Storczyki Darka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Darka

Post »

Darku, sabotek wcale nie wygląda na sfatygowanego podróżą, śliczny jest, trzymałam ostatnio takiego w łapce w sklepie ale po kilku minutach grzecznie odłożyłam na półkę...
Peloric ma ciekawe ubarwienie, widzę ze teraz wyglądają te "klapnięte" płatki jak dodatkowe warżki, różne ciekawe zdjęcia peloriców widziałam (bo sama nie mam), będę obserwować jak zakwitnie następnym razem ;:108
Wrócę jeszcze do Twojego bordowego cuda kilka stron wstecz, jest absolutnie piękny ;:152 ;:152
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No i proszę,nowe fotki. :D A na dodatek cudne zdjęcia zrobiłeś - piękny ten sabotek!!
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowe nabytki przepiekne ;:138
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Darku obydwie nowości super ;:138 ;:138 po sabotku wcale nic nie widać aby źle zniósł podróż :roll: jest taki piękny i błyszczący ;:224
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Cudne Paphiopedilum i Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne nowości ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Darku nowości super ;:138 trzymam kciuki żeby dobrze rosły :D . Sabotek wygląda świetnie po podróży jestem ciekawa co mu nie pasowało :shock:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18

Post »

Sabotek śliczny! Piękne ma plamki bordowe!
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Darku śliczne masz storczyki ;:138 ;:138 ;:138 najbardziej urzekł mnie Twój sabotek, jest na mojej liście chciejstw
pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Na początek dziękuje za odwiedziny.Dawno nie pisałem wiec jest trochę zmian,zima robi swoje trochę kwiatków opadło,sabotek czasy swojej świetności ma już za sobą :( .Są też dobre wieści :kilka przedłużeń ,nowe pędziki,kwitnienia na przedłużeniach.Na początek reanimek za 5 zł. kolor nieznany Obrazek Wczoraj zauważyłem na pozbawionym stożka wzrostu takie coś Obrazek Pędzik czy keiki? Tu nowe kwitnienie na przedłużeniu kolor bardziej intensywny aniżeli poprzednio Obrazek A teraz pokaże wam storczyka mojej teściowej,przesadzony latem do zwykłej doniczki ma sie dobrze,przedłuża stary pęd,wypuszcza nowy i jak by tego było mało wypuścił dwa dzieciaczki Obrazek Obrazek
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny niespodziankowy reanimek. Stawiam, że będzie mieć ciemne kwiatuszki. Przynajmniej pączki na to wskazują ;:108 "Coś" - może być keikiem lub pędzikiem. Jak podrośnie jeszcze troszku, zagadka się rozwiąże. Miałam podobnego cosia na reanimku, myślałam, że wypuścił dzieciaczka, bo ma mało korzonków, a okazało się, że te pędzik jednak :)

Piękny falek Teściowej, jedynie wierzchnią warstwę kory bym mu wymieniła, bo podłoże ma bardzo "zasolone".
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Darku świetne pączki, ;:138 ;:138 czeka nas u Ciebie piękne kwitnienie , a storczyk teściowej ciekawy.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale kępa Phalaenopsisów... ale coś chyba wodą nie tak, bo jest osad z zasolenia na podłożu. Pewnie jest podlewany kranówą?
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

justus27 pisze: Stawiam, że będzie mieć ciemne kwiatuszki. Przynajmniej pączki na to wskazują
wszystko na to wskazuje ,już za kilka dni wszystko się wyjaśni.Co do ''Cosia''to można już powiedzieć że to keik :heja będę miał dzieciaczka.szkoda tylko że kosztem utraty rośliny matecznej :(
Storczykowa pisze:ale coś chyba wodą nie tak, bo jest osad z zasolenia na podłożu. Pewnie jest podlewany kranówą?
niestety ale teściowa podlewa kranówką ,ja używam deszczówki a ostatni ''sniegówki''.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ze sniegówki lepiej zrezygnuj, to najgorsze swiństwo, jakie może być. 2 Vandy straciłam z deszczówki zimowej, a taki roztopiony snieg to jeszcze gorszy, bo osadza się na nim dym i inne okropieństwa, a potem to wypijają storczyki, a efekt jest taki, że korzenie marnieją i roślina usycha. Jeśli chcesz uniknąc strat, lepiej zrezygnuj z takiej metody, bo nic dobrego z tego nie wyniknie. Już lepsza zwykła przegotowana woda niż deszczówka. Odkąd 3 lata temu straciłam od niej trochę roślin, nie używam jej wcale i wszystkim też odradzam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”