Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
IWONKO ,ależ zakupów narobiłaś i nasionka i piękne dalie . Jakoś nie dostawałam powiadomień i znów myślałam ,że nas opuściłaś . Zyczę Ci udanych wschodów 

- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko kochana, nareszcie znalazłam ostatnią część twojego wątku!!!!. Napisz co u Ciebie słychać 

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj Jadziu
Witaj Aniu
Pochorowaam się z synem ale jak tylko wróce do sił i będzie odrobinka czasu to napiszę co słychać i córka porobiła kilka fotek wiosny to dodam
aha powiększyła mi się rodzinka , bo Dinka wczoraj się oszczeniła - 2 x chłopiec 1x dziewczynka .
Witaj Aniu
Pochorowaam się z synem ale jak tylko wróce do sił i będzie odrobinka czasu to napiszę co słychać i córka porobiła kilka fotek wiosny to dodam
aha powiększyła mi się rodzinka , bo Dinka wczoraj się oszczeniła - 2 x chłopiec 1x dziewczynka .
- JAKUCH
No to gratuluję Iwonko przychówku . Teraz będziesz niańczyć dzieciaczki na pewno bedziesz mieć wesoło . Zdróweczka kochanie
dla synusia również

- iwonaxp
- 1000p
Witam po dłuższej przerwie. Na początek przedstawię odrobinkę mojej wiosny.Jest tego nie wiele 

to by było na tyle. Cieszę się bo w tym roku nie miałam żadnych , ale to żadnych strat. Bedzie więcej fotek tylko w późniejszym czasie . Zaszło sporo zmian u mnie w ogrodzie i jak ogarnę to wszystko aparatem to pokażę wam .Uważam , ze powoli moje włoście nabierają wygladu ogrodu.Prawdą jest , ze jeszcze masę pracy i przeróbek , ale kto ich nie ma
Przyszła paczka od Galdi - pieknotka, kielichowiec , hortensje , które wam wcześniej przedstawiałam. Roślinki ładne i dorodne polecam allegrowicza z czystym sumieniem.Przyszły też róże od Bogdana_w1 i równie ładne i zdrowe - polecam sprzedawcę .Róże już posadzone , natomiast rośliny od galdi czekaja jeszcze na docelowe miejsce.

to by było na tyle. Cieszę się bo w tym roku nie miałam żadnych , ale to żadnych strat. Bedzie więcej fotek tylko w późniejszym czasie . Zaszło sporo zmian u mnie w ogrodzie i jak ogarnę to wszystko aparatem to pokażę wam .Uważam , ze powoli moje włoście nabierają wygladu ogrodu.Prawdą jest , ze jeszcze masę pracy i przeróbek , ale kto ich nie ma

- iwonaxp
- 1000p
A tera przedstawię wam moją powiększoną rodzinkę - tak jak wcześniej obiecałam

tutaj trzymałam wacik by ustało krwawienie bo pomagałam przy porodzie i odcinałam pępowinę

no i dwa już są na świecie .Już myśłałam , że to koniec a tu.... opsss jeszcze jeden

tutaj już mają 9 dni

I to tyle
dzieciaczki jak widać dobrze się chowają nie mają jeszcze imion .Jest jedna dziewczynka i dwóch chłopców
Na dzień dzisiejszy zaczynają już patrzeć na oczka
A teraz już uciekam może potem do was zaglądnę

tutaj trzymałam wacik by ustało krwawienie bo pomagałam przy porodzie i odcinałam pępowinę

no i dwa już są na świecie .Już myśłałam , że to koniec a tu.... opsss jeszcze jeden

tutaj już mają 9 dni

I to tyle

A teraz już uciekam może potem do was zaglądnę

- JAKUCH
IWONKO piękna ta Twoja powiększona rodzinka a mamusia na pewno dba o swoje dzieci gdyż już fajnie wyglądają . Masz teraz wesoło w domu a co dopiero jak już zaczną biegać po podwórku i kopać gdzie popadnie
. U mnie już wszystkie krokusy poszły spać
gratulacje przychówku jakie one są śliczne

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko 
Widzę że i do Ciebie wiosna zawitała wreszcie.
Brzdące słodziutkie.....
pozdrawiam

Widzę że i do Ciebie wiosna zawitała wreszcie.
Brzdące słodziutkie.....
pozdrawiam
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Iwonko ciekawa jestem Twoich róż, ja też trochę kupiłam i mam nadzieję że dadzą sobie u mnie radę. A pieskowa rodzinka śliczna do schrupania, będziesz miała wszystkie dla siebie? 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Jakie słodkie.............ależ bym je wygniotła..........
.
Rodzinka przedstawiona teraz czekam na relację z ogródka
.

Rodzinka przedstawiona teraz czekam na relację z ogródka

- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Iwonko
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.

Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
- iwonaxp
- 1000p
Witam was jeszcze cieplutkim dniem. Mało tutaj bywam z jasnych powodów, ale cieszę się , że kilka osób o mnie pamięta i odwiedza mój mały ogródek
dzisiaj szybciutko dodam kilka fotek
Na początek podrośnięta rodzinka - są po prostu niesamowite
1.
2.
3.
a teraz zieleń i kwiaty mojej oazy
4.
5.
6.
Spektakl wiśni piłkowanej
7.
8.
9.
dalsza częś ogrodu to mały ogródek kwiatowy sa posadzone - wiciokrzew, ponad 30 szt lili
liliowce,irysy,goździki,mieczyki,cynoborówki,i jeszcze wkilka innych
10.
inne części ogrodu
11.
To tylna część przerobiona jesienią - zrobione ogrodzenie ( nie mamy czasu założyć siatki
posadzone tuje
12.
zamonowane pergole kolumnowe dla róż westerland , które pokażę w dalszej części
a które już pięknie ruszyły
13.
na tej fotce też widać jak wzniesiona jest działka i na jakiej skarpie robiliśmy
ogrodzenie w tle stoi market i wydać jedynie dach:)
13a.

Róże
14.
15.
16.
17.
w donicach jeszcze nic nie posadzone , bo czekam na dostawę postumentów na których będą stały
gdyż teraz dziwnie wyglądają stojąc na ziemi, bo są olbrzymie a niskie - zdjęcie tego nie oddaje
więc gdy nasypałabym ziemi to potem ciężko było by postawić na ok 40 cm postumencie
bo waga samej donicy to ok. 50 kg

18.
19.

20.

21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
cztery westerlandy puszczone w pergolach
31.
32.
dalsza część róży
33.
34.
35.
36.
37.
Pozostałe rośliny
Pięknie kwitnący migdałek - posiadam 2 szt

Pieris japonski - posiadam 3 szt

liliowce

hosty

berberys - posiadam 6-7 szt

Ogródek kwiatowy w tym roku powiększony o obsadzony tujami kulami ( nasze siewki dwuletnie)
wysiały się same podczas strzyżenie ( matczyne posadzone mam je przy wejściu do domu)

magnola - susan ( chyba )

clematis - tu są posadzone 2 szt i z drugiej strony wejścia 2 szt

przypołudniki - moje siewki ale brr chyba już nie będę tych pyrtków siać

calmia

wisterie biorą się do życia

to chyba ostróżka wogrodzie kwiatowym ale nie jestem pewna

chciałabym zagęścić tę jabłoń poprzez przycinanie i chciałam zapytać was czy mogę i ewenualnie kiedy ciąć ? czy po przekwitnięciu ?

robinia włochata - tegoroczna , bo tamtą co miałam złamał częściowo w zeszłym roku śnieg a potem M
chciał jej podwiązać pozostałe gałązki i złamał całkowicie dlatego w tym roku kupił mi nową bo wie że to była moja pupilka

krzewuszki , które prowadzę na pienne mam 2 takie sztuki

calle

z prawej agapanty

coleusy - przezimowały w domu

rudbekie mini

tulipanowiec - 2 szt

złotokap

wiśnia piłkowana rayal burgundy - chyba:)

Laurowiśniagałązki przywiozłam z Angli i ukorzeniłam .Zimę spędziły w garażu i mają się dobrze

zakupy od Galdi20

jeszcze pieknotka i takie tam
Niestety brakło mi czasu i muszę uciekać .Mam nadzieję , ze ni zanudziłam was moimi fotkami i spacerem po ogrodzie

Na początek podrośnięta rodzinka - są po prostu niesamowite
1.

2.

3.

a teraz zieleń i kwiaty mojej oazy
4.

5.

6.

Spektakl wiśni piłkowanej
7.

8.

9.

dalsza częś ogrodu to mały ogródek kwiatowy sa posadzone - wiciokrzew, ponad 30 szt lili
liliowce,irysy,goździki,mieczyki,cynoborówki,i jeszcze wkilka innych
10.

inne części ogrodu
11.

To tylna część przerobiona jesienią - zrobione ogrodzenie ( nie mamy czasu założyć siatki

posadzone tuje
12.

zamonowane pergole kolumnowe dla róż westerland , które pokażę w dalszej części
a które już pięknie ruszyły
13.

na tej fotce też widać jak wzniesiona jest działka i na jakiej skarpie robiliśmy
ogrodzenie w tle stoi market i wydać jedynie dach:)
13a.

Róże
14.

15.

16.

17.

w donicach jeszcze nic nie posadzone , bo czekam na dostawę postumentów na których będą stały
gdyż teraz dziwnie wyglądają stojąc na ziemi, bo są olbrzymie a niskie - zdjęcie tego nie oddaje

więc gdy nasypałabym ziemi to potem ciężko było by postawić na ok 40 cm postumencie
bo waga samej donicy to ok. 50 kg

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

cztery westerlandy puszczone w pergolach
31.

32.

dalsza część róży
33.

34.

35.

36.

37.

Pozostałe rośliny
Pięknie kwitnący migdałek - posiadam 2 szt

Pieris japonski - posiadam 3 szt

liliowce

hosty

berberys - posiadam 6-7 szt

Ogródek kwiatowy w tym roku powiększony o obsadzony tujami kulami ( nasze siewki dwuletnie)
wysiały się same podczas strzyżenie ( matczyne posadzone mam je przy wejściu do domu)

magnola - susan ( chyba )

clematis - tu są posadzone 2 szt i z drugiej strony wejścia 2 szt

przypołudniki - moje siewki ale brr chyba już nie będę tych pyrtków siać

calmia

wisterie biorą się do życia

to chyba ostróżka wogrodzie kwiatowym ale nie jestem pewna

chciałabym zagęścić tę jabłoń poprzez przycinanie i chciałam zapytać was czy mogę i ewenualnie kiedy ciąć ? czy po przekwitnięciu ?

robinia włochata - tegoroczna , bo tamtą co miałam złamał częściowo w zeszłym roku śnieg a potem M
chciał jej podwiązać pozostałe gałązki i złamał całkowicie dlatego w tym roku kupił mi nową bo wie że to była moja pupilka

krzewuszki , które prowadzę na pienne mam 2 takie sztuki

calle

z prawej agapanty

coleusy - przezimowały w domu

rudbekie mini

tulipanowiec - 2 szt

złotokap

wiśnia piłkowana rayal burgundy - chyba:)

Laurowiśniagałązki przywiozłam z Angli i ukorzeniłam .Zimę spędziły w garażu i mają się dobrze

zakupy od Galdi20

jeszcze pieknotka i takie tam
Niestety brakło mi czasu i muszę uciekać .Mam nadzieję , ze ni zanudziłam was moimi fotkami i spacerem po ogrodzie
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Iwonka 
Zaszalałaś z tymi zdjęciami, ale na pewno nie zanudziłaś. Piękny Twój ogród taki dopieszczony
A psioki rosną jak na drożdżach "D

Zaszalałaś z tymi zdjęciami, ale na pewno nie zanudziłaś. Piękny Twój ogród taki dopieszczony

A psioki rosną jak na drożdżach "D
- JAKUCH
IWONKO raz ,ale porzadnie zaszalałaś z fotkami . Dzieci ślicznie juz wyrosły na pewno masz z nimi pełne ręce roboty, bo tylko chcą sie bawić i psocić a mama przygląda sie z boku co jej pociechy wyprawiają . Masz mnóstwo róż i ślicznie wszystko skomponowane i ten porządeczek 

- iwonaxp
- 1000p
Jadziu i Jagusiu to z braku czasu jednorazowo dodaję fotki:)
A co u mnie nowego ?
- praca ciągle wrze w ogrodzie jak tylko dopisuje pogoda.
Już wysypany kamień na przygotowanej foli w pasie pergoli z ławeczką i tyłu ogrodu.Przygotowuję się do sadzenia tuj od strony zachodniej - teren w przygotowaniu a tuje kupię chyba dzisiaj jak będę wracać z pracy
W sobotę cały dzień zmniejszałam nasyp za domem .Stwierdziłam, że jest zbyt duży i dużo zajmuje miejsca.
Nie wiem ile ton przekopałam i przewiozłam ziemi ale był monent , ze ze zmeczenia się przewróciłam , a chwilę potem powiedziałam " pas" i zostało jeszcze ok 3 mb wysok 1.5 mb i gł też ok 1,5 mb do zcięcia sztychówką i wywiezienia.Już nie miałąm siły skończyć. Do dzisiaj mam ogromne zakwasy w rękach- ale tego nie da się opisać. Śmiałam się tylko, ze konie chyba mają lżejszą robotę niż ja
Można było by to robić małą koparką i wywieść np. jakąś małą wywrotką ale nie ma jak tam wjechać i dlatego śmigałam łopatą i taczkami .
Czekam na zamówienie galanterii betonowej

to będą 2 szt postumentów pod donice koło pergoli , chcę je postawić troszkę wyżej bo obecnie wyglądają troszkę dziwnie

filar pod popiersie

2 szt wazonów , które postawię przed wejściem do domu - chyba że coś się jeszcze zmieni w koncepcji

I na koniec wenus

Zdjęcia dodano za zgodą telefoniczną własciciela
Towar ma dotrzeć do mnie jeszcze w maju a ja już nie mogę się doczekać .Mam zamówienie też płaskożeźbę z głową lwa i jeszcze jedną kolumnę na mniejsze popiersie ale nie mam fotek .
Cały towar ma być pomalowany patyną czyli tak jak moja kobieta w ogrodzie przed domem.
Byż może spotkam się z krytyką co do tego typu dekoracji , ale mnie się bardzo podobają takie elementy w ogrodzie !!!Uważam , ze w towazystwie róż będą wygladać bardzo atrakcyjnie.
Mam jeszcze kilka planów na ten sezon ale nie wiem jak to wszystko się ułozy , bo prace i zakupy przesuwają mi się w terminach ze wzgledu na finanse :)bo nie dam rady wszystkiego na raz
Cieszy mnie jednak fakt , ze przechodnie z ochotą zagladają do ogrodu ( niektórzy nawet wejda na teren) i zachwalają jego wygląd co bardzo mnie mobilizuje do dalszych prac:)
Nie wszystko jest może mądrze przemyślane , nie wszystko się ze sobą zgrywa bo mieszam style , ale i tak uważam , że mój zakatek jest cudowny!! a odpoczynek w nim bardzo relaksujący
A co u mnie nowego ?
- praca ciągle wrze w ogrodzie jak tylko dopisuje pogoda.
Już wysypany kamień na przygotowanej foli w pasie pergoli z ławeczką i tyłu ogrodu.Przygotowuję się do sadzenia tuj od strony zachodniej - teren w przygotowaniu a tuje kupię chyba dzisiaj jak będę wracać z pracy

W sobotę cały dzień zmniejszałam nasyp za domem .Stwierdziłam, że jest zbyt duży i dużo zajmuje miejsca.
Nie wiem ile ton przekopałam i przewiozłam ziemi ale był monent , ze ze zmeczenia się przewróciłam , a chwilę potem powiedziałam " pas" i zostało jeszcze ok 3 mb wysok 1.5 mb i gł też ok 1,5 mb do zcięcia sztychówką i wywiezienia.Już nie miałąm siły skończyć. Do dzisiaj mam ogromne zakwasy w rękach- ale tego nie da się opisać. Śmiałam się tylko, ze konie chyba mają lżejszą robotę niż ja

Czekam na zamówienie galanterii betonowej

to będą 2 szt postumentów pod donice koło pergoli , chcę je postawić troszkę wyżej bo obecnie wyglądają troszkę dziwnie

filar pod popiersie

2 szt wazonów , które postawię przed wejściem do domu - chyba że coś się jeszcze zmieni w koncepcji

I na koniec wenus

Zdjęcia dodano za zgodą telefoniczną własciciela
Towar ma dotrzeć do mnie jeszcze w maju a ja już nie mogę się doczekać .Mam zamówienie też płaskożeźbę z głową lwa i jeszcze jedną kolumnę na mniejsze popiersie ale nie mam fotek .
Cały towar ma być pomalowany patyną czyli tak jak moja kobieta w ogrodzie przed domem.
Byż może spotkam się z krytyką co do tego typu dekoracji , ale mnie się bardzo podobają takie elementy w ogrodzie !!!Uważam , ze w towazystwie róż będą wygladać bardzo atrakcyjnie.
Mam jeszcze kilka planów na ten sezon ale nie wiem jak to wszystko się ułozy , bo prace i zakupy przesuwają mi się w terminach ze wzgledu na finanse :)bo nie dam rady wszystkiego na raz

Cieszy mnie jednak fakt , ze przechodnie z ochotą zagladają do ogrodu ( niektórzy nawet wejda na teren) i zachwalają jego wygląd co bardzo mnie mobilizuje do dalszych prac:)
Nie wszystko jest może mądrze przemyślane , nie wszystko się ze sobą zgrywa bo mieszam style , ale i tak uważam , że mój zakatek jest cudowny!! a odpoczynek w nim bardzo relaksujący