Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Rododendrony bardzo ładne krzaczki , ja muszę sobie dokupić kilka azalii, bo w swojej ciasnocie znalazłam dla nich miejsce 8-) :lol:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit witajcie nareszcie pogoda
ja niestety muszę posiedzieć w domku z synkiem
......ale ciągle coś się dzieje, zakwitają kolorki w ogrodzie i jeszcze coś kombinuję( ale pokarzę jak będzie już coś widać ;:7 )
muszę popstrykać ;:177
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dana po co ci jeziorko jak masz swoje "cudowne miejsce" z mostkiem i leżaczkiem pod tymi urokliwymi brzózkami ;:138 chciałabym umieć tak poprowadzić swój ogród ;:224
Lucynko ależ ja tylko zacytowałam słowa które były już u ciebie i opisały to należycie, fajnie że jesteś to podpowiesz mi czasami co nieco
Jolu chciałabym mieć tak dorosłe i zadbane roślinki jak ty, czekam czy u mnie zakwitnie magnolia (miała być żółta-chciałabym się przekonać, twoja jest śliczna i ma ogrom kwiatów )
agatka123 Aguś napiłam się u ciebie kieliszeczek kukułki i podziwiałam kolorki wiosny, ależ ty masz ich wiele, zakupy jak sama wiesz te z B to okaże się jakie będą :;230
Moniu dzięki zrobiłam jak poradziłaś a jak coś się ruszy w pąku to pokarzę kolorek bo te odmiany z biedronki to "w pisane nie wierzą"
nezkaAga marzenia się spełniaja i to często, zwłaszcza jak się ma takich pomocników jak ty :wit
AGNESSja mam taką malutką azalię ale coś nie koniecznie się budzi po zimie i nie wiem czy miała tam kwaśną ziemię (a podobno to wymóg) o rany aż mi jej żal
Misiu żuraweczki są boskie i tyle kolorów ;:138
Lubelski aha ....już działa ale jeszcze nie wszystkie roślinki a niektóre są bardzo maleńkie, Misia chyba te żurawki z niej kupiła ma je u siebie w wątku na zdjęciu, ale to roślinki w doniczkach więc można je kupować przez cały sezon a to ich str http://sadzonki.abc24.pl/default.asp?kat=19302 można coś wybrać
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Aguś żurawki kupiłam u Igi... tam jeszcze nic nie zamawiałam ... tylko zamówię po doradzeniu przez Ciebie... ;:196 dzisiaj nic nie robiłam w ogródeczku poświęciłam domkowi...a po południu było chłodnio... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, wszystkie rh są piękne!! Oby te biedronkowe dobrze Ci rosły :D
Ciemierniki kwitną bardzo długo, rozwijają się kolejne kwiaty. Po południu muszę porobić trochę zdjęć :lol:
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana ja nie jestem chyba odpowiednia osoba do nasladowania tu są wielkie talenty ja się dopiero ucze a Ty jestes na najlepszej drodze ;:108 Bedę kibicowała !!!!Buziaki Dana
marzenia się spełniają! Dana
Lucy2na

Post »

Starać się będę ale czy dam radę podpowiedziec?!
Sama będę się Ciebie w kólko pytać jak wszystkich ....ja sama dopiero się uczę działkowania ..ale jakaż to przyjemna nauka .... mogłabym się uczyć stale
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit PISANKOWYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH! ;:196
A NA POCZĘSTUNEK ZABRAŁAM ZE SOBĄ COŚ TAKIEGO (NASZE ŚWIĄTECZNE WYROBY)

Obrazek Obrazek Obrazek
i mazurki moich pociech-sami ozdabiali, talenty się rodzą...........zieloni smacznego :wit
Obrazek
a to widoczki z mojego ogrodu
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
a nad oczkiem też żółto
Obrazek Obrazek zapachem urzekają nas żonkile
moja długo wyczekiwana magnilia zaraz mnie zaszczyci kwiatamiObrazek a na koniec mój biedronkowy biały rh :;230 Obrazek
Dana dziękuję słoneczko za pamięć ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Aguś jestem spózniona w Twoim wątku ale wyroby mniam mniam...
..dzieciaczki cudowne ;:196
...żółta magnolia ;:224 ;:224 ;:224
..pokaż jak kwitnie... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj :wit przypędziłam zobaczyć twoją magnolię,moje chciejstwo :) , a ty narobiłaś mi smaka na kiełbaskę,wyroby z twoich stron smakują inaczej niż nasze,mniam,a dzieciaczki zdolniachy,takie jaja ;:138
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Aga dzisiaj właśnie przebiegłem przez Twój ogród aby zobaczyć w nim zachodzące zmiany,a są one duże. Z dnia na dzień ogród Twój staję się coraz piękniejszy, no a ta magnolia to już mnie powaliła na kolana/super/ ;:138
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aga ależ pyszności naszykowałaś na święta :D Mazurki dzieciaczków super -mali artyści :D
W ogródku juz kolorowo i ślicznie :D Kaczeńce cudo, u mnie niestety zbyt sucho dla nich :(
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Witaj Patko! :wit Świąteczne wyroby, skąd ja to znam....
Czy twoja magnolia już rozkwitła? Wydawało mi się, że ma żółte pączki, jeszcze takiej nie widziałam więc jak możesz to wklej jakąś fotkę ;:65
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
zaczne od tego co cieszy w ogródku mnie teraz najbardziej(to dla Ewelinki i Misi)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
mogłabym tak długo ten diamencik jest śliczny i słodko pachnie, według etykiety to magnolia "Elizabet" i czekałam na jej przedstawienie aż 4 lata-ale warto było ;:138
no powiedzcie że zazdrościcie mi jej! :;230 :;230 :;230
Kasiu mi też się ogromnie podoba ta dama w żóltej sukni, a co do smakołyków niestety tylko zdjęcia zostały ;:224
Aguś przyznam się że kaczeńce to z rowu wydłubałam i posadziłam obok " oczka"( :oops: z wanny zrobione-ale i tak uroczo jak na początek, no nie?)po kwitnieniu znika aby pojawić się znów za rok i rośnie nie w wodzie tylko obok wody..widocznie on też mnie polubił bo ja przepadam za kaczeńcami od dzieciństwa
tak wygląda obecnie nasze "oczko":
Obrazek Obrazek
delikatnie uszkodzony dzban bo synio mi pomagał czyścić wanne :evil: ale długo się nie gniewałam bo zaczą znosić mi żonkile na przeprosiny i nie wiem ile by ich zerwał gdybym się dłużej gniewała..... ;:223
Zenobiusz dziękuje za pochwały z twoich ust to dla mnie wielki komplement(patrząc na twój ogród mój to dzieciątko)ale walczę , walczę zobacz i oceń moje poczynania
to " ma być piwniczka" w roślinności do której będę mogła się skryć z filiżanką kawki ;:7 cz książką
Obrazek Obrazek
trochę pracy w to musiałam włożyć a dziś jeszcze udało nam się to:
pomagała mi mama(przyjechała wypocząć a tu do roboty zagonili) i oczywiście Miłek..................i ja w swoich ulubionych kamykach(ten murarzyk :;230 )
Obrazek Obrazek
to moze jeszcze coś kwiecistego z ogrodu
rh biedronkowe....................................................................................i miodunka już ładna kępka................................................................................i poducha żagwinu(lubie je)
Obrazek Obrazek Obrazek
pokaże jeszcze mojego migdałka...............................................................................tulipany............................................................a na koniec skalniakowo-pieńkowy zakąteczek
Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam wszystkich których poznałam i tych których dopiero poznam ;:196 ;:134
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Zazdraszam magnolii ;:224 A poza tym wszystko piękne ;:138
Zablokowany