Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Ja też już w poniedziałek dostałam 2 paczki z Lilypolu (bez gratisków-zależy chyba, kto pakuje :roll: ),
ilościowo była zgodna, choć trochę czasu poświęciłam, by to sprawdzić i podzielić dla siedmiu osób :lol: .
Najmniejsze cebulki to chyba azjatki, OT są naprawdę olbrzymie, Gizmo kupiłaś?
Nie jest tak źle Agnieszko z tą wiosna, u mnie można już sadzić, tylko czasu trochę za mało,
nie wiadomo, za co się wcześniej łapać: ciąć? sadzić? grabić? - chyba parę dni urlopu trzeba wziąć :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś nie Gizmo nie kupowałam, ale będę chciała, bo to prawdziwe olbrzymy.....ale to już wiosną 8-) :lol:
Czy lilie już będziesz wysadzała do ogródka :?: Ja planuję w przyszłym tygodniu. Co do urlopu, to właśnie na nim jestem, od poniedziałku przez 3 tygodnie :tan
Dla 8 osób zamawiałaś :shock: , to niezłe paki musiały być 8-) :lol:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

No pieknie - wąteczek pędzi w najlepsze a ja dopiero teraz się zorientowałam :;230 ale lepiej późno niż wcale :lol:

Piękne róże Aguś ;:138 i cebule ;:138 Teraz tylko sadzić, sadziś, sadzić ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

:shock: ALE LILII NAKUPIŁAŚ!!Będzie co oglądać u Ciebie jak zakwitną ! Ale chyba w żadnym wątku ich nie braknie bo jak widać na FO wiele zamówień zostało poczynionych.A ja wspieram miejscowy handel.Niczego nie zamawiałam.Ale trochę nowości się i u mnie znajdzie... :tan
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Moje lilie już wybujałe i też nie wiem czy już wsadzić jak na sobotę nadają śnieg.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aguś ;:196 , fajnie, że zguba się odnalazła :wink: :lol: Sadzenie rozpoczynam lada dzień...już nie mogę się doczekać. Cieszę sie, ze już prace porządkowe w ogrodzie zakończyłam :tan

Maryniu, ja z zakupami głównie bazuję na internecie. U mnie sklepy ogrodnicze bardzo słabo zaopatrzone a i ceny dużo większe. Tak, ze bardzo sie cieszę, ze przez internet mogę zrobić zakupy :D

Andrzejku właśnie byłam u Ciebie i oglądałam posadzone lilijki :D Ja faktycznie planuję posadzić w przyszłym tygodniu, czekam, żeby ziemia zrobiła sie odrobinę cieplejsza. Lilie jak zakwitną trzeba zobaczyć koniecznie 8-) :lol:
Co do młodych hibiskusów, ja trzymam okrycia na maxa, jak najdłużej, tak samo na hortensjach, bo zdecydowanie najbardziej szkodzą pąkom wiosenne przymrozki. W dzień ciepło w mocy mrozik i pąki przemarzają. Można zdjać i obserwować prognozy i w przypadku zapowiadanych przymrozków okrywać, ale u mnie to odpada, bo ja wieczorami pracuję.

Małgosiu, nie strasz mnie tym śniegiem :shock:
Liliom śnieg nic nie zrobi, bo przecież kiełki będą schowane pod ziemią, więc nie zmarzną . Gorzej jak miałby być spory mróz :roll: Ale ja jednak czekam do przyszłego tygodnia. Najgorzej , że paczka jest duża i lilie nie zmieszczą mi sie do lodówki,a z chłodnym miejscem u mnie kłopot. Ale może w spiżarce jakoś przetrwają :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko a po co Ci o tej porze lodówka do lilii :?: Przecież można je już na zewnątrz przechować do czasu sadzenia ,można ewentualnie w kartonie jeszcze okryć chociaż w dzień to niepotrzebne.Ja mam posadzone w długiej skrzynce balkonowej , w donicach już docelowo od tygodnia a na noc
przykrywam kawałkiem folii i nic się nie dzieje.Tak mam posadzone liliowce,byliny,hosty...
I tak je przetrzymam wywiezione później na działce jakiś czas aż się ociepli na dobre.Wypróbowałam ten sposób w ubiegłym roku. ;:108 A Ty masz ogród na miejscu to i do pomieszczenia można zabrać na noc chociaż teraz to i noce coraz cieplejsze będą.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

lilie już spokojnie poczekają nie jest za zimno i nie za ciepło do tygodnia śmiało, też czekam na lilie, w zeszłym roku niestety wydałam pieniądze były piękne ale nornice, ślimaki i krety były sprytniejsze, dla nowych lilii już mam koszyczki nie mam wyjścia, sezon liliowy jak będzie to będziemy porównywać oj będzie się działooooooooo ;:65
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu na zewnątrz nie chce wynosić, bo boję się przymrozków, mówią o jakimś ochłodzeniu...mam nadzieje, ze nie przejdzie z dużymi minusami w nocy :roll: Na razie mam je w chłodnej spiżarni, a w przyszłym tygodniu wysadzę juz do gruntu. Mogłabym wysadzić już teraz, ale czekam, żeby już te rosnące w ogrodzie cebulki wystawiły kiełki, żeby nie zniszczyć ich przy sadzeniu kolejnych.

Aniu szkoda, że Twoje lilijki posłużyły za obiad dla zębatych paskud :roll: Teraz w koszyczkach będą wspaniale kwitły i zdobiły Twój ogród :D Ja juz nie mogę doczekać sie ich widoku :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko... takie zakupy to ja rozumiem... Piękności będziemy oglądać latem... ;:138
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj AGNESS wchodzę mówie poczytam troszke ,no ale nie przewidziałam tylu tomów ;:108 Troszke mi zejdzie z nadrobieniem lektury szczególnie że jest dosyc pogodnie i muszę to wykorzystać :tan
Ale widziałm piekne róze ,kiedys myslałam że nie będę miała róz, ale okazało sie zupełnie inaczej mam kilka krzaczków głównie pnących i nie bardzo wiem jakie to odmiany :oops: Jak zakwitna przyjdę na identyfikację ;:180
Zakupy tegoroczne zapowiadaja sie uroczo mam nadzieję ,ze pogoda nam dopisze i będziemy sie cieszyć kolorowymi widoczkami
Pozdrawiam Dana
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale nowego dobrobytu u ciebie| Ja już dzisiaj także posadziłam cebule lilii. Zanim wychylą nosy, będzie cieplutko.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

A ja wszystkie lilie posadziłam jesienią.
A hortensje wczoraj odkryłam. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś oj już nie mogę doczekać sie kwitnienia tych wszystkich nowości....większość z nich jeszcze nawet nie posadzona, a ja już chciałabym oglądać je kwitnące :roll: :lol:

Witaj Dano :wit Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś :D Mój 7 wątek to wspomnienia w pigułce. Jeśli chcesz poznać mój ogródek, to wystarczy jak przejrzysz ten wątek i wszystko już będzie wiadome 8-) :lol:

Wandziu u mnie dziś zostały pokopane przez mojego M doły na róże. Ziemia kupiona :D Jutro sadzimy :D A lilijki muszą poczekać do przyszłego tygodnia :D

_oleander_ jesienią też posadziłam ich sporo, mam nadzieję, że dobrze przetrwały zimę i ładnie zakwitną :D
Ja hortensji jeszcze nie mogę odkryć, bo u mnie dużo chłodniej i pąki mogą przemarznąć. Jak już pogoda jako-tako się ustabilizuje to zdejmę, ale pewnie nie wcześniej niż w połowie kwietnia. A i tak będę musiała trzymać agro w pogotowiu :(
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Też już dostałam swoje lilie od P. Jednak ja nie jestem z nich aż tak zadowolona. Z roku na rok coraz mniejsze cebulki przysyła :evil: Chyba nie wszystkie zakwitną.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”