Cytuję: W sprawie lilii , to raczej już nie wypowiadam się w wątkach , bo jakoś nie znalazłem zrozumienia dla moich skłonności dla lilii orientalnych

Wiem , że są lilie łatwiejsze w uprawie , ale to każdego indywidualny wybór. Oczywiście , mam też azjatyckie , ale raczej sadzone w celach handlowych. Są ładne , ale brakuje im głównego atutu lilii : zapachu :wink
Zibi, dawno mnie u Ciebie nie było, ale ten wpis powyżej mnie poruszył. Skoro nie znalazłeś zrozumienia, to znaczy, że nie zaglądałeś do odpowiednich wątków.

Ja również mam ogromne "skłonności" do lilii orientalnych i orienpetów i z tego co zauważyłam, to osoby odwiedzające mój wątek również.

Jasne, azjatki są łatwiejsze i może szybciej kwitną całym swoim potencjałem, ale jak się rozwinie choć jeden kwiat orientalnej albo orienpeta, to przyćmiewa wszystkie pozostałe, prawda?

Zatem, sadzę na potęgę te wszystkie trudne i mało wytrzymałe, a one kwitną ku mojej radości. Rób swoje i pokazuj jak najwięcej swych lilii. Zapraszam do mojego wątku.
Tak na marginesie mam trochę białych dalii na zbyciu (wystawiłam je na forum, ale znajdą właścicieli pewnie wiosną), więc jakbyś chciał, to zapraszam. Chętnie się wymienię na tą bordowo-żółtą ze strony 6.
Pozdrawiam serdecznie i czekam na więcej zdjęć.