Storczyki Marty cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki Marty cz.2

Post »

Oj, przykro mi z powodu floribundy, ale przez kilka dni musimy uważać na wiatr (uroki mieszkania nad morzem :wink: ) Na mojej też się chyba czai pędzik ;:224
Piękny jest paph. callosum, equestris niezmordowany a na phal. lobbi może korzonki od keiki, które dopiero chce się pojawić. Widziałaś jak u mojej phal. pulchra najpierw było widać wielkie korzonki a dopiero potem listek.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie keiki to raczej nie jest, bo to wychodzi wprost z pędu :shock: W tym miejscu nie było, żadnego uśpionego oczka.

Pędzik na floribundzie pojawił się parę dni temu i rósł w oczach :cry:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne kwitnienia ;:167 Co do wiatru - potworny :evil: Rowerzyści się przewracają. :(
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Kwitnienia piękne, szkoda Massdevalii, pędzik też odpadł? Mam nadzieję, że pokażesz venosę, jak zakwitnie, jestem ciekawa, jaka będzie. Ale nie wiem, co może być na tym pędzie, gdyby to było na trzonie, powiedziałabym, że korzonek, ale na pędzie przecież nie może być...
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Martusiu przykro mi że Twoja floribunda została uszkodzona przez wiatr ;:4 dobrze, że są nowe przyrosty.
Paphiopedilum callosum piękne ;:224
;:138 ;:138 dla venosy i equestrisa
Jeśli chodzi o to coś na pędzie to zgadzam się z Kasią ja tam widzę malutki korzonek młoda roślinka powinna się niedługo pokazać i wszystko będzie jasne jak ;:3 - trzymam kciuki
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marto w drugiej części. Przez mój wyjazd przeoczyłam, że masz drugą część. :oops:
Ładnie kwitną Ci botaniki.
Masdevallie widać poczuły się u Ciebie wspaniale. Szkoda tylko, że wiatr potarmosił Twoją floribundum. Ale nie martw się ja po powrocie podlewając na szybko kwiaty złamałam dwa pędy na M. Falcata. Został tylko jeden. :(
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Marto a może wstawisz zdjęcia pędu tetraspisa ;:131
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Anno, wiatr okropny, wieczorem też miałam przesadzanie, bo ktoś okna nie domknął i spadła hybrydka ;:223

Dusiu, pędy na masdevalliach wychodzą z łodyżek, więc razem z listkami urwał się też pędzik :/

Asiu, cieszę się, że do mnie zajrzałaś :) Niestety straty są zawsze ;:223

Julitko, specjalnie dla Ciebie :) pęd na phal. tetraspis:
Obrazek
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

;:138 ;:138 piękny pęd i jaki ogromny korzeń ;:224 ;:224 super rośnie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Marto szkoda, że wiatr tak poniszczył Twoje roślinki. Ale znając Twoją dobrą rękę do tych roślin to na pewno poradzisz sobie z doprowadzaniem ich "do porządku " i szybko wrócą im listeczki. U mnie też jest silny wiatr od wczoraj. Co prawda nie poczułam go na własnej skórze (przymus leżenia w łóżku przez chorobę), ale słyszę jak świszczy w oknach.
To coś na Phal lobii to dopiero zagadka....wygląda na korzeń. Ale skoro wyrasta z pędu a nie z oczka :shock: to nie wiem co to może być.... :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

To chyba jakieś inne Massdevalie... Ja miałam taką, która pędy puszczała z podłoża.
A tetraspisik ma piękny pędzik, niedługo ujrzysz cudne, perłowe kwiatuszki z kreseczkami i watką. Korzonki też puszcza pięknie. Tetraspisy to bardzo fajne storczyki, a kiedyś czytałam, że bardzo kapryśne, ale mój chętnie kwitnie, teraz ma 5 kwiatków :). Chcę na nim wyhodować kiedyś keiki, ale ostatnio się nie udało, może dlatego, że próbowałam jesienią.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow...Masz sabotka nr 1 z mojej listy chciejstw ;:224 Cudny callosum, Zrób mu foteczkę w całości, proszę ;)

Piękne pędziki i pączuszki.
Mam nadzieję, że masd. poradzi sobie po "upadku" ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p

Post »

Przyleciałam się pochwalić, że dzisiaj stałam się szczęśliwą posiadaczką orchidarium ;:138 Nie jest za duże, ale większego u siebie nie zmieszcze. Ma wymiary: 80cm wysokości, 50 cm szerokości i 40cm głębokości. 3 ściany wyłożone matą kokosową. Oświetlenie na razie zostanie stare, nawadnianie pozostanie ręczne, ale przed wakacjami postaram się o system zraszający.
Fotki dopiero wieczorem, albo jutro rano :)
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Marto, gratuluję :D Szczęściara z Ciebie. Nie mogę doczekać się fotek ;:65
Awatar użytkownika
Venus9
1000p