Parapetowce Joli

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Parapetowce Joli

Post »

Dziewczyny nie wiem jaka odmiana epipremnum na ostatniej fotce jest jego ciąg dalszy.Ma już kilka lat ale co ciekawe u koleżanki od której dostałam szczepkę osiągnęło długość ok 1metra i dalej ani drgnie.Moje ma pewnie ze trzy-cztery lata z miesiąc temu przesadziłam go w większą doniczkę i dałam ziemię z hydrożelem bo tam gdzie jest zawieszony jest dosyć wysoka temperatura operację przeprowadzałam na wysokości bo nie chciało mi się rozplątywać .
Iwonko w kompozycji łazienkowej kwiaty rosną w jednej wspólnej donicy jestem ciekawa jak długo wytrzymają bo już zamęczyłam kilka paproci które kupowałam specjalnie do łazienki.
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Jolu zawitałam do twojego wątku isię zachwyciłam. najpierw widokiem kwitnących skrętników. Bajecznie piekne kolorki Z chęcią bym przygarnęła po listku na wiosnę bo sa przepiękne.
Następnie jeszcze piękniejsz hibki i ich kolorki. Gratuluję i na koniec epi długaśne i piękne. Będę zaglądać częściej. Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Mnie oczarowała kompozycja łazienkowa :)
Awatar użytkownika
SunFlower
500p
500p
Od: 8 lis 2009, o 16:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu piękne masz wszystkie roślinki,a le mnie wpadł w oko stefanotis, który jest z boku na fotce, ile ma lat i na jakim oknie stoi? :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

jola1 pisze: Iwonko w kompozycji łazienkowej kwiaty rosną w jednej wspólnej donicy jestem ciekawa jak długo wytrzymają bo już zamęczyłam kilka paproci które kupowałam specjalnie do łazienki.
ja również sadzę w jednej doniczce, ale słyszałam, że lepiej zostawić w osobnych. Włożyć wszystkie do większej i obsypać ziemią. W razie zamęczenia jednej rośliny, łatwiej ją usunąć lub wymienić na inną nie naruszając pozostałych kwiatów ;:108 ...ale kto tworząc kwiatową kompozycję, myśli o tym, że któraś mu...zdechnie :;230
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

ślicznie prezentuja sie te slicznosci ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jestem fanką Twojej kompozycji łazienkowej. ;:138
Gdybym tylko w swojej miała okno to na pewno stworzyłabym coś podobnego. Niestety okna brak. ;:223
Epipremnum też jest śliczne. Kiedyś jak jeszcze mieszkaliśmy u teściowej to w naszym pokoju też rósł taki piękny okaz.
Miał jakieś 3-4 lata, kiedy musiałam go pociąc na mniejsze szczepki, bo pędy zostały uszkodzone.
Nigdy juz później nie udało mi sę wychodowac takiego dużego egzemplarza. Niedawno kupiłam nową roślinkę, ale jest gęsta
i póki co ma króciutkie pędy. Mam jednak nadzieję, że "puści" się tak ładnie, jak Twoja. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Super kompozycja łazienkowa ja trzymam w łazience hoje -na dodatek miniaturki :D
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SunFlower mój stefanotis to staruszek ale ciągle młody bo ma masę młodych pędów i kwitnie przez całe lato a stoi na południowym oknie.
Marzenko, Elu, Alu, Iwonko, Aniu, Celinko bardzo dziękuję za pochwały.
Ta kompozycja łazienkowa może rzeczywiście miałaby lepiej gdyby każda roślinka rosła w swojej doniczce ale tak łatwiej utrzymać wilgotność bo chociaż donica stoi w łazience to u mnie jest to dosyć sucha łazienka a mnie często zdarza się zapomnieć o podlaniu .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Witaj Jolu jak to się stało że dopiero dzisiaj zobaczyłam Twój doniczkowy wątek :oops:
..bardzo ładne i wypielęgnowane Twoje roślinki...
..i ja pochwalę monsterę,łazienkowa kompozycję i skrętniki -to coś nowego dla mnie :)
...ja też inaczej zaczęłam patrzeć na doniczkowce ;:108
.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

jola1 pisze:donica stoi w łazience to u mnie jest to dosyć sucha łazienka a mnie często zdarza się zapomnieć o podlaniu .
W łazience zapominasz o podlaniu :;230
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko nie wiesz że pod latarnią najciemniej.
Misiu dobrze ze w ogóle trafiłaś na moje parapetowce, zapraszam częściej.
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

;:138 Ale cudeńka,a ten parapet z falkami jak zakwitnie będzie bajeczny,u mnie nie chcą bardzo storczyki rosnąc :( ,coś im nie służy.Mam pytanie ,czy jak falki przekwitnął obcinasz im pędy kwiatowe całkowicie czy nad trzecim oczkiem,bo różne słyszałam na ten temat opinie ,może ty mi coś doradzisz.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stynka0207 ja nie uważam się za wielkiego znawcę jeżeli chodzi o phalki mogę Ci powiedzieć co robię ale nie wiem czy tak trzeba robić , u mnie się to sprawdza. Po przekwitnieniu obserwuję czy pęd kwiatowy usycha a jeżeli tak to obcinam go do miejsca uschnięcia nie patrzę nad którym węzłem. Czasami taki pęd jeszcze wypuszcza na końcu pąki kwiatowe. Zdarzyło mi się że wypuszczał pęd kwiatowy z węzła pod obcięciem mam takiego zrobię fotkę i wstawię żeby Ci pokazać. Czasami jest tak że cały pęd usycha i wtedy obcinam go w całości.Mnie phalki cały czas zaskakują.
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Dziękuje za odpowiedz i czekam na focię:)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”