Ogród Elizabetki po góralsku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miło mi Ewelinko, że wpadłaś do mnie.
Mam nadzieję, że moje świerczki nie dopadnie kornik drukarz i mnie przeżyją. Nie mam zamiaru ich ścinać ale myślę jeszcze o zalesieniu ...ale czas pokaże. Najgorsze jest to, że na sąsiedniej działce są bardzo dorodne osty i (chyba) barszcz Sosnowskiego no i niestety wszystko się rozsiewa.
Oto one: Obrazek

Tak to masz kochana urobisz się a tu sie rozsiewa.
Pocieszeniem jest to, że rosną grzyby, maliny i jeżyny :D
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Cię serdecznie i pa :D
Awatar użytkownika
arturro
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 28 cze 2007, o 12:40

Post »

Koło mnie, w pobliskim lesie, rośnie takich niecierpków dosyć sporo.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dopóki na sąsiednich terenach spokojnie rosną sobie chwasty, nie ma co się łudzić ,że nie będą się one rozsiewały u Ciebie :( Ale masz tak urokliwą działkę ,że nie musisz się martwić nawet chwastami.
Malinki i jeżyny bardzo apetyczne , a na grzyby...chyba się wybiorę :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Grzegorz B

Post »

Elizabetko, nareszcie góralskie widoczki. Tyle czekałem i się doczekałem.
Swierk ładnie rośnie, ale będziesz miała zaporę od (właśnie czego) jak wkoło pustki. Będziesz z niego robić żywopłot :?: A ta brzoza to pewnie samosiejka, chyba jej nie wytniesz, bo by pięknie wyglądała na skraju działki. Taka dostojna opiekunka :wink:
A te Twoje odkrycia to bardzo piękne, u mnie takich nie ma :( , oczywiście zazdroszczę Ci grzybów z własnego ogródka :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Arturro fajnie się masz, że takie ładne niecierpki rosną blisko Ciebie. A powiedz czy rzeczywiście jak się dotknie roślinki to się odsuwa i eksploduje nasionami na odległość :?: /ciekawostka z opisu roslinki/ .

Ewelinko tak to już jest z tymi chwastami- prędzej rosną niż pielęgnowane nasze roślinki. I jak tu się nie martwić skoro oset na osecie. Chwasty i mają swój urok ale na nie mojej działce. ;:225

Grzegorzu w pierwszej fazie świerczki miały być zamiast płotu ale teraz jednak zmieniły się deczko plany i ten płot bardzo by się przydał. Myślimy o zwykłym płocie z żerdzi. Rzeczywiście jest trochę pustawo wkoło i trzeba było to zmienić. Brzózka to samosiejka rośnie po drugiej stronie drogi i też bardzo mi się podoba. Zastanawiam się czy jej czasem nie ogłowić.
Tak masz rację przyroda jest cudowna nawet z "tymi" chwaściorami. :D

Dzięki za odwiedziny. :D :D :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Elżbietko, Ty masz prawdziwki w ogródku? :shock:
Cudna jest ta Twoja działeczka, taka naturalna, aż się czuje górskie powietrze (ach, jak ja dawno nie byłam w górach :( ) i można spotkać takie cuda jak ta goryczka tojeściowa, fantastyczna! A piesek (ten co na Śląsku szczekał na dynię :wink: ) też tam jeździ, jak to jest?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolinko szkoda, że mnie nie zastałaś na działce ale super, że wpadłaś. Dobrze, że zostawiłaś wiadmość pod kamieniem. Wiesz coraz więcej ciekawych roslinek odkrywam na działce w i okolicach. Aparat fotograficzny, który na wiosnę sobie sprawiłam pomaga mi dostrzegać to co do tej pory nie widziałam. Aż sama się z tego cieszę.
A jeżeli chodzi o naszego aktywnego psa to niestety fatalnie znosi jazdę samochodem i wolimy żeby siedział w domu. Poza tym narobiłby strasznego hałasu a tam w pobliżu są sarenki i wiewiórki.

Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Elizabetko, a gdzie są zdjęcia ? Czekam, czekam, a tu nic... :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

I ja też czekam niecierpliwie na zdjęcia ;:87
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Świerki ładnie rosną :P kwiatki z łąki mają swój urok warto je do ogrodu przynosić :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Elżbietko, w mojej okolicy też rosną te niecierpki, chociaż wydaje mi się, że kwiaty mają troszkę mniejsze. Trzeba się tylko wybrać kawałek za Rybnik ;) Za to takiej pieknej goryczki nigdy nie widziałam! Ciekawa jestem, jakie ciekawe roslinki odkryjesz na kolejnej wycieczce "przyrodniczej":D
Świerczki masz piękne. Oby tylko zdrowo rosły, stworzą wspaniałą zieloną ścianę!
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Jolu :D niestety nie byłam w górach od ostatnich zdjęć i póki co pustki....ale może jakieś jesienne ( o nie ;:145 tylko nie jesień) coś na pewno będzie bo jedziemy teraz w sobotę o ile nie będzie padać.

Witaj Beato T miło mi Ciebie przywitać na moim klepichu. Tak, działka to moje oczko w głowie, świerczki i polne kwiatki też.

Izka teraz w sobotę prawdopodobnie stanie pierwsza część naszego płotu z żerdzi. Sama jestem ciekawa jak to zrobią. Chętnie się dzielę tymi wiadomościami bo właściwie to pomagacie mi tworzyć mój zakątek od podstaw.

Pozdrowionka :D :D :D
Awatar użytkownika
ala
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 mar 2007, o 12:21

Post »

Znalazłam Cie Elizabetko!
Nooo, tylko pozazdrościc Ci takiego obszaru i tylu roślnnych naturszczyków.
Jak kiedyś tam zamieszkasz to wtedy zobaczysz jak to fantastycznie wyjść na bosaka, piżamie do ogrodu latem i wypić kawę w błogiej ciszy. Od roku tak mieszkam i po prostu nie mogę uwierzyc , że mam po tylu latach mieszkania w blokach takie szczęście.
Wprawdzie to nie góry a i tak jest cudnie.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Alusia.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Może zechciałabyś pokazać też swoje okolice. Bardzo chętnie zobaczę i nie tylko ja Twoją trawkę po której możesz chodzić boso i w ogóle Twój dobytek.
Czekam niecierpliwie ;:87
Bardzo serdecznie pozdrawiam i pa :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Wierzę,że Ala pokaże nam swój raj....
ale Elizabetko!!!! :evil: :wink:
Dlaczego nie pokazujesz nam nic z działki ?Nie byłaś tam od tak dawna?
A może nie masz fotek? To chociaż napisz czy coś się zmieniło...może postawiłaś sobie bacówkę żeby móc zimą tam sie zatrzymać? Pochwal sie słonko,pochwal a ja taka ciekawska .... myślę,że sie nie obrazisz za to wyduszanie wiadomości :D ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”