No tak
Monia na brak liści i igieł to u Ciebie nie można narzekać

Miło, że zaglądasz. Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie to zapowiadane ocieplenie.
Cieszę się
Ewo, że dajesz radę! Palenie coraz więcej kosztuje...Ja w chwilach kryzysu zamiast paczki fajek kupowałam sobie roślinkę i kryzys mijał jak ręką odjął

Dziewczyno zakładaj wątek i pokazuj te cudeńka. Zanim opiszesz co już masz, a co byś chciała mieć to będzie wiosna w pełni i mnóstwo świeżych zdjęć. No, nie daj się prosić

Zeszłej jesieni ponad 10 odmian tulipanów kupiłam. Już nie mogę się doczekać kiedy zakwitną

Botanicznych też mam kilka różnych.
Aga dzięki w imieniu puszkinii! Wiesz co...Nawet nie wiem czy pachnie. Jest małym kwiatkiem i musiałabym się położyć by to sprawdzić. A sama wiesz jak wygląda podłoga na działce o tej porze roku

- mokra, brudna i zimna.
Rozeto jak wspomniałam wyżej to mała roślinka. Można ją porównać do przebiśniegów czy szafirków. Można pewnie ją gdzieś kupić, ale to chyba nie jest łatwe. Handlowcy raczej o niej zapomnieli ze względu na mini wielkość i łatwość z jaką się rozsiewa - niczym chwast. Trudno ją utrzymać na rabacie. Mogę kilka cebulek na rozmnożenie Ci wysłać.
Dziękuję
roza333! Wiosna zawsze i wszędzie jest fajna. Uwielbiam ten czas niespodzianek
Grażynko cieszę się, że jesteś zadowolona z przesyłki. Widzisz - dobrze mówiłam żebyś nie martwiła się na zapas. Wiesz jestem zdania, że lepiej jak nie przysłał czegoś niż gdyby przysłał byle co. Zaraz wpadnę obejrzeć - oczywiście.
Dziś była kolejna noc z przymrozkami

Rano było bardzo zimno, ale im bliżej wieczora tym o dziwo robiło się cieplej. Chyba w końcu i do Elbląga dotrze to od dawna zapowiadane ocieplenie. Oby! Wtedy wszystko eksploduje i będzie pięknie!
A tak było rano:

,

,
W 2009 zrobiłam małą rabatkę pod świerkiem. Muszę ją jednak poprawić. Chodzi o posadzenie roślin zadarniających ( raczej), które dobrze zniosą trudne warunki - mało słońca i raczej sucho. Może ma ktoś jakiś pomysł...Pomóżcie proszę...Mam tam posadzone przebiśniegi, fiołki i troszkę drobnicy cebulowej. Jednak to wszystko wiosenne kwiaty. Latem i jesienią tylko chwasty tam szaleją i mnie wkurzają. Wygląda to teraz tak:

,

Miejsce to jest przy siatce od parku i chciałabym żeby wyglądało dobrze cały rok. Myślałam o barwinku - niestety słabo tam rośnie.