Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Pięknie wygląda pączek Panteriny o poranku ale wieczorem być może ujrzymy już kwiatek 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a jak ze zdrówkiem pantheriny?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nieinna- Mam 14 fotek panteriny... Oczywiśćie wszystkich nie wkleję
Marku- zaraz będzie parę, kolejnych foteczek mojej, dumnej panteriny...
Arlet- ja w sobotę wstaję o 6,w niedzielę - też
Organizm już tak się przestawił. A, od kilku dni, kos budzi mnie śpiewem o 5.22
No, zegarek ma w tym dziobie "ustawiony" :P
Darku- jeszcze nas przetrzyma ten kwiatuszek do jutra...Nie pokazał buźki, póki co ;)
Gosiu- bardzo bym chciała, ale jednak musimy poczekać do jutra...
Sylki- dziękuję w imieniu katlejek ;) Właśnie pierwszy raz je moczę. Parę dni postoją jeszcze w pojemniku wraz z siewkami. Tam mają wysoką wilgotność, szybciej się zaaklimatyzują do nowych warunków. A potem wywiozę je do budynku na działkę. Lato spędzą w ogrodzie...
Pół dnia poświęciłam moim podopiecznym. Było moczenie, mycie liści z kurzu, przycinanie pędzików i wyschniętych liści. Umyłam też okno i mogę Wam pokazać parę foteczek mojej kolekcji. Od poniedziałku będą kolejne zmiany, bo masdevallie, dendrobia,cymbidium i katleje pojadą na działkę. Za nimi pojadą (może za jakieś 2 tygodnie) sabotki, cambriowate i miltonie.
Kilka odsłon okna storczykowego (Czyt. sałata):

A tak sobie mieszkają moje sabotki ...na półeczce nad stolikiem:

Zdjęcia panteriny za moment ;)
Dorotko- na razie jeden, dolny listek żółknie. Dziś było moczenie w Topsinie. Za tydzień zmieniam środek na Bravo

Marku- zaraz będzie parę, kolejnych foteczek mojej, dumnej panteriny...
Arlet- ja w sobotę wstaję o 6,w niedzielę - też

Darku- jeszcze nas przetrzyma ten kwiatuszek do jutra...Nie pokazał buźki, póki co ;)
Gosiu- bardzo bym chciała, ale jednak musimy poczekać do jutra...
Sylki- dziękuję w imieniu katlejek ;) Właśnie pierwszy raz je moczę. Parę dni postoją jeszcze w pojemniku wraz z siewkami. Tam mają wysoką wilgotność, szybciej się zaaklimatyzują do nowych warunków. A potem wywiozę je do budynku na działkę. Lato spędzą w ogrodzie...
Pół dnia poświęciłam moim podopiecznym. Było moczenie, mycie liści z kurzu, przycinanie pędzików i wyschniętych liści. Umyłam też okno i mogę Wam pokazać parę foteczek mojej kolekcji. Od poniedziałku będą kolejne zmiany, bo masdevallie, dendrobia,cymbidium i katleje pojadą na działkę. Za nimi pojadą (może za jakieś 2 tygodnie) sabotki, cambriowate i miltonie.
Kilka odsłon okna storczykowego (Czyt. sałata):

A tak sobie mieszkają moje sabotki ...na półeczce nad stolikiem:

Zdjęcia panteriny za moment ;)
Dorotko- na razie jeden, dolny listek żółknie. Dziś było moczenie w Topsinie. Za tydzień zmieniam środek na Bravo

Witaj Justynko, troche mnie tu nie było, ale nadrobiłam lekturę. Ale Ty masz tych cudów
same storczunie. Moje po przesadzeniu na razie nie pogarszają swojego stanu, a temu zdrowszemu rośnie szybko listek 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Justynko odchyl sama mu te płatki bo ja już wytrzymać nie mogę :P :P Niecierpliwie czekam na pełen rozkwit

- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiele brakuje może do północy zdąży
.

moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Jutro po 6-tej przychodzimy oglądać Twoją pantherinę! 

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Ha,ha,ha ja to nie wcześniej niż o 10.00 , muszę odespać cały tydzień ciężkiej pracy. 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
AdaK- cieszę się, że storczysie Ci rosną
Wiosna idzie, może SKusisz się na jakąś nowość...
Zabka_Monis- panterina zakwitł... I to akurat wtedy, kiedy Ciebie nie Ma na forum
Darku- o północy, to ja chrapałam. Ale rano widok, jaki miałam po przebudzeniu był...piękny
Henryku- po 6 to tylko mi było dane oglądać panterinę ;) Teraz zobaczą ją Wszyscy...
Kasiu74- po 10, to ja już wracałm z długiego spaceru z psiakiem. Było tak ciepło, że psinka pierwszy raz tej wiosny ukąpała się w rzece
Szkoda spać, gdy wiosna idzie
Leszku- ale się wyspałam przynajmniej a,a Ty pewnie Drzemiesz przy filiżance kawy :P
I oto ona, błyszcząca panterina:

Zabka_Monis- panterina zakwitł... I to akurat wtedy, kiedy Ciebie nie Ma na forum

Darku- o północy, to ja chrapałam. Ale rano widok, jaki miałam po przebudzeniu był...piękny

Henryku- po 6 to tylko mi było dane oglądać panterinę ;) Teraz zobaczą ją Wszyscy...
Kasiu74- po 10, to ja już wracałm z długiego spaceru z psiakiem. Było tak ciepło, że psinka pierwszy raz tej wiosny ukąpała się w rzece

Leszku- ale się wyspałam przynajmniej a,a Ty pewnie Drzemiesz przy filiżance kawy :P
I oto ona, błyszcząca panterina:

- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Godz.12 a Ty dalej śpisz?!
Op! Uprzedziłaś mnie o minutkę.
Nie po 6-tej ale jest!!!Cudowny.
Op! Uprzedziłaś mnie o minutkę.
Nie po 6-tej ale jest!!!Cudowny.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Piękny widok w południowym słoneczku.Śliczny.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
justus27 na pewno się skuszę. Czekam na mój 2 tygodniowy urlop więc będę miała czas na wybranie czegoś nowego
Pogroziłam moim że jak sie nie wezmą do roboty to je pożegnam i proszę, poszły w liście
Jak postawię między nimi coś kwitnącego to może "zakwitną z zazdrości" 
Pantera jest niesamowita

Pantera jest niesamowita

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko no ja dziś pospałam, ale na widok cudownej panteriny prawie zdążyłam
Jest śliczna, te błyszczące płateczki 

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, śliczne świecidełko
.