko)ale walczę , walczę zobacz i oceń moje poczynania
to " ma być piwniczka" w roślinności do której będę mogła się skryć z filiżanką kawki cz książką
trochę pracy w to musiałam włożyć a dziś jeszcze udało nam się to:
pomagała mi mama(przyjechała wypocząć a tu do roboty zagonili) i oczywiście Miłek..................i ja w swoich ulubionych kamykach(ten murarzyk )
to moze jeszcze coś kwiecistego z ogrodu
rh biedronkowe....................................................................................i miodunka już ładna kępka................................................................................i poducha żagwinu(lubie je)
pokaże jeszcze mojego migdałka...............................................................................tulipany............................................................a na koniec skalniakowo-pieńkowy zakąteczek
pozdrawiam wszystkich których poznałam i tych których dopiero poznam